cawte, uz 3 roky mam zachvatove prejedanie.Predtym som mala 4 roky anorexiu. Bola som aj 2x na lieceni v BA,ale neuspesne, teraz to mam trochu pod kontrolou vlastne prejedam sa iba kazdy piatok.Za tieto 3 roky som pribrala cca 30kg,od noveho roku som si dala predsavzatie,ze to schudnem ale toho piatkoveho prejedania sa nedokazem zriect:( da sa aj tak schudnut alebo nie? aky mate na to nazor prosiim napiste??? dakujem.
Da sa schudnut aj ked mam zachvatove prejedeanie?
Meretseger a este nieco, pre baby, co maju PPP alebo zazili zneuzivanie a podobne, proste cokolvek taketo abnormalne, je dolezite, aby sa opät naucili seba same citit a vnimat svoje telo realne, zdravo, ked pravidelne sportujes, tak ziskas opät pocit pre svoje telo a je lahsie naucit sa mat potom rad, ako ked nesportujes
pomaha to aj psychike, vyrovnava to
+ chemia/endorfiny, robia svoje
Meretseger: hej, je to v mentalnom nastaveni, dolezite je davat si realne ciele a asi v tom zmysle 'chcem urobit nieco PRE seba, aby som sa citila lepsie, aby som bola zdravsia, lepsie sa mi hybalo, chodilo, aby som vyzerala lepsie - kvoli sebe, mohla si casom kupit ine oblecenie a tak'
vsetky baby, co poznam, co vydrzali pri nejakom sporte, lebo ich to zacalo bavit, sa velmi zmenili aj mentalne a najmä su ovela vyrovnanejsie a aj lepsie zvladaju prezieranie, lebo ruka v ruke s tym slo aj naucit sa zdravo a dobre jest (nie hladovat), ale ak je to velmi zle, tak clovek potrebuje POMOC ale mnohi fitness-treneri sa vyznaju aj v tomto (strave) a poskytuju poradenstvo
treba si dat pomoct a dobra je podpora okolia (aspon jeden clovek, kamaratka) a ked nie je tak tu na fore
hej da,trpela som nim tiež,musis sa vedieť ovladať a hlavne isť na to zdravou cestou a športom.jedz denne 1400kcal a vela sportuj a uvidis ako to pojde pekne dolu
Hej, baby, pridám sa k vám, som na tom rovnako. Čo je základom, pevná vôľa? Ak jo, kde by sa dala kúpiť? 0_o
fettsack (inac krasne nemecke slovo :-)))
myslim, ze by ti urcite pomohlo, keby si sa zacala pravidelne hybat, cojaviem zacat nejakymi prechadzkami, kazdy den, alebo zacni chodit do fitka, alebo sa prihlas na zumbu, chapem ze to chce motivaciu, ale ked ta toto chyti, tak sa ti bude lahsie chudnut a zlepsi sa ti psychicky stav
okrem toho - chodis na nejaku terapiu? vie niekto o tvojich problemoch? dobre by bolo naucit sa zvladat emocne stavy, ktore k tomu vedu, neviem co za tym je, ale ty iste vies, ze co :-(
Moja, ja mam ten isty problem. Zachvatove prezieranie, neuveritelne nutkanie... Nedame si zavazok spolu a budeme sa navzajom podporovat?
aj ja som rada ze uz sa neprezieram kazdy den aspon sa to priberanie zastavilo...ale ten piatok zozerem naozaj straasne vela vlastne ako pridem zo skoly tak idem do obchodov a kupujem jedlo a zerem v kuse az do vecera do 22 alebo tak vsetko mozne sladkosti,hotove jedla do mikrovlnky,bagety,jogurty,termixy,syry proste vsetko co vidim v obchode väcsinou zlacnene potraviny v datume spotreby a potom ked to vsetko pojem snazim sa to vyvracat ale nejde to vsetko von tak vzdy uzijem este 2 tablety fenolaxu...ale na druhy den mam hrozne depky z toho:( cez tyzden jem normalne rano jogurt,desiata rozok so syrom alebo dzemom,obed v skole snazim sa nezjest cely asi 3/4 a doma este ovocie,a veceru co sa navari,nesportujem uz 2 roky od kedy som mala zlomenu nohbu a teraz ked som tak pribrala tak mi uz robi sport velke problemy:( moja vyska je teraz 157cm a vaha okolo 70kg ale neviem to presne dlho som sa nevazila,nemam na to odvahu:(( ale na novy rok sa isto odvazim.. a co ty?? tiez mas problemy so zachvatovym prejedanim??
tak to je uz uspech! vazne
co znamena ten prejadaci piatok, kolko toho pojes a co konkretne? co jedavas cez tyzden, kolko? robis aj nejaky sport?
aku mas teraz vlastne vysku a vahu?
noo kedysi som sa prejedala kazdy den,chcela som vela krat navzdy skoncit ale dlhsie ako 2 tyzdne mi to nevydrzalo vzdy som dostala take abstaky a zas som sa prejedala:(( a tak som to skusila postupne redukovat,najprv kazdy 2.den potom 3x potom 2x do tyzdna a od zaciatku skolskeho roku uz iba raz do tyzdna-piatok,lebo potom mam cely vykend na prekonanie tej depky:(