táto veta mi už dlhšie vrta v hlave. na jednej strane to dáva zmysel no na druhej...
... ak to berieme vo všeobecnej rovine medziľudských vzťahov, dáva to zmysel aj je to logické no keď má človek problém nadviazať vzťah s opačným pohlavým dlhší čas, zrejme bude chyba aj v ňom. potom, chce sa zmeniť a začať od seba. chce budovať základy lásky k sebe samému. a keď to ako tak dokáže aneb. vytvorí si takú ilúziu, ako uplatniť "rozdávaj lásku a vráti sa ti" voči ostatným? iste, keď sa človek vysporiada so svojími vnutornými problémami otázkami a dilemami, ľahšie sa mu "dýcha" a žije. no v čom je podstata rozdávania lásky? snažiť sa prekonať zášť, nechuť a podobne voči ľuďom, ku ktorým prechovávame negatívne emócie? myslím si, že toto nemožno len tak ľahko.. tak ako je dané že niektorých ľudí človek má rád aj bez toho aby ich bližšie poznal, môže mať dôvod prečo toho čo oného človeka nepripustiť k telu bližšie a snažiť sa o vrelé priateľské vzťahy. v opačnom prípade mi to pripadá falošné a falošne predstierané priateľstvo náklonnosť atď. nemôže človeka napĺňať a podľa môjho názoru ani sa pretaviť do niečoho úprimného. preto sa pýtam..ako "rozdávať" lásku tak, aby si našla aj mňa? v čom je podstata?..Ďakujem
rozdávaj lásku a vráti sa ti - je to reálne?
Ak budes lubit samu seba, ak bude v tebe dost lasky, budu ta tak vnimat aj ostatni - aku tu, co ma vela lasky. To, ako sa budes spravat ty k sebe, prevezmu od teba aj tvoji priatelia. Ked clovek na seba nadava, stale hovori, ze je tucny a skaredy, tak ho aj ludia tak vnimaju. No byt takto vyrovnanym clovekom nejaky cas trva. Teda vacsine ludi. Ludia si buduju svoju auru, ktora ako magnet pritahuje ludi s aurou podobnou. Takze vsetko je o pozitivnom mysleni.
a napadlo ma nebud sklamana a nevzdavaj svoju "premenu" ked to nepojde hned naraz :), kazdy mali uspech je predsa tiez uspech tak len hor do toho
jednoducho bud taka aka si a nehanbi sa zato, musis si vybudovat zdrave sebavedomie, zakladom je pochopit ze ziadne jedno dobro, pravda, krasa, spravny nazor na konkretnu vec neexistuje, u kazdeho jedneho cloveka sa lisia pohlady, nieje ziadny dobry/zly nazor, je len nazor cloveka A, cloveka B a tym to hasne, ty mozes mat nazor aky vyhovuje tebe a ci sa to paci ostatnym ti moze byt u p*dele ze az tak musim :), snad sa da pochopit z toho co chcem povedat, napr. to ze ta kolegina zvozi v robote ze co to mas za otrasnu bluzku neznamena ze mas sklonit hlavu zahanbena a nechat sa nou riadit, ked sa paci tebe tak si ju nos rob si s nou co chces je to tvoj zivot a tvoja kolegina ti moze byt ukradnuta, to bol priklad :), chod si za svojim stastim, je to tvoj zivot a leti sakramensky rychlo, a otazky co ak su vzdy zbytocne pretoze bedakat nad minulostou je nezmysel, jedine ze by sme mali stroj casu :) to bvy bola uz ina kava potom :), spravaj sa tak a rob to co ta naplna co ta robi stastnou a neriad sa nenechaj sa ovladat druhymi.. :) good luck
Ďakujem, vážim si odpovede, keďže nemala som sa na koho s týmto obrátiť a vrtá mi to v hlave už nejakú dobu.
myslim ze ked trochu viac dospejes, viac zazijes a spoznas sama seba, svoju hodnotu a zivot, tak tento problem sam od seba zmizne. chce to len viac skusenosti a spravny postoj k zivotu. nie, nemusis mat rada automaticky vsetkych, ale mozes sa o to pokusit. prekonanim prekazok sa posunies dalej a sama seba prekvapis, aka si, co dokazes.
nie nie .. lásku k sebe samej som ešte nenašla a myslím že aj to ma dosť limituje v osobnom živote a v nadväzovaní vzťahov a kedže ja som typ človeka ktorý ak má raz z niekoho negatívny dojem alebo je mu niekto nepríjemný, nejako nemám ani snahu zmeniť a zistiť či je to opodstatnené a preto rozmýšľam že aj to môže byť problém
Vďaka vám :) Nuž máte pravdu môj život bol doteraz značne ovládaný najmä strachom a toho sa chcem predovšetkým zbaviť pretože už ani pozitívne životné výzvy nedokážem prijať s radosťou, ale strachom.
a dodám že nemám pevnu ip preto sa bude pri mojích odpovediach meniť :)
No ja som to pochopila asi tak, ze autorka diskusie nevie, ci ma tento vyrok brat doslovne. Ze uz si lasku k sebe vybudovala, pretoze tam by sa to malo zacat. No a potom rozmysla nad tym, ako je to s laskou k inym ludom, nechape ako ma mat kazdeho cloveka rada, kedze nie kazdy je kazdemu symaticky....
fuuu ja som sa nikdy nesnazila spravat podla nejakych vyrokov, alebo tak, podla mna si ta laska najde, nejde to na silu....samozrejme ju treba davat, t.j, mali by sme sa k inym ludom spravat slusne, to si myslim ze staci....:oDDD
proste odstran zbytocne bariery vytvorene strachom, predsudkami, free your mind a zacni mat rada ludi takych aki su. pomoz im ked potrebuju, bez naroku na vdacnost ci odmenu, len tak, pre dobry pocit. pomoz mame, sestre, susede, hocikomu. ale zaroven sa nenechaj vyuzivat. bud mila a usmievaj sa na ludi, oni ti usmev vratia.
v dnesnej dobe su taketo samozrejme veci problem....je problem byt mily k susedom, ludom na ulici, v obchode, v praci. bud slusna a mila a ono sa ti to vrati. mozno narazis na nejakych ludi ktori sa budu chovat hnusne ale nenechaj sa odradit - dobro sa šíri, takisto zlo. ak niekoho potesis, on potesi ineho atd. niekde tato snaha sice narazi na stenu, ale tak to byva. takisto ked ta niekto nastve, siris tu zlost dalej...a tak to robia vsetci...preto by sme sa mali snazit byt milsi a ludskejsi. to co sa deje okolo nas v sucasnosti je katastrofa.
kdesi som zachytila vystizny vyrok - nieco v zmysle : financna kriza je v prvom rade krizou moralnou
je prirodzene ze clovek ma priatelov aj nepriatelov, na tom nieje nic zle, samozrejme ze nemas predstierat lasku k tym ktory su ti nesympaticky a nemas ich rada. dolezite je aby mal clovek rad sam seba, rad zivot aj ked nie vzdy je lahky, ale aby sa kazde rano zobudzal s radostou do noveho dna podla moznosti, treba si uvedomit ze clovek zije sam pre seba, preto by si sa mala riadit svojimi vlastnymi pocitmi robit co mas rada a co ta naplna aj ked jasne ze nie vzdy sa to celkom da, ale v ramci moznosti, a tiez si myslim ze najvacsim nepriatelom ludi je strach, ci uz z nepoznaneho alebo z buducnosti, musime vyuzivat kazdu minutku co tu mame a nie vsetko odkladat a sa nahlit za niecim co mozno ani nikdy nedostihneme. ked je clovek vyrovnany a tak spokojny vo vojom vnutri, je to z neho citit, akoby vytvara taku atmosferu stastia okolo seba :) a potom sa aj ostatny ludia budu citit fajn v tvojej spolocnosti, budes "pritahovat" rovnako naladenych ktory su schopny ta obdarovat laskou :) asi tak by som to napisal :)