studium socialnej prace

swistica

ked sa povie ze niekto je absolventom socialnej prace 99% ludi sa zacne smiat a to zvysne 1% percento tiez nema najlepsi nazor. Takze socialna praca urcite nie.

jankaaaaaaaaa

soc. pracu studuje neskutocne vela ludi, a neskutocne vela ludi nema ani ziadne uplatnenie. jednak ze je trh presyteny ludmi s touto skolou a na druhej strane je aj tak s takou skolou velmi male uplatnenie. urcite si vyber nieco ine. radsej tu pedagogiku, tu mas pracu takmer stale istu.. aj ked o platoch ani nebudem hovorit radsej..

soc.práca

ferka, na SR je toľko vysokých škôl a toľko vysokoškolákov, že naozaj už skoro na všetky odbory sa dá povedať, že sa to neoplatí študovať, na pár výnimiek. Určite z každého odboru sú ľudia, ktorí su aj teraz zapísaní na úrade práce. Technický, stojársky odbor je možno fajn, no nie každý ma preň predpoklady. Mne napríklad vôbec nejde matematika, no iné veci ma zaujímajú. Preto, ale nemôžem ísť na školu, kde je potrebná matematika, a takých veľa škôl nie je. Preto uvažujem o žurnalistike, masmediálnej komunikácie, pedagogickej, a v posl.dobe hlavne o tej soc.práci, pretože by má taká práca naozaj bavila.

ferka7455

Tak v prvom rade....tento odbor sa ti určite neoplatí študovať, ak nepracuješ na úrade, v dome dôchodcov, alebo neopatruješ postihnuté deti. V praxi má len malé uplatnenie, ako väčšina vysokoškolských odborov na Slovensku. Ja som napr. študovala Enviromentálny manažmet - teda ochranu životného prostredia a väčšie bludy som sa asi fakt učiť ani nemohla. Mala som len to šťastie - že som študovala externe, robila som si rekvalifikačné kurzy a hlavne štátnicu z jazyka čo ma záchranilo. Inak by som bola dnes na úrade práce. Takže asi tak. Ak chceš investovať čas aj peniaze do vzdelania, vyber si lepší odbor napr. technický, strojársky.