Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Helikobaktera pylori a liecba

Príspevok v téme: Helikobaktera pylori a liecba
julca12

Dobry den,

mam Helikobaktera uz asi 3 roky,3 roky som brala antibioticku 7 dnovu kuru( Pantopac),helikobaktera stale mam.
Robila sa mi endoscopia a brali mi vzorku na co je moj Helikobakter citlivy.Gastroenterolog mi predpisal: Tetraciclin 250mg :4x2 tabletky denne
Metronidazol 500mg:3x1 tabletku denne
Omeprazol :1x1 tabletku denne

Bojim sa brat ten Tetraciclin lebo viem,ze nici oblicky a ma aj ine vedlajsie ucinky a musim brat 8 tabliet na den 7 dni(zda sa mi to nejak privela a plus este aj ten Metronidazol brat).

Ma s tym liekom niekto nejake skusenosti??
Este som zabudla povedat,ze nezijem na Slovensku ale som v zahranici a nedoverujem tym lekarom co su tu,niesu tak specializovany ako nasi Slovensky lekari.Preto sa potrebujem poradit.
R.N.G. mozes mi povedat svoj nazor??
Dakujem velmi pekne

RNG

"Pomaha" a vylieci/potlaci za 3-4 tyzdne je velky rozdiel.
B 12 sa ovela pohodlnejsie podava dnes sublingualne, tj ako minotabletky pod jazyk. Ale to nijak nepotlaci helikobakter.

ika211

Z prirodnych produktov pomaha surova brokolica a cesnak, robit si take trojtyzdnove kury, plus pomaha vitamin B12 injekcne podavat.

vendelin

mne sa helicobakterova nakaza opakovala kazdy rok antibiotika som uz nemohol, bolo mi z nich strasne zle. tak neostavalo nic len ist k albertovej a po tej jej kure je dobre. bol som na tej hadici u doktora a uz toho smrada nastastie nemam. len ze je to vraj dost nakazlive tak si treba davat pozor lebo clovek to moze zas od niekoho chytit.

high

dobry vecer prajem
ja som bol u lekara pre bolesti v lavej casti hrudnika okolie srdca viac ako rok kazdy den absolvoval som RTg pluc -ciste
potom ze to bude asi astma bol som na spirometer zistili ze mam pluca ako 55 rocny (mam 43 ) uz 4 roky nefajciar (fajcil som 21 r) vzali mi krv na rozbor a zistili mi Helicobacter Pylori , lekarka mi predpisala Metronidazole 400mg
Amoxicilin 500mg a Omeprazole vsetko na 7 dni teraz neviem ci to staci na vyliecenie a ako zistia ci ho stale mam alebo je prec kto s tym mate skusenosti dakujem

ZuzankaB

Julca, ty si este stale nevzdala liecbu helikobktera antibiotikami? Ja mozem potvrdit, ze helikobakter sa predsalen da vyliecit, i ked to nie je kratky proces. Ja som pravdidelne papala cca 5 lyziciek denne Manuka medu -vzdy pred jedlom, a takto som sa liecila cca 2 mesiace. Ja som mala Manuka med s UMF faktorom 18 plus. Bolo to prirodne, ziadne chemikalie. Odporucila som ho aj kamoske, ktora ma tiez H.p., a teraz je to dva-tri tyzdne, co ho uziva a je je ovela lepsie, uz bolesti zaludka ustupili.
Drzim palce nech sa ho zbavis co najrychlejsie!

sona505

julca12 : JA SA LIECIM NA HELICOBAKTER PYLORI NIE PO PRVY KRAT. ZIJEM TAKTIEZ V ZAHRANICI A SOM RADA, ZE MA VYSETRUJE DOKTOR, KT. NIE JE SLOVAKOM, VERIM IM VIAC, AKO TYM NASIM :))
Ja beriem Amoxicilline EG 1000mg
Heliclar 500 MG
Omeprazole EG 20mg
Revitalose C 1000- to len su take sklenene ampulky, aby som mala chut do jedla a trosku aby som pribrala, lebo ten bakter mi znetvoril postavu :)

RNG

A aby som nezabudol, je dostatocna evidencia, ze H.p sa brani voci antimikrobialnym latkam, co vyraba telo, probiotika, alebo antimikrobialnym doplnkom a atb tym, ze sa chrani pred prienikom tychto do seba tym ze tvori ochranne biofilny, ktore znemoznuju ucinny prienik tychto do samotnych bakterii. Takze rozne odmaskovace, najma rozne enzymi rozpustajuce mukozu, NAC a ine mozu tu pomahat. Komplexne tu napr pomaha aj adaptogen DGL, ci uz podporovanim vyroby zaludocneho mazu a regeneraciou stien, alebo zatial v mojich zdrojoch lekarskej literatury(alternativnej samozrejme) nepopisamym odmaskovanim, ako to robi NAC(N-acetyl cystein, davka 2 x 600 az 1200 mg)

RNG

Tak isto obieha teoria, ze nejak zvysuje vyrobu zaludocnych kyselin, co sa mi zda dost neuveritelne, je pravda ze ludia s helikobakterom maju casto paly a bolesti zaludka, ale to nie je ziadny dokaz na tvorenie privela kyselin, ba dokonca opak, lebo pri privela kyselin nemoze byt v zaludku kvasenie, tj ani nasilne otvaranie uzaveru medzi zaludkom a pazerakom. Tj je to len jedna z nepodlozenych legiend na podporu predpisovania protikyselinovych liekov, co je velmi skodlive celkove pre zdravie, lebo to napada zakladnu na zasobu zivin, tj travernie a absorbciu, a samozrejme aj zaludocnu kyselinovu barieru proti prieniku skodlivych mikroorganizmov do tela, z ktorych drviva vacsina sa znici uz pri PH3