Ahojte, zahlasila som sa na herectvo, a neviem či om sa dobre rozhodla..
myslim, že ma to bude určite bavit..ale neviem, či som radšej nemala zvolit niečo ,,normalnejšie,,. nemate niekto skusenosti??
Budem chodit na AKU v BB.
Herectvo - dobre rozhodnutie?
Ak hľadáš základné informácie ako začať s herectvom, nájdeš ich na youtube kanály cestazaherectvom TU: www.youtube.com
Ak ťa herectvo zaujíma a chceš si vyskúšať, čo musí herec zvládnuť skôr ako sa postaví na javisko, prihlás sa do minikurzu zadarmo TU:
cestazaherectvom.sk
A ak to myslíš naozaj vážne a chceš sa pripraviť na talentovky alebo konkurz, tak odporúčam kurz medium TU: cestazaherectvom.sk
sissa999 :)) No z tohto hladiska, ktore si ty napisala, sa to da. Ano, budes mat pracu, mozes ucit hudobnu na zakladke alebo v ZUS-ke. Len to ma jeden hacik :) Skus si to vyskusat. Je to des!
sisa a to už ťa aj priali na to herectvo ?
zewa - prečo je škoda študovat hudobnu vychovu??
ved ptm možem aj učit deti v škole, alebo aj v nejakých volnočasových centrach spev alebo tak..nie je to až take zle podla mna..
Okrem ineho som vystudovala aj hudobnu vychovu. Uz ma to ale vobec umeleckym smerom netiahne (a dnes by som uz ani tu hudobnu nesla studovat, je to zbytocne). Tiahne ma to k vede a este inymi vsakovakymi smermi. Pocas gympla som hravala v divadle, prednasala prozu aj poeziu, hrala na klaviri, chodila na tanecnu, robila ludovu rozpravacku kade tade, moderovala rozne akcie :) Bolo toho vela, bolo to fayn, bavilo ma to, ale je to akosi prec. Niekde v dialke obcas prijemna spomienka. Nemala by som teraz odvahu zivit sa ako herec.
zewa - velmi pekne ti dakujem za tvoje rady..
Ak sa možem opýtat, ty sa teraz čím živiíš?? Ako je to uplne mimo umenia?? Ja len na margo toho, že ked si chcela íst na herectvo, či ta to ptm tahalo takýmto umeleckým smerom??
A ako ptm dokážeš robit niečo mimo umenia..
No Kristína Svarinská, to je zase niečo ine, jednak je v BA a druhá vec, že jej otec je známi herec, asi..., dačo také sa mi vidí,...takže to asi nie je ťažke dostať sa k nejakej hereckej úlohe..tým ale nechcem zase povedat, že to má vdaka otcovi a nie svojim schopnostiam...
UKF je v Nitre.
A co taka Kristina Svarinska? Ta nema vystudovane herectvo ;)
Ja som totiz na tych prijimackach v BB pred veeela rokmi bola a som teraz stastna, ze ma neprijali, lebo by to bol ohromne tazky chlebicek, takto mam istotu aspon kazdomesacnej mzdy, kdezto herec je castokrat na volnej nohe s variabilnym prijmom. A okrem toho, budes potrebovat velmi tolerantneho partnera, aby pochopil, ze bozk na javisku nic neznamena. A este nezabudni na jednu vec. Ked raz budes mat deti, budes casto prec, chodit vecer na vystupenia. Je to na zvazenie.
Ale akurat dnes som pocula jednu pravdivu vec a to: Ak nezabojujes za svoj sen, bude ta prenasledovat po cely zivot.
zewa - a tá Katedra hudby UKF, je v akom meste???
Takto, ešte nie som prijata, ano mas pravdu, prijimacky ma ešte len čakaju..ale ak by ma aj nezobrali tak to o rok chcem znova skusit..proste neviem si predstavit robit ,,normalnu,, robotu, rano vstat, prist do roboty, zapisat sa do dochádzky..večer odíst...herectvo je iný druh práce, ktorý ma bavi..a práveže som toho názoru, že predavačkou, alebo v kancli možem robit takmer s hocijakou školou, ale práveže herectvo bez školy robit nemožem..aj do divadla, keby som si dala životopis..tak pozeraju, či mám bud konzervatorium, alebo dačo..herectvo bez školy asi nie je možme robit..
Nuz tak to je v dnesnej dobe problem umelcov. A to si uz na tu AU prijata? Ved prijimacky byvaju nejak v marci, ci?
Ja by som si na tvojom mieste vystudovala nieco perspetivnejsie a ked chces hrat, nemusis byt zakonite vystudovana herecka. Inak na Katedre hudby UKF je taky odbor muzikalove herectvo, myslim, ze sa tym studentom dost dari uchytit sa v herectve (napr. Kristina Koprdova, Ladislav Tischler, Vladimír Hanák,...). A vlastne vychodiskovy smer budes mat ucitelstvo, takze keby to s herectvom nevyslo, mas nejake tie zadne dvierka.
jajka - hmm..ale aký?? ked nič ma okrem takýchto veci okolo umenia - hrectvo, spev..nebavi..