Ahoj growelka:)Jasne, ze aj ludia, ktori neboli na vymennom pobyte sa vedia orientovat vo svete, nic take som nepovedala. Mam tri sestry a iba ja som z nich bola vonku a ani si nedovolim povedat, ze by som bola mudrejsia, lepsia...Mozem ti povedat iba tolko, ze mne ten rok v Nemecku dal vela a otvoril mi mnoho dveri. Predtym ako som vycestovala, som bola iba raz v zahranici, takze som sa naucila sama cestovat a pohybovat sa v cudzej krajine. Spoznala som novu kulturu, nove tradicie, mnoho novych ludi a v neposlednom rade som ziskala aj novu rodinu, u ktorej som rok byvala a toto vsetko su aspon pre mna neocenitelne skusenosti. Naucila som sa toleranci, ktora podla mna vo svete chyba. Vratila som sa domov samostatnejsia a zodpovednejsia. A tym, ze som bola vonku tak dlho, sa mi upravili hodnoty a spoznala som lepsie svoju rodinu a Slovensko ako take. Mozno sa to zda nadvznesene,ale je to pravda. Mala som moznost porovnavat ako tu funguje u nas, ako tam...Vzdy sa velmi rada vraciem do svojej hostitelskej rodiny a ku kamaratom, ktorych tam mam. Skolu si financujem sama a cely rok si setrim, aby som ich cez prazdniny mohla ist pozriet. Ty si napisala, ze ti je luto tak vyhodit peniaze, ale u mna je to presne opacne, ved kazdy ma ine priority. A o tom to cele je, naucit sa porozumiet a chapat jeden druheho.