Uz pol roka ma trapi silny kasel. Skusil som uz vsetko mozne, ale nic nezabralo. Dostal som tabletky Emanera. Tie zabrali, ale bohuzial len na 2 tyzdne. Kasel sa opat vratil :( Viete mi poradit s tymto problemom prosim ?
kašeľ, reflux
"vela kyseliny" je loz, ktoru dokonca nevedomky rozsiruju lekari, lebo naozaj nemeraju hladiny kyselin v zaludku a proti pale, co je nasledok kvasenia v zaludku z NEDOSTATKU kyselin predpisuju lieky proti kyselinam. Tie sice zmiernia palu(zniocia kyseliny) ale neriesia problem NEDOSTATKU kyselin, prave naopak.
Jedina metoda, co naozaj mera hladinu kyselin v zaludku a schopnost zaludka ich vytvarat je
www.phcapsule.com
A zialbohu vacsina gastoenteorologov o nej nic nevie, a samozrejme tak ich diagnoza "privela kyselin" je vycicana doslova z prsta. A je to zialbohu bezna prax....
Na veľa kyseliny odporúčam tkanivovú soľ Nat Phos a pri nedostatku kyseliny Nat Mur a nezničíš si žalúdok tými chémiami...
Tiež ma trápil dusivý kašeľ vyše roka, posielali ma od dverí k dverám, na každom oddelení vedeli "zaručene" z čoho to je, takže "mám astmu, alergiu, mykoplazmy, neurózu, kašeľ z chrbtice".....ani sa mi nechce pokračovať. Dlho však trpím na žalúdkovo-črevné veci, liečený helikobakter, rozdráždený žlčník, pálenie záhy, dráždivé črevo....a až nedávno som sa dočítala, že ten kašeľ môžem mať kľudne z týchto vecí....a aj ho tak pociťujem. RNG m však pravdu prvé čo bolo predpísal mi gastro lekár lieky na potlačenie kyseliny, plus nejaké uvoľňovače kŕčov.....tá záha a žalúdok sa ozýva v noci, z ničoho nič, večer si v ľahnem a o dve hodiny už bojujem s tým, čo budem do rána robiť, lebo celé noci presedím a nespím....k tomu mi začne búšiť srdce, byť striedavo horko zima - uznávam, že všetko sú to aj psychické a stresové javy, ale čo teda ak ma páli v noci záha a telo sa nechce ukľudniť?
piť sódu bikarbónu ma už nebaví ..
Emanera=esomeprazolum znizuje este viac kyseliny v zaludku, tj znici kompletne travenie a otvori volnu cestu mikrobom do tela cez odkysleny zaludok.
Zialbohu, lekari zakazdym(cest vynimkam) predpisu nieco proti kyselinam pri pale, co sice znizi pocit paly, ale znici traviacu a ochrannu funkciu kyselin.
Reflux=kvasenie a hnitie v zaludku=nedostatok kyselin.
Hlavne ked clovek spi sa moze dostat jedlo vytlacene kvasnymi plynmi do pazeraku az do ust alebo dychacej trubice. Nuz a to samozrejme vyvola kasel.
Mensie davky edla, aby sa kyseliny v zaludku prilis nerozriedili, pripadne doplnok kyselin tu pomaha.
Dušan
je potrebné dodržiavať diétu a režimové opatrenia... čo spočíva vo vylúčení dráždivých jedál, perlivých minerálok, čerstvého pečiva... jedení viackrát denne v menších porciách posledná dávka jedla by mala byť minimálne 2 hod. pred spánkom, po jedle by si nemal vykonávať ťažšiu fyzickú aktivitu ani si ľahnúť... spať by si mal s vypodloženým hrudníkom aspoň 30°...
Aj ja som mala také obdobie, ale len večer keď som si ľahla. Akosi to prešlo samo.