Ahojte,chcem sa vas spytať pocitujete dakedy taku kyselinu ktora by vam akokeby išla zo žaludka?Ja napr ked zjem dačo a nie je toho ani vela ale je to tak troška tachšie na žaludok,tak to sa ani neda opisať...Ako keby ta kyselina vynašala jedlo hore krkom.... A stači ked sa len zohnem a ide to von... A neviem koli čomu to je ...no možno koli tomu že kedysi som bola pro ana a ,,mia,,bola moja naj kamoška... ale to bolo asi pred 2 rokmi ale vtedy išlo von všetko!!! ale netrvalo to dlho možno 4 mesiace a potom to boli len take obdobia kedy som to robila... A samozrejme že som vedela o následkoch videla som ich pred očami každu noc ale bolo to silnejšie... A možno stale aj je ... Myslite si že to mam z toho_??? Stava sa to aj vam?? Lebo ak hej tak je to všetko nahovno!! Len som si pokazila žaludok a aj tak od chudosti mam daleko :(
Pomoc!Moj žaludok!
podla mna ide o reflux...
Ak mas palenie zahy, skus sodu bicarbonu, ak ti to bude pokracovat, tak samozrejme na gastro ;) neni to nic prijemne, ale da sa to prezit...
drzim palce
skús zásaditú stravu, nejedz kyselinotvorné potraviny. ked to nepomôže, tak šup na gastro, môže to byť zápal žalúdka, helicobacter, hocičo. a gastrodoktor ti vie dať tabletky na kyselinu. a jedz hlavne často a menšie poricie, aby si nezaťažovala žalúdok
Je mi zle strasne us 5 dni co mam robit aj som sa vygrcala ale aj tak :(
Aj obyčajné tortové oplátky tú kyselinu stimulujú. A odporúčam ísť na gastro. Môže to byť aj príznak zápalu žalúdka. Mňa tiež pálila záha pomerne dlho. Išla som na gastro a zistili mi zápal žalúdka. Po vyliečení bolo pálenie preč.
to je palenie zahy,zvacsa s tym maju problem nulkary(krvna skupina O-boli to lovci jedli viac masa,preto ta kyselina bola potrebna vo vacsej miere na stravenie).palit zaha ta moze hlavne z bieleho peciva,kavy,cigariet ,papriky ale kazdy to ma ine,musis si davat pozor ze aka potravina ti to robi.je dobre napit sa mlieka,niekomu pomaha obycajna zuvacka,niekto si postruha mrkvu,..to vsetko stimuluje kyselinu v zaludku.
mne sa take veci stanu, ked sa najem (a nemusi toho jedla byt ani vela) a nasledne sa napijem
len pre info - nikdy som si sama nevyvolavala vracanie