yourkshir nechce papať granulky...ako ho donutiť ?

Príspevok v téme: yourkshir nechce papať granulky...ako ho donutiť ?
bambuľka-

máme yorkschira a nechce nám papať granulky. Na raňajky má tyčinku ( aj to len jeden druh z Hornbachu ), na obed má varené kuracie masko. To každu nedelu uvarime polievku, bez soli, z kuriatka oberieme masko, nakrájame, naporcujeme do sáčkov a dáme do mrazáku a počas týždňa len vyberáme. Od obeda už nepapaá, lebo granulky nechce. A to sme vyskúšali viac druhov. Sme zúfalí, lebo ju milujeme aj ona nás, a vieme, že by mala aj vitmímy papať. Inak s jedlom problém nemá, lebo pri nás by jedla, keď jeme my, napr. paštétu, klobásku, pečienku...ale toto nemôže..už sme jej aj nasilu dávali do papulky, ale vyplúva to...ako ju donutiť aby granulky jedla ? bolo by to aj menej finančne nákladné, keby toto večeriavala, aj jednoduchšie na prípravu, keby jej len nasypeme...( jeden čas sme jej to aj klepáčiokm drvili, aby to len lízala, ale nič nepomáha )

ozaj a pečienku keby že uvaríme, to môže psík papať , lebo tú zbožňuje .. ale asi už skrachujeme pri nej :))

bambuľka-

takže som sa prišla opäť posťažovať..psík nám od soboty rána nič nechce papať..už je nedeľa večer..aj vodu len horko ťažko oblízne..ona bola vždy taká, že len spinkala, papala, alebo sa venčila...nebola nejak veľmi aktívna...ale teraz len tvrdo spinká..( ak by niekoho napadlo, že či sa nehára )...zajtra by som asi mala ísť k doktorovi, že ? len ona sa tak strašne bojí lekára. Celá sa trasie, uteká zo stola a schováva sa pod moje ruky..je to utrpenie aj pre mňa, keď vidím ako sa bojí..doktor nemá sestričku, takže tam musím byť...len ani neviem, čo jej bude robiť..chuderka moja malá, bojíme sa o ňu..najhoršie na tom je, že psík nevie povedať, či ho niečo bolí.

Deria

Roza, zaludok sa moze obratit z kazdej stravy, nielen z granul, ak sa pes vydatne nakrmi a hned potom beha. Preto sa doporucuje krmenie az po venceni alebo min. 2 hod pred. K obrateniu zaludka inklinuju hlavne väcsie rasy.
Lost, s tou reklamou mas pravdu, bohuzial tak to chodi! Dnes nema uz ani ludsky zivot hodnotu, lebo vsetko je otazka penazi a biznisu, tak si nenamyslajte, ze niekto sa snazi o zdravie a blaho vasich psov! Tak, ako pises, lost, ak sa nezaujimas o ine alternativy, nez ake su ti servirovane, pomaly nemas sancu sa dozit slusneho a pritom akotak zdraveho veku. To iste, ba horsie je to so zvieratami. A ked citam o Pedigree, ze to je dobre krmivo(!)tu v Nemecku je to jedno z najpodradnejsich znaciek, fakt ja osobne nepoznam nikoho, kto s tym este krmi a cudujem sa, ze sa ta firma este vobec drzi. No ale zas sme pri reklamach, ved nie su zbytocne take drahe. (:
atm, na tvojom mieste by som negarantovala ani za Royal Canin, lebo ten je takisto odpad. Je len velmi malo znaciek, ktore doporucuje (aj to viacmenej v nudzi, napr. na dovolenke) aj tu jedna odbornicka pre vyzivu psov. Nakolko nekrmim granulami, nepamätam si iba "Marengo" znacku, ktora je samozrejme aj velmi draha. A preco tejto zene verim? Pretoze neradi majitelom psov za peniaze, je totiz ochranarka zvierat, teda robi to z lasky k nim, ma uzasne vedomosti v oblasti zdravia a vyzivy psov a co je hlavne, pomohla uz mnohym, aj ked dokonca vet zlyhal. A nielen ona doporucuje BARF alebo varenu stravu ale cim dalej, tym viac sa objavuje informacii, ake nezdrave su granule.
Yorkshire, tvoj psik moze byt zatial zdravy, preco nie, ved ani clovek, ktory sa stravuje totalne nezdravo neochorie hned. A tiez kazdy pes ma ine geny, ci odolnost.

yorkshire

áno, možno niektoré granule obsahujú bordel atd...., ale nájdu sa aj značky, ktoré sú kvalitné. Moja Mendy (jorkshir), ktorá má 3,5 roka, papá od mala granule pedigree www.pedigree.cz alebo friskies ale len pre šteniatka. Granule pre dospelých by nerozkúsala. No a Mendy je stále fit, nemá žiadne zdravotné problémy, behá ako blázon,srsť jej nevypadáva, má zdravú a lesklú srsť. Proste Šťastný pes. Tie polské a TESCO granule by som nekupovala, tam dávajú hocijaké chemikálie...

lost

no to mas pravdu s colou :)
nemyslel som az take zle, ze by to psa lamalo :) ale tak, niekde som cital ze vsade sa najde nejaka latka co nie je zrovna najlepsia, resp lacna nahrada niecoho.. napr muka alebo hocico co tam ani nepatri..
ale urcite je to lepsie ako tesco krmivo..

atm

co sa tyka coca coly, to je skor efekt dvoch faktorov - reklama a cool pitie (psychologicka zavislost) + realna fyziologicka zavislost (su ludia ktori si bez toho kentusu nevedia predstavit den)

atm

lost ved to je sice pekne, ze si moze dovolit velku reklamu, ale ak by kvoli tomu moj pes knucal, mal traviace tazkosi alebo ja neviem sa mu kazili zuby, alebo stracal srst, alebo mal casto nejake zlomeniny, tak si mozu dat do reklamy aj papeza s jezisom ako sa navzajom s rozkosou krmia granulami a bude im to prd platne;)

lost

atm, no ale velka firma si moze dovolit velku reklamu, resp umlcat tych, co by mali nieco proti..
priklad, coca cola.. vakciny..

osobne uz zacinam verit, ze co si clovek nespravi sam, tak to mat nebude :D

resp. kazdemu psovi chutia ine.. :)

atm

roza a ano, ceny idu hore a skutocne to pre niekoho moze byt problem. lenze tak ako so vsetkym- ak na to nemas peniaze a prostriedky tak si psa nezaobstaravaj. to je rovnaky nerozum ako priviest na svet dieta s tym, ze dotycni rodicia nemaju peniaze ani pre seba a zakladne veci.. s nakladmi jednoducho treba ratat a ked na to nemam, tak na to "nešahám"

atm

roza to som tu uz pisal, ze to treba kombinovat so psym zradlom z konzervy. a tiez som pisal, ze ak budete svojim psom kupovat granule za 5korun tona, tak naozaj od toho necakajte nic pozitivne. a sucasne tiez neplati, ze cim vyssia cena, tym automaticky vyssia kvalita. treba jednoducho sledovat zlozenie. a takisto som pisal (uz to musi vyzerat ze tu pomaly robim reklamu:D), ze vo vseobecnosti patria medzi velmi kvalitne krmiva napriklad to royal canin:). a samozrejme ze raz za cas, moze clovek hodit psikovi aj normalne maso (samozrejme nie nejake solene a korenene ktore zostalo z nedele z obeda..)