Uz dlhsiu dobu asi tak 1 rok bojujem s naladami stavmi nahodnym vybuchnutim a nenavistou k ludom... stracam kamaratou , na kazdeho kricim a nemam ani priatela... a mozno ani nechcem lebo sa vo mne odohrava rozpor medzi : chcem ci nechcem menim nalady minutu po minute.... atd jednoducho z toho co som citala na nete si myslim ze mam emocionalne nestabilnu poruchu osobnosti.... k psychiatrovi nechcem ist... Len by som chcela sa porozpravat s niekym kto tuto chorobu ma a ma podobne problemy ako ja... ja len dufam ze sa niekto taky najde Dakujem...
Asi emocionalne nestabilná porucha...
vidim to na hranicnu poruchu osobnosti. ja by som k psychiatrovi sla, niet lepsieho riesenia. mozno ta neskor nasmeruje na psychologa, ale zacala by som na psychine.
Mimochodom, HPO v kocke je opísaná trebárs tu, a výstižne: bacikova.blog.sme.sk
Súhlasím s Jarom. Presný opak - nejesť a nehýbať sa je dosť blbé riešenie na problémy s psychikou. Vlastné skúsenosti.
Môj mail je: hranolka1111@azet.sk
Najlepším liekom na zmenu nálad je ten úplny základ a to je strava a pohyb. Treba pravidelne kvalitne jesť a nájsť si pohybovú aktivitu ktorá ťa naplna. V neposlendom rade mať po boku človeka, ktorému sa môžeš kedykovek s čím kolvek vyrozpravať. a verím že aj ten psycholog/ter pomoze.
Ok.. budem rada ked saa otom mozem s nikekym porozpravat nevim nechcem ist k psychosovi nemam snimi odbre skusenosti to za prve a za druhe ani neviem preco proste nie.. :).. tá cierna biela by sedela... aj pocity prazdnoty som uz mala a velmi dobre si na to pamätám bol to ten najcudnejsi pocit... na nicom mi nezalezalo nic som necitila.. iba som si lahla a bola som z toho na nervy lebo som nevedela co sa to somnou deje... ale jedine co mi nesedi je to sebaposkodzovanie ... teda uz teraz nie ked som bola o 2 roky asi mladsia rezala som si ruky .. ale teraz sa bojim smrti a na take veci uz ani nemyslim.. ale tie mmoje stavy su silné... atd.. chcela som sa spytat ci by si mi nedala pokec alebo Email ci by sme si mohli pisat dakujem.. :)
Čauko, vyzerá to tak. Týka sa ťa splitting? T.j. vyslovene čierno-biele vnímanie vecí a nič medzi. Pociťuješ chronické pocity prázdnoty? Sebapoškodzuješ sa?
Ja som hraničiarka, rada s tebou hodím reč. Prečo nechceš ísť k psychiatrovi? Možno sa len súkaš do nejakej psychiatrickej škatuľky. Ale to je tvoja voľba, uvidíme, možno ti to diagnostikujeme úspešne aj tu:)