studuje prosim vas niekto tento odbor?
studium socialnej prace
Musím súhlasiť s atm. Ja mám VS, v obore som sa nezamestnala. Vždy som túžila byť kozmetička, od malička ma to bavilo. A tak som si spravila kurz a dnes pracujem ako kozmetička v kozmetickom salóne a do práce chodím vždy s úsmevom :) Nemenila by som, nech si každý hovorí čo chce. Takže určite choď za tým, čo ťa napĺňa a baví :)
ako mne to je vcelku jedno kto kde studuje, trh to aj tak preriedi podla svojho;). len mi to pride jednoducho ako vtipna situacia, ze na pocet obyvatelov mame viac vysokoskolakov a vysokych skol ako v usa, alebo v japonsku a pritom slovenska populacia urcite nie je nejakym prebornikom v mentalnych schopnostiach..;). na druhej strane, nemam absolutne nic proti tomu, ak niekoho dane zameranie uprimne zaujima a nerobi to kvoli "papieru"
Najradšej by som na tej UK. Ja súhlasím s názormi ostatných, ale zasa sa nemôžem riadiť iba tým, že tam chodí veľa ľudí, tak preto sa nezamestnám. Je to možné, dosť možné, ale stojím si za tým, že problém by som mala aj kebyže vyštudujem inú vysokú školu.
ak ťa láka štúdium sociálnej práce a vidíš tam svoje naplnenie, nenechaj sa odradiť tupými rečami aké tu už padli.
ale samozrejme, ak sociálnu prácu, tak na poriadnej škole - tzn. UK v Bratislave alebo nieč podoboné.
žiadne sládkovičovo, VŠ sv. Alžbety a pod.
:DDD
Slovensko.
Mala velka krajina masmedialnych marketingovych komunikatorov a socialnych pracovnikov. Krajina tisicich vysokych skol. Krajina, kde vysokoskolsky diplom je zakladnym obcianskym pravom. Vitajte.
alebo:
Kde bolo tam bolo, kde sa vysokoskolske diplomy liali a vysoke skoly kazdym dnom vyrastali, bolo jedno Slovensko...
alebo taka do hesla skratena pointa na bilbordy:
Diplom do kazdej rodiny!
Kamoška chodí do Trnavy na masmediálnu. Ale myslím že je niečo také aj na UKF v NR. Nie, počkaj, tam je marketingová komunikacia - to by si mala fajn, skús to. A sú tam aj pedagogické odbory. A tiež je tam aj žurnalistika. Známa študuje na UKF žirnalistiku a vraví že celkom pohoda, ale ona študuje externe, možno denný to majú ťahšie
fhuess, a kde chodí tá tvoja kamoška, na ktorú školu konk.? Masmediálna al.žurnalistika? Jazyky.. ale čo s nimi? Tlmočníctvo? Na to by som si netrúfla. Iba ak by tá pedagogika, tak tam nejaká kombinácia s nimi.
Je pravda že nemáš prácu istú z väčšiny odborov. Napr. u nás v dedine otvárajú domou sociálnych služieb, slobodné mamičky a podobne. Už hľadajú nových pracovníkov :) Ale myslím si aj tak, vzhľadom na to, koľko ľudí to vyštudovalo, budú tieto miesta rýchlo zaplnené. Zvoľ si naozaj niečo iné. Masmediálna komunikácia je fajn, ale je tam aj dosť ťažké sa dostať a aj štúdium je dosť náročné, tak isto aj žurnalistika :) Viem že študenti tu majú 12 skúšok za semester, kamoška to študuje a v prvom semestri majú tieto dva odbory rovnaké predmety. Ale v každom prípade by som si sociálnu prácu nevyberala. Zameraj sa napr. na jazyky, keď ti nejde matika, fyzika a chémia.
Ale teraz nemáš prácu istú aj z iných odborov ako právo, ekonómia a skoro všetko. Keď si len zoberieme to, koľko ľudí končí vysoké školy z daných odborov..kde by toľko ľudí potrebovali? Väčšina nepracuje vo svojom obore.