Ahojte. zacala som brat Citalec 10mg pol tablety pred troma dnami, no necitim az take neziaduce ucinky, o akych som citala, ze ludia zvycajne mavaju. Mala som asi 2 hodky ospalost, trochu ma boli zaludok, v noci som velmi nespala. Bala som sa, ze to bude horsie, no teraz neviem ci je to dobre ci zle. Je to preto ze je pre mna mala davka, alebo je to v poriadku a lieky mi zaberu? ja som inak velmi citliva na lieky, zaberaju mi detske davky:P chcem aby mi pomohli.
Citalec - neziaduce ucinky
RNG vdaka za prispevok, ale ja mam trvale uz niekolko mesiacov depresiu a obcas uzkosti, mne nepomoze si len obcas narazovo dat nieco, co ma ucinok 8 hodin, 5 HTP nepomohlo, lubovnik mi zvysuje este viac uzkost a boli ma z neho divne hlava a to odjakziva /aj ked neviem, ze ho pijem ak mi ho niekto uvari na navsteve , takze si to nenamyslam/, doplnkov a detoxikacii som vyskusala uz za stovky eur za ten rok, mam pocit, ze lieky su niekedy mensie zlo, ako prezivat toto utrpenie, keby to bola lahka depresia, nevadi, ale ked uz clovek nemoze chodit do prace a zvladat rodinu, uz asi nejake doplnky nepomozu, mozno som to mala podchytit skor, ked to nebolo taketo vazne so mnou.
RNG, zase pises kraviny...
citaslec/descitalopram/lexapro atd pod ktorymi sa tato SSRI droga schovava ma sice ucinok na zvysenie hladiny serotoninu, ale aj navykovost, nema okamzity ucinok(tj musis si hna nu navyknut nevyhnutne) a plno skodlivych bocnych ucinkov.
www.medicinenet.com
Preto si osobne myslim, ze je lepsie brat extrakt z Lubovnikas bodkovaneho (St Jpohns Wort) s obsahom 3 mg hypericinu a 30 mg hyperforinu, to je narazova davka, posobi za 2 hodiny a trvanie je vyse 8 hodin. Nie je to navykova droga, tj mozno ju pouzivat v len case potreby(najma stresove situacie, kde sa setrotonin mina v mozgu ovela rychlejsie a nastane depresia) a ako potravinovy doplnok nema ziadne skodlive ucinky, pokial neprekrocis uvedenu davku.
Dolezite je si uvedomit, ze nie kazdy vyrobok zo St Johns Wort ma tento obsah, treba si davat pozor , co clovek kupuje.
Uvedena davka hypericinu a hyperforminu sa v davke doplnku musi nachadzat, garantovane, inac je ucinok nanic
Radoslav 4 tyzdne? To je dost dlha doba teda...Daval si si k tomu aj nieco? Mne Xanax nezabera vobec, kym som nebrala lieky trocha pomahal, zkratka strasna nepohoda, ledva prezivam...Ako sa to u teba prejavovalo po nasadeni? Bolo stale zle, alebo si mal aj svetlejsie chvilky dna?
volala si lekarovi, ktory ti to predpisal? je dolezite, aby to vedel. citalec nie je zly liek, len u niekoho trva dlhsie, pokym sa jeho pozitivny ucinok prejavi. ja napriklad som mal az styri tyzdne strasne stavy, tiez som chcel vysadit, ale manzelka ma podrzala a som rad. lebo potom sa to zacalo zmiernovat a teraz som uz o.k. a zatial bez depresii. piaty mesiac. ja som ale zavolal lekarovi a ten ma ubezpecil, ze musim vydrzat. niekto nema az take neprijemne stavy, je to individualne. bez lekara nic neries. mal by vediet ako sa citis a co sa s tebou deje. tu na fore ti moze kazdy napisat iba vlastnu skusenost,a le rozhodujuci je lekar.
9.den uzivam Citalec 20 mg stvrtku denne zatial, strasne sa mi vsetko pohorsilo, prehlbila depresia, neustaly vnutrorny tlak, pri lezani az palenie, nic ma nebavi, mam problem niekam ist a bojim sa. Je toto pri uzivani normalne? Uz neverim, ze sa to zlepsi a lutujem, ze som to zacala brat...
ja som brala Citalec, no pribrala som od neho. zvysila sa mi chut do jedla, no bola som stale doma, nijak extra som necvicila, tak neviem ci to bolo tym, alebo ten liek zvysuje hmotnost sam o sebe? ake mate skusenosti vy?
Ahojte ludia.Citalec je podla mna dobry liek,aj ked zo zaciatku si myslite za je to horsie,vasa nalada sa zlepsi.Tiez som ho zacala brat asi pred 3 tyzdnami vecer polku,prvy den rano som vracala ako pes a myslela som si ze vyskocim z koze,hned na to som volala doktorke ze ci je to v poriadku a ci mam v liecbe pokracovat,povedala ze ano,ze to je proste na zaciatku tak a ja sa aj dost bojim antidepresiv takze s toho som vracala,o nejake 2-3 dni mi bolo lepsie a vracia sa mi chut do zivota,mam s toho radost a dufam ze mi to pomoze vyliecit sa.Bola som na tom uz dost zle,proste som chodila do roboty kde je fakt dost stresu a moje telo uplne vypovedalo,nevladala som sa uz ani pomali okupat a hlavou mi bezalo spusta myslienok no hrozne cosi, schudla som za mesiac 8 kilo a tak.Kdo tuto chorobu pozna tak vie o com je rec a take tie zvasty ze chodte si radsej zabehat atd... su blbosti,depresia je choroba a neda sa prekonat tak ze si poviem ja to zvladnem sama,navodim si naladu a vsetko bude ok,pozrite sa v akych formach sa to vracia spet takze treba sa liecit a liecit.ak ma niekdo zaujem,mozme si popisat trafilie@zoznam.sk budem rada
A vobec som z liekov neni drbnuta na hlavu :)) Vsetji funguje ako ma, ako fungovalo cely zivot. Pomaly ich zacinam vysadzovat a je mi fayn stale.
Inak ja osobne nevidim velky rozdiel medzi AD a HAK tiez ich zeny casto menia kvoli vlasom, pleti, intenzite krvacania, bolesti zaludka, mnozstva obsahu latky, tiez sa ich tazko vzdavaju (pokial nechcu otehotniet samozrejme). Ich bratie a vysadenie sprevadza vykyvy emocii, beru ich kazdy den, kazda caka aj rok po vysadeni kym otehotnie lebo ma strach. A necitam tu kazdy den, ake je to svinstvo. Hm. Asi je predsalen ta psychiatria tazko pochopitelny vedny odbor, stale obklopeny predsudkami.
Brala som Citalec, pre mna to bol skvely liek, keby sa mi z neho netriasli ruky (co bolo v spolocnosti dost blbe), brala by som ho doteraz.
Naozaj nemusi kazdemu sadnut. Ako nemusia sadnut antibiotika, ci lieky na bolest alebo na spanie, na zaludok. A mi nehovorte, ze ked vam od bolesti nezabral nejaky liek, ze ste nikdy nevyskusali inu znacku. Je samozrejme, ze ked vam je od liekov zle, ze ich mate vysadit, to sa pise aj v pribalovom letaciku. Myslite si, ze vseobecny lekar ma pripravene ine antibiotika pre kazdeho pacienta? Tiez len skusa. A asi ste este neboli velmi na dne, ked dokazete vysadit AD a fungovat (napriklad pisat).