Takže stalo sa mi to na telesnej vychove pred 5 mesiacmi ! ako sme skakali do dialky tak som prv normalne skočil no na druhy pokus mi akoby niečo puklo pri panve pod bruchom a vtedy ešte nič daako som došiel no po par krokov to začinalo viac a viac boliet som nevedel ani chodit ani nič tak som skušal si nato davat rozne maste atd strašne mi to vadilo ! lebo som ssa venoval kickboxu a tam sme potrebovali kopat atd ... a ja som nemohol lebo ked som chccel kopnut začalo ma to strašne boliet tak som šiel k doktorke no ta mi povedalo ze to je iba natiahnuty sval a ze to prejde no ptm ako som prišiel na kontrolu stale som mal bolesti tak mi dala nejake tabletky ... ktore som všetky vybral no stale to boli ja uz neviem čo robíť pri chodeni to uz neboli ale ked strečingujem a cvičim a beham boli to ... a uz ma to nebavi prosím neviete mi nato niečo poradit za kazdu radu budem vďačny.
Natiahnuty sval
Niesi jediný... Aj mne sa to stalo fest ma to nebolí ale ked beham tak ano :( Stalo sa mi to pri kopnuti do lopti pri futbale :( Mam 12 rokov a pruh bi som veru mať nechcel a keď čitam to tvoje tak teba to fest boli pri chodeni a prave mna nie ale pri behany a skakani. Chyby si nevšimajte prosím :)
Ha chlape, asi ta nepotesim, ale ked ta boli v tej oblasti, a este pises, ze sa ti to trochu vydulo ... tak to je na 99,9 % hernia - pruh.
Da sa aj s tym zit, ale mozu sa ukazat komplikacie a uz nikdy to miesto nebude zdrave ako doteraz.
Aby si sa vyhol komplikaciam (pozri si nieco o hernii/pruhu), tak chod na chirurgiu. Sa cudujem, ze ta tam obvodny neposlal!!!
Ak si to nedas na chirurgii do poriadku, tak ti moze prave ta vypuklinka sposobit, ze ti v nej uviazne nejake tkanivo a odumrie - potom budu velke problemy!
Kde presne ti to puklo? Kde mas tie bolesti, lebo si tam popisal skoro vsetko, len nie upresnil, kde to je.
Len taka domienka "pri panve pod bruchom" - to myslis ako brusne svalstvo, alebo slabiny alebo co?
Tak ci tak, ked ta to boli tak dlho, moze to byt aj pruh - hernia. S tym by si mal na chirurgiu ist, nech aj tuto moznost vysetria, lebo toto sa samo uz nezahoji.
Skušal som to nenamahat skušal som všetko ... lenze mne tam akoby sa aj niečo vyduvalo ... neviem bojím sa či to nahodou nieje pruh :(
2 tyzdne ten sval nenamahat
ja by som nerobila strecing ani beh ani nic podobne.podla mna ta to preto nepreslo lebo stale s tym cvicis a drazdis to. skus nechat tyzden volna a uvidis. malo by sa to zregenerovat. ak nie tak zajdi k nejakemu fyzioterapeutovi.
Prosím poradte :( .. neignorujte