Viem, ze mam este 5 mesiacov cas, ale uz som z viacerych stran konfrontovana tym, ze kto bude pozvany na promocie a promocny obed. V pamati mam este kar mojho dedka, kedy sa nan nasilnicky nasackovali ludia, aby sa najedli zadarmo, pritom dedka nevideli ani raz v zivote, sedeli za stolom ako prvi a najuzssia rodina a priatelia nemali kde sediet. Preto sa chcem spytat, ako sa zabezpecuje, aby na promocny obed prisla len uzka rodina napr. stryko s detmi, ale bez frajerov a frajeriek(pretoze oni tie niekolkomesacne znamosti vodia na vsetky rodinne oslavy, kde to podla mna nie je vhodne a nechce sa mi platit obed cloveku, ktoreho vobec nepoznam a uz spominali, ze sa na moju promociu chystaju). Na druhej strane mam vela kamaratiek, ktore sa navzajom nepoznaju a chcela by som si ich uctit, ze ich pozvem-jednu z mladosti, jednu zo strednej, jednu z 1.stupna VS a jednu najlepsiu. Aby sa necitili trapne, mam pozvat aj ich frajerov? Pri najlepsej kamaratke mam tiez dilemu-jej maminu poznam uz hadam aj 15 rokov, mame dobry vztah s jej frajerom, ktory je s nou uz 7 rokov, mam tiez dobry vztah, koho z nich uprednostit a pozvat?
Koho pozvat na promocie?
myslienka presne pre toto budeme mat s frajerom svadbu na seyshellach:-)
beskyd hovori ten, kto skoncil na urade po promociach?;-)
jajka001_ no na ten kar sme ich tiez nevolali a oni isli za nasim autom, akoby sa nechumelilo:-) a vyhadzuj ich potom odtial:-))) niekto proste nema chrbtovu kost a bere to automaticky, ze na vsetky rodinne akcie je pozvany...
zewa len ked pre mna su kamosky viac ako ten zvysok rodiny, lebo pri mne stali vzdy, co niektori z rodiny ma ani nepoznaju a nemame si, co spolu povedat.. a spravit pre nich potom zvlast oslavu by bolo divne, ked sa medzi sebou ani nepoznaju, su z inych miest a pod.
xy:) no bohuzial, su aj taki, co sa samovolne pozvu, ked sa ma pytali, aky dar mi maju priniest na promocie, ake menu bude, lebo bratrancova frajerka nema rada maso,... jednoducho niektori ludia nemaju sudnost
letana - tak ich tam nepozyvaj! Nie si povinna! Kto ti to moze prikazat? rodicia? vsak aj oni sami vedia, ze na promocie sa pozyva iba uzsia rodina a co do vzdialenej rodiny do toho, ze ty koncis, ked ako vravis, ani nevedia pomaly kto si??? Ved to je nonsense a si o tom presvedcena, ze by vobec mali v zaujme prist? Niekedy to je "trapenie" aj pre tych najblizsich (no nie trapenie v tom slova zmysle, ale proste ta saskaren malo koho zaujima, chapes :D). Nepozvi ich, je to tvoja udalost a tvoja oslava...A mimo toho, keby si ich chcela pozvat aj do restauracie, tak to budete mat co robit, zaplatit obed niekolko desiatim ludom...ufff
A s kamoskami je to jasne ze ine...nech ta dojdu pozriet, ked chces a vecer si vybehnete von na drink, zvycajne je to tak...
Ja nechapem, preco treba pozvat niekoho koho clovek nechce...aj u nas sa riesia niekedy taketo veci, ale ked je ta vec ohladom mna-mojej udalosti, tak sa to snazim presadit podla seba... Takze ta chapem.
nechcem radsej vediet akym systemom budes robit zoznam svadobnych hosti..
Na poromociu sa napozyvaju kamosky.. To by mala byt cisto rodinny oslava. Urob potom o den niekde zurku s babami a tam to oslavte. Ale nie takto oficialne..
beskyd:DD sak to
alebo sa na to rovno vykasli, nechod tam ty, diplom si preber na studijnom oddeleni a nech si na tu ceremoniu pride kto chce:P aj tak mozno polka z vas skonci na uradoch prace takze je to viacmenej malomestiacky cirkus.
nechapem, ako sa niekto moze svojvolne pozvat. to povie pred tebou? ze aa budes mat promocie, idem tam s tebou ci co? ja neviem, tak vsetkym ohlas, ze ten a ten pojde a neprajes si, aby s nimi boli nejake ich kratke flirty a je to. ty si ta osoba, co pozyva, nechapem, ako to moze za teba urobit niekto iny.
pozvi si tam koho chces.. ved ty z toho robis uplne sialenstvo
Tym, co chces pozvat to povedz osobne a daj im to oznamenie. A tym, co nechces pozvat o tom nehovor, len posli oznamko den pred promociou a mas pokoj (dojde im to v den promocie a to sa ti tam ozaj nenasackuju). Pozyva sa len blizka rodina. Pozyvaju sa zvacsa ti, co ti pri studiu pomohli: rodicia, stari rodicia, surodenci (pripadne s manzelmi/kami a ich deti pokial ich neni vela). Na prvych promociach nas bolo 5, na druhych 12, na tretich 5. Ziadna veda :)
nechapem preco sa riadis "harmoniou rodiny".. sice som clovek, ktory sa snazi tiez vsetko robit pre "pokoj v rodine", ale tak hadam promocie su cisto tvoja vec a je len a len na tebe koho si tam pozves.. a teba tiez vsetci v rodine pozyvali na svoje promocie?