ako sa lieci socialna deprivacia? presiel som si nou niekolko rokov, vacsinou vlastnym pricinenim, lebo som velmi urazlivy, aj som. a mam aj deprivaciu, co sa tyka zaujmov, lebo nemam ziadne zaujmy , pretoze som si tak malo veril a myslel som si , za vsetky moje zaujmy niesu dobre.
socialna deprivacia
vykasli sa na knihy. proste bud zo seba spravis chlapa, alebo budes nadalej pre ostatnych len ten "buzerant". nic zlozite co by si si k tomu musel nastudovat v knihach v tom nie je:)
kazdy ma nejake problemy so sebou, okrem tych blbych egocentrickych maniakov, aj ludia, ktori uz vyrovnani sami so sebou, kedysi mali nejake komplexy, nikto nie je uplne so sebou spokojny (okrem nejakych narcisov). si mlady, neskuseny, to je normalne. prave preto sa nesmies uzatvarat ale dohnat, co si zameškal. je najvyssi cas lebo mladost sa uz pomaly konci - uz mas len par rokov a pride ozajstna dospelost, praca, povinnosti.
asi mas nejake tie znaky socialnej fobie, citis sa neisty medzi ludmi ale vies, v podstate nikoho z nich nezaujimas, kazdy sa viac menej zaobera sam sebou. dolezity by si mal byt v prvom rade sam pre seba. ak nahodou nieco trepnes, strapnis sa,nic sa nedeje, o par sekund na to kazdy zabudne. je dolezite nebrat sam seba vazne, zasmiat sa sam na sebe, ak nieco pohnojis. pretoze chyby robi kazdy. ako sa chovas v spolocnosti?
ak sa ti niekto posmieva - co je detinské a nezrelé, asi má sám so sebou problemy, vyrovnany clovek je tolerantny k chybam inych.
kup si nejake knizky o psychologii, o zdravom sebavedomi, pretoze na trhu je ich dost a urcite existuju take ktore ti sadnu a pomozu ti.
AKO SA NEHANBIT ZA SEBA? myslis si, ze volakto je taky isty aj ked volaco kritizuje? alebo volakdo robi to iste co kritizuje? pripadam si casto oproti ostatnym nesikovny. ale to iba preto, ze sa dost porovnavam s druhymi. alebo na zakladnej sa mi posmievali za to , ze som buzerant, na toto uz zabudam, lebo zakl skola je prec, ale mal som taky komplex menejcennosti, ze som si to zacal o sebe mysliet. presvedcili ma o tom, co neni pravda. a aj teraz mam s tymito myslienkami problemy dost velke.
ano, treba sa prekonat. prvy krok je najtazsi ale potom to uz ide ovela lahsie. najlepsie je predplatit si nejaky kurz aby si mal motivaciu tam chodit lebo staci ak raz, dvakrat vynechas a uz sa ti nebude chciet. ked to budes mat zaplatene, aspon to ta prinuti tam ist.
a nehanbi sa za seba.
jajka001 tvoje rady su dost dobre a je pravda, ze ja nad vsetkym dost rozmyslam, preto mi to pripada take tazke, v skutocnosti je to velmi jednoduche, ale ja sa za seba este stale hanbim...........asi by som toto mal najprv vyriesit, ale to asi len tak nepojde, musim sa asi iba velmi prekonat. no nie?
jednoducho. zacni tymi zaujmami, vyber si hocico, co ta aspon trochu zaujima a daj si zavazok, ze sa budes tomu venovat aspon pol roka. ak odtial odides, najdi si hocico ine. a venuj sa tomu.
pri tych konickoch postretas vselijakych ludi a nastanu vselijake situacie, ktore budes nuteny riesit, a tak sa budes aj socialne rozvijat. nesmies utekat a vyhybat sa beznym socialnym situaciam len preto ze ti nie su prijemne. zvyknes si na ne a posunies sa vpred.