Ahojte. zacala som brat Citalec 10mg pol tablety pred troma dnami, no necitim az take neziaduce ucinky, o akych som citala, ze ludia zvycajne mavaju. Mala som asi 2 hodky ospalost, trochu ma boli zaludok, v noci som velmi nespala. Bala som sa, ze to bude horsie, no teraz neviem ci je to dobre ci zle. Je to preto ze je pre mna mala davka, alebo je to v poriadku a lieky mi zaberu? ja som inak velmi citliva na lieky, zaberaju mi detske davky:P chcem aby mi pomohli.
Citalec - neziaduce ucinky
Alebo si robíš srandu
A čo majú čo s makeupom lieky? O.o to ako keby si niekto povie, že keď je lieky, nemôže si farbiť vlasy. To podľa mňa nemá vplyv.
Užívam citalec 20 a xanax mesiac,myslite môžem si dať pernamentný makeup?obočie a ústa.Nemá to žiadný vlpyv?
Osem rokov mam dg sleroza multiplex-sekundarno-progresivmu formu.Som na tom dost zle,hlavne po pohybovej stranke.(prejdem 20-30m)Ale ovela horsie som bol po psychickej stranke.Depresie,cierne myslienky,strach,neistota s buducnosti,sklesla nalada,atd...atd...atd.Neurolog ma poslal k psychologovi,a ten k psychiatrovi.Ten mi predpisal Citalec 20.Prve 2 tyzdne nic,potom nastal zmena.Otocil som sa o 180 stupnov.Je mi omnoho lepsie.Depresie prestali,som vesely,dobre naladeny,vyrovnany.Pred lisbou som tisik krat do dna mislel iba na chorobu,ako bude zajtra,o tyzden,mesiac....teraz je to prec!!!Postrehla to aj moja rodina,znami...Hlavne ja,co je pri mojej dg velmi podstatne!
Citalec beriem tri mesiace,jednu tb rano.S neziaducich ucinkov som mal asi vsetky,ale v minimalnej forme!
Mam napr. aj problem so srdieckom a asi by som to neriskol, ze by som nevzal liek:)
Sorry, ale ja som svoj prispevok nemyslel vseobecne a ani som nechcel nikoho podporit. Ja si len myslim, ze niektore ochorenia mozno prekonat aj bez liekov. U nas to vsak chodi tak, ze od doktora sa ani nic ine necaka ako predpisanie lieku. Tiez si uvedomujem, ze tym, ze neberiem liek na svoju diagnozu, ze riskujem a bol som si vedomy toho, ze to so mnou moze dopadnut akokolvek.
V pripade psychickych diagnoz su podla mna velmi dolezite aj aktivity. Pocas nejakej aktivity na svoje problemy nemyslim, ale netvrdim, ze ich nemam.
RNG ... Hovorim o tom, ze reklamy tu bombarduju ludi ... kupte si toto kupte si hento a budete v pohode ale nie je tu ziadne relevantne poradenstvo od naozajstnych odbornikov.. tak ludia kupuju doplnky a myslia si ze im to pomoze ale maju, ako som pisal, len predrazenu moc a kvoli stigmatizacii nejdu za odbornimi.. a nehnevaj sa taketo reci typu "neuzivajte chemiu" ako tu niektori vediete tomu iba napomahaju lebo potom vznika falosna predstava ze si mozes pomoct bylinkami a vlastne nepotrebujes ist k doktorovi.. o to ide.. Doktor ma urcit co a ako a ked to nezabera tak treba zmenit liecbu za nieco ine.. iny postup je velmi nebezpecny lebo to ludi odradza od realneho riesenia.. uvediem priklad na sebe mal som panicke zachvaty dostal som cilalec a xanax a do mesiaca bolo vsetko v poho ale ver mi ze ked som mal z minuty na minutu tlak 200/160 a 185 tep a viezla ma zachranka na pohotovost nebolo mi vsekto jedno a ziadne bylinky mi nepomohli
Tak, ono skusenosti s liekmi mozu byt fakt rozne, co tu citam, tak ziadna slava. Moj kamarat pribral na 146 kil a dostal cirhozu pecene.
Ja mam tzv. schizofreniu, resp. presnejsie niekolko priznakov tohto ochorenia, v podstate je moje myslenie trochu divne, ale to je jedno. Ja som si povedal, ze ja brat ziadne lieky nebudem. Tri dni som mal abstak po vysadeni vsetkych liekov, tahalo ma ako alkoholika na alkohol, ale vydrzal som to.
Po vysadeni liekov to fakt fakt nebolo lahke, musel som zvladat vsetky tie psychostavy bez liekov, prezil som to. Ciastocna motivacia pre tento krok bola taka, ze som si zacal namyslat, ze tie lieky mi nie pomahaju, ale vyvolavaju presne to, cim trpim.
Podla mna sa vela ludi strasne lutuje a preto su na liekoch. Nasi predkovia nemali ziadne lieky a v ziadnej slovenskej piesni sa nespomina, ze "na gruni sedi Jano s depresiou":)
PohenixX, mozno nevedomo, mozno vedome pouzivas zmienku o "predrazenom moci".
Vsetky lieky, doplnky a ziviny, ktore sa telom nespotrebuju sa vylucuju v stolici a moci, tj aj drviva vacsina liekov.
Tie chemicke lieky, co telo nevie vylucit ti znicia ladviny a pecen, lebo predstavuju neprirodzenea skodlive zamorenie.
Ucinnost doplnkov je dokazana neoficialne desiatkami tisicov lekarov, co ich bezne pouzivaju, avsak oficialne sa to financne nevyplati dokazovat nikomu, lebo v sucasnosti dokazovanie/schvalovanie lieciv napr v USA stoji v priemere 850 milionov dolarov za kazdy a trva to 10 rokov. Kedze prirodne sa patentovzat nedaju a okamzite po schvaleni by ich mohol na trh dat ktokolvek, co nezaplatil ani halier do schvalovania, naklady na schvalovanie by boli cista strata.
Ale sirenie sa ucinnych prirodnych bez skodlivych postrannych ucinkov znamena hrozne straty pre farmaciu, ktora ovlada sucasne lekarstvo cez skoly, institucie, lekarsku odbornu literaturu a dokonca cez vladne organizacie. Tj nemozes nijak ocakavat, aby sa aktivne a casto velmi nefer branili proti doplnkovemu priemyslu a lekarom co tie vyrobky pouzivaju, zneuzivajuc vsetky zlozky svojej moci, od skol, cez tlac, televiziu a dokonca statnu spravu a sudy.
Lekari v sucasnosti skoleni beznymi skolami su zialbohu casto laici, co sa tyka vyzivy a potravinovych doplnkov, dokonca este horsie, ako bezny laik, lebo su stvani v skolach a odbornej literature proti doplnkom a zahrazaju sa im sudami za ich pouzivanie miesto schvalenych liekov, nazyvajuc to sarlatanstvo a to aj ked jasne dokazu ovela lepsie vysledky ako druhi lekari so schvalenymi liecivami. AS tro bez skodlivych postrannych ucinkov, tj predstavuje to hrozbu na cely lekarsky system, lebo pacient si bez obavy o skodlive postranne ucinnky moze sam vybrat na zaklade informacii z alternativnej literatury roznycyh lekarov, co ju publikuju moze vyskusat rozne doplnky a zistit , co mu zaberie.
AD, predpisove chemikalie, su totiz notoricky neucinne a plne skodlivych postrannych ucinkov a dokonca mnohe navykove, tj najma v tejto oblasti prirodne su doslova "dar Bozi"
JA TRPIM TIEZ TOUTO PP dnes po dvoch dnoch brania citalecu som to vzdala bolo mi strasne zle,triaska,zaludok ma strasne bolel,pred ocami sa mi zahmlievalo,nenormalne som bola oblbnuta
napinalo ma na vracanie, ja som nedokazala nic robit len lezat,dostala som k citalecu aj atarax,a to je tiez dobry oblbovak,volala som doktorovi a samozrejme ten ma dovolenku tyzden tak mi sestricka kazala nech ho vysadim..vysadila som a o tyzden v pondelok si idem po druhe lieky,dufam ze mi z nich nebude tak strasne ako s tychto..