yourkshir nechce papať granulky...ako ho donutiť ?

Príspevok v téme: yourkshir nechce papať granulky...ako ho donutiť ?
bambuľka-

máme yorkschira a nechce nám papať granulky. Na raňajky má tyčinku ( aj to len jeden druh z Hornbachu ), na obed má varené kuracie masko. To každu nedelu uvarime polievku, bez soli, z kuriatka oberieme masko, nakrájame, naporcujeme do sáčkov a dáme do mrazáku a počas týždňa len vyberáme. Od obeda už nepapaá, lebo granulky nechce. A to sme vyskúšali viac druhov. Sme zúfalí, lebo ju milujeme aj ona nás, a vieme, že by mala aj vitmímy papať. Inak s jedlom problém nemá, lebo pri nás by jedla, keď jeme my, napr. paštétu, klobásku, pečienku...ale toto nemôže..už sme jej aj nasilu dávali do papulky, ale vyplúva to...ako ju donutiť aby granulky jedla ? bolo by to aj menej finančne nákladné, keby toto večeriavala, aj jednoduchšie na prípravu, keby jej len nasypeme...( jeden čas sme jej to aj klepáčiokm drvili, aby to len lízala, ale nič nepomáha )

ozaj a pečienku keby že uvaríme, to môže psík papať , lebo tú zbožňuje .. ale asi už skrachujeme pri nej :))

roza

atm - som rada že sú granule kvalitné, ale predpokladám že len tie drahšie.
Ceny idú hore, a to nielen tovaru pre nás ale aj pre zvieratá. Aj ceny veterinárov sú už temer neúnosné. Ľudia sú nútení kupovať tie najlacnejšie výrobky.
Ale nezdá sa mi normálne kŕmiť psov len granulami.

atm

roza urcite sa vyraba aj podradny odpad, ale ti garantujem, ze nie je sance, aby firma typu royal canin vyrabala nieco, co poskodzuje zdravie takychto domacich milacikov. prave preto, ze je to velky biznis a velka konkurencia, nebudu riskovat akukolvek negativnu reklamu. niekde som videl dokonca studiu, kde jasne vychadzalo, ze psie zradlo v komparacii s tym, cim sa ludia stravuju v macdonalde, je radovo niekolkonasobne zdravsie a vyzivnejsie;) . tiez treba uvazit nizsi vek ktory psy dosahuju a kazdy majitel by mohol tak v kratkom casovom obdobi jasne vidiet vsetky taketo negativne efekty. urcite treba byt obozretny a sledovat aj zlozenie daneho produktu, ale to co pises ty, uz je skor cira paranoja a predsudky

roza

Deria tiež som čítala aké sú granule pre zvieratá nebezpečné, že pri nesprávnom kŕmení sa žalúdok psa prevráti a oni umierajú vo veľkých bolestiach. Je to ale pohodlné, ľudia sa toho nevzdajú a pre výrobcov a obchodníkov je to vynikajúci biznis. A tiež ti verím že granule obsahujú svinstvo v podobe chémie a odpadu, ako inak.
Naozaj by som Bambulka nenútila toho malého jesť granule.

sajlo105105

ahoj yorky je tvrda palica urcite keď mu budeš davať maso a bude mu to stacit na cely den tak sa ani nedotkne granul daj mu tak raz za den troska a to mu bohato staci inak granule mozu byt aj neviem ake a nespapa ja mam moju uz 8 rokov je to uz starsia pani ae zase ona granule spapa aj za 2 hrste za den a pritom jej este davam ked jemj salamu chleba atd...
ale inak su to velmi inteligentne psy ktore si velmi rychlo zvyknu na komfort a vysoky standart ak ju az velmi rozmaznavate tak nato bacha

Deria

Roza, nikto nepise, ze sa ma to uvarene "menu" pre psa osolit. Predtym, nez dochutim pre nas, odlozim psom.
Maruska a Yorkshire, predpokladam, ze zrejme vobec netusite, ake svinstva tie vsetky krmiva obsahuju alebo ste necitali, co som dolu pisala, inac by ste tak nikomu neradili. Chudaci vsetci psi, ktori su nuteni to zrat. A co ine im zostava, ked su hladni? Potrava psa je ako pre cloveka, tak aj pre psa zaklad zdravia. Kto to podceni alebo na psovi setri, skor ci neskor zaplati u veterinarov ovela viac. Smutne na tom je, ze si to odtrpia v prvom rade tie zvierata.

yorkshire

Psík by mal papať suché granule, aby sa mu obrúsili a čistili zúbky. Mäso s konzervy by mal jesť len párkrát do mesiaca. Ked sa mu bude dávať často konzerva, zvykne si na to a nebude chcieť nič iné. Nechajte misku s granulkami na mieste, kde ju psík vidí. Keď vyhladne, pôjde papať. Mám skúsenosti, 3 ročnú fenku yorkšíra, prežili sme si svoje :-) :-D

maruska123

zamiesajte tie granule napr do konzervy pre psa, pripadne zalejde granule tym vyvarom, no nejak tie granule ochutte niecim, co ma rad..a postupne pridavajte viac granul a davajte menej toho, co ma rad..zvykne si

AdamKrt

Ladviny odchadzju psom okrem ineho aj preto, ze aby to pes zral, tak mu to viac posolia.

Pre 2kg yorksiraka nemoze byt problem ho krmit ani masom. Saci zobrat, co ostane z obeda, preplachnut to, povyberat a zrazu je pre psa kopec pozivatelnych zbytkov.

Naviac, ani varit pre psa neni problem, ked sa to da kde dat. Daju sa kupit od masiara rozne kusky masa, slachy, alebo hrtan, klby - tie maju vyzivu potrebnu na kosti, klby pre psa a pes to mava rad.
2kg pes toho nezozere vela. Ine by to bolo s vacsim psom.

Matyo

Môj Yorkie tiež nemá príliš rád granule, kupujem mu sušené mäso, kuracie, kačacie, hovädzie (značky Rinti alebo Ontario). Je to síce drahšie ako granule, ale aspoň si pochutí. : )

roza

Nenútila by som ho jesť granule ak má k nim taký odpor. Asi vie prečo. Ale vraj nie je ani dobré dávať psom ľudské jedlo ktoré je slané, korenené a pod., ale neviem, názory sú rôzne.
Ak ti ide o vitamíny skús mu ich dávať v zeleninke, ovocí, niektorí psi to majú radi.