Biele flaky na chrbte - foto

Príspevok v téme: Biele flaky na chrbte - foto
Peto990

zdravím, na chrbte mám už dlhší čas takéto biele skvrny,ako je vidiet na foto. Mám to dovtedy,ako som s vrátil tento rok z dovolenky, ale nie som si istý, či to má s tým nejaký súvis... Myslím, že ako vitiligo to nevyzerá...
Máte s tým niekto skúsenosti? Dík za info!

PS: Tie tmave vacsie bodky nie su na kozi, to je len zacapkany objektiv :D

imgupload.sk

skúsená

ale to ti nezmizne hneď po prvom kúpeli :D žiadna pleseň nezmizne hneď.
Po kúpeli by si sa nemal sprchovať ale zabaliť do uteráka alebo do župana. A treba brať probiotiká ako doplnok liečby. Inak to čo máš sa volá pytiriáza.

Peto990

No, uz som sa kupal v tom sirovom kupeli a nepomohlo to :D
...ale to mydlo vyskusam, za pokus nic nedam, aj ked si myslim, ze ked nepomohol ten sirovy kupel,tak nepomoze ani mydlo..no uvidime...
A mam si to hned zmyt, alebo nechat urcitu dobu posobit?

Aleya

TOTO MÁM AJ JA - JE TO KOŽNÁ PLIESEŇ -> Tam, kde sa spotíš, sa vytvorí toto.

Kúpiť si sirové mydlo, umývať to a krásne ti to stmavne - kúpiš ho bežne v obchode: SIROVÉ MYDLO!

Joo

Peto, tolko masticiek na teba "patlame" a tolko diagnoz ti stanovujeme ,ze byt na tvojom mieste ,dam prednost tomu testovaciemu kraliku u odbornika ........ skoda ten chrbat nepreliecit .... u niekoho kto sa vyzna ... hmmm ? :)

Peto990

Daniela, dik za radu!
TPCH sa vo vsetkych sferach hra na odbornika,ale na to si treba zvyknut :D..
No a ja toho doktora stale odkladam,pretoze chcem njaprv zistit, ci s tym nema niekto skusenost..lebo kožná si zasa zo mna spravi len testovacieho kralika :(

danielaaa

No, takze s tvojou dovolenkou to suvis teda ma, ak si sa spalil, ostali ti len male jazvy, ktore ti pravdepodobne uz nezmiznu, ale tak toto plesen urcite nie je a canesten si na to nedavaja!!! A ak mas pochybnosti chod radsej k lekarovi, pochybujem ze tpch ma dermmatologicke vzdelanie, aby to tak vedela takto hned posudit...