Dnes som bol u lekara s nadchou. Predpisal mi styri lieky. Po prichode domov som si celkom samozrejme precital pribalove letaky a... problem. Hned prvy dorazne upozornuje, ze vzhladom na obsah pseudoefedrinu ho nemozno pouzivat sucasne s liekmi na vysoky tlak a srdce (co je moj pripad). No a kedze nadchu snad zvladnem aj bez neho pozrel som si na nete, ci je mozne liek vratit a tu som sa docital, ze:\\\"Na lieky sa vztahuje zakon o lieku, ktory hovori podrobne o tom ako sa napriklad liek skladuje, vydava, distribuuje atd. Je to jednoznacny zakon a kazdy kto legalne lieky uskladnuje a predava- t.j kazda lekaren, ho musi dodrziavat. Preto, ak vam raz lieky v lekarni vydaju, nemozu ich uz vziat naspat tak, ze by vam vratili peniaze, liek ulozili naspat do policky a znovu predali. Nieje totiz zarucene co sa s liekom dialo, ked opustil lekaren a ci bol skladovany, tak ako by mal byt.V lekarni mozete vsetky nepouzite lieky vratit, ale tie budu nasledne zlikvidovane a nebudu uz dalej nikomu poskytnute (aj ked balenie vobec nebolo otvorene)......\\\" Nuz co, hovorim si, vyhodene peniaze (niekomu je 8€ malo, niekomu nie)!
Zoberiem druhu krabicku s pripravkom na pripravu kvapiek. Na krabicke je presne popisane ako kvapky pripravit (zistujem, ze to za mna urobili uz v lekarni) a znovu dorazne upozornenia! Datum pripravy vyznacte na krabicke! Spotrebovat do 7dni! Liek sa nesmie pouzit po uplynuti casu pouzitelnosti! Po zarobeni uchovavat v chladnicke 2-8˚C! No na krabicke nikde ziaden vyznaceny datum! Ci bol v chladnicke a ako dlho to ani netusim! TAKZE: Lekaren MOZE pochybovat o mojom 24h \\\"skladovani\\\" lieku ktory ma skladovacie podmienky \\\" teplota do 25˚C (mimochodom je januar) a povodny obal aby bol chraneny pred vlhkom\\\" a ja MUSIM doverovat, ze bol zarobeny dnes a na tu policku isiel z chladnicky pred piatimi minutami! DIVNE POMERY! Zajtra sa tam snad vyberiem (ale takemu prechladnutemu sa mi do tej zimy moc nechce) Nuz co. NA SLOVENSKU JE TO TAK !
Reklamacia liekov
necitala som letak, to je pravda, ale bola som v tom ze aspirin je klasicke analgetikum. ale potom sa ospravedlnujem :D
tpch no tak ja som laik, takze :) ale skoro som sa trafila :)
maruska, kyselina acetylsalicylova nerozsiruje cievy, ale zabranuje zrazaniu rvi. Cize co si pan pytal, to dostal a nechapem, co sa janke nepozdava.
ved aspirin nie je to iste ako anopyrin, cize kyselina acetylsalicylova? ved o sa pouziva na rozsirovanie ciev..cize vlastne to s krvou suvisi, nie?
Jankaaaa, a co je zle na aspirine? Ved je to antikoagulant, takze dostal to, co pytal.
asi tak ako moj oco, ktory si v lekarni pytal liek na znizenie zrazanlivosti krvi.. predali mu aspirin :))
Dobrý nick, sedí :))
Aj mne pamycon vždy zarobili v lekárni, je to minutka, takže sa ti ani nejak nemuselo zdať, že ho zarábali priamo pri odbere.
A ten dátum? Veď si tam napíš dátum, kedy si ho vyzdvihol a je.
Inak, naozaj by si klopkali na čelo :))
A k tomu prvému lieku - ja VŽDY každého lekára upozorním na lieky, ktoré užívam. Asi sa ťa mal na to spýtať lekár, ale pokiaľ berieš nejaké iné lieky, nie je predsa problém to pri vyšetrení povedať a lekár sa podľa toho zariadi.
Vrták, nevyrábaj si zbytočne problémy tam kde nie sú a život bude krajší ... :)
vrtak, mozes ist kam chces, ale pochodis len tak, ze si budu klepat na celo, ak ich obvinis z toho, ze ti dali stary Pamycon :-D
pamycom vzdy zarobili ked som prisla, nie je to tak ze si si to len nevsimol ze ich isla zarobit?
mne datum tusim tiez nepisali, spotrebovat ich bolo do sedem dni a kedze je to atb, tak aj spotrebovane boli, uzivat som ich zacala hned
Ad 1-ano, liek sa NEDA vratit. mal si pri vyberani lieku na recept sa opytat, ci sa smie uzivat pri uzivani tvojich liekov. Lekarnik by zistil, ze si chory na tlak a srdce a liek by ti neodporucil. A zabudas na podstatnu vec-ze liek ti predpisal tvoj lekar, ktory je informovany o tvojom zdravotnom stave. Cize bud nepozna ucinky liekov, ktore predpisuje-a mal by si zvazit, ci takeho lekara chces a potrebujes-alebo zvazil, ze tvoj stav je kompenzovany a liecba tymto liekom nie je nebezpecna pre tvoje zdravie. takze v prvom rade by si mal kontaktovat lekara, ktory ti tento liek predpisal a opytat sa ho na to, ako to myslel. Ak sa ukaze, ze nepozna ucinky liekov, ziadaj si peniaze za liek od neho, kedze je za predpisanie zodpovedny a uvidis, ako sa zatvari:-D
Ad2-predpokladam, ze ide o kvapky Pamycon. Ak nie je na krabicke datum pripravy, je to chyba lekarne, ale tieto kvapky su tak bezne a tak casto sa predpisuju, ze prakticky nie je moznost, aby ti dali nejake "stare". Lekaren samozrejme Pamycon uchovava v chaldnicke podobne ako vsetky ostatne lieky, ktore to vyzaduju.