ockovanie deti (povinna vakcinacia ano/nie?)

Weva

O tom pripade som pocula - je to uz uzavrete, ci este stale je potencionalne mozne ze to zrusia?

Ja som tiez v Bruseli :)

Krpata ma 5 mesiacov takze zatial mame cas, ale do skolky treba nahlasit co najskor aby bolo miesto. Jasle sme uz pre tento dovod vylucili. Ja chcem byt isty cas doma, potom mat niekoho pre nu na predpoludnia tu doma a pracovat na polovicny uvazok ...a neskor sa uvidi - hram zatial ako vravim o cas.

watermelon

Pediater povedal že ked neodovzdame to potvrdenie o očkovaní proti obrne tak nám príde výzva aby sme tak ucinili. Potom máme napísať vyhlásenie že sme cudzinci a že v našej krajine to nie je povinné a chceme sa zakrátko vrátiť čiže ho nechceme dať očkovať. A oni to podľa komunikovať buď riešia alebo sa na to vybodnu. Ak ale pošlú že ich to nezaujíma, tak potom to treba spraviť alebo sa súdiť. Vieš o tom pripade minulý rok čo vyhral na súde? A súd vlastne zrušil povinnosť očkovania proti obrne. Ale štát sa odvolal.
Som v Bruseli. A Ty? Tipujem že vo flamsku... Diky za tipy, si ma potešila. A nechceš dať teda dieta do waldorfskych zariadení? A ako je staré?

Weva

A v ktorom meste si ak mozem vediet?

Ja som pisala do waldorfskych a netreba ockovania. Odpoved bola, ze zoznam zariadeni je na stranke www bodka steinerscholen bodka be
Ak hladas jasle, treba ist do "Scholen" a na vyraz “kleuterschool”.
Pri ockovaniach uviedol chlapik, ze "As far as vaccinations are concerned, the schools do not impose any requirements."

My asi obrnu dame - lebo ak nepomoze pediater tak zase tahat sa tu po sudoch nechcem. A celkovo nemam na vsetky ockovania rovnaky nazor, plus manzel je za... takze je to este na dlhe lakte. Zatial aspon posuvame do vyssieho veku...

watermelon

Weva, som v BE, mám 13 mes. syna, nechcem očkovať. Ako to budem robiť so .škôlkami, neviem. Snáď pediater nieco poradí. Ale budem hľadať alternatívne škôlky a školy, možno waldorfskeho typu...avšak neviem, či oni nežiadaju....ale preboha musí sa to dať...

Weva

Watermelon - inak Ty zijes v Belgicku? Lebo riesim podobnu situaciu - teda jedna vec je ockovanie proti obrne a druha to ze mi dieta nevezmu do jasiel ci skolky bez ockovani co odporuca ONE ci Kind en Gezin... ako ste sa zariadili vy?

doubledog

ja som bol este nedavno skor zastancom ockovania, aj ked som mal vyhrady.

ale odkedy moj syn musel stravit tyzden v nemocnici a kvoli nasledkom ockovania musel ist pod skalpel v celkovej anesteze (len dufam, ze ine nasledky nebudu), zmenil som nazor.

watermelon

Ja som dieťa zaočkovať nedala. Pediater je proti ockovaniu, v belgicku je len jedno povinné a to odkladame kým sa bude dať. Dnes je už veľa kníh a dokumentov o škodlivosti očkovania, stačí študovať.

- mira

Jedným z hlavných argumentov tých, ktorí presadzujú povinné očkovanie je, že neočkovaní budú šíriť chorobu. Neodôvodnili ale, ako môžu dostať chorobu tí, ktorí sa dali zaočkovať od nezaočkovaných ???

Weva

To si polozil dost komplexnu otazku. V slovenskom jazyku je asi najvhodnejsie si prestudovat stranku slobodavockovani.sk

V nazoroch su velke odlisnosti a podla mojho osobneho nazoru zachadza i za i proti strana trosku do extremu. Ockovania urcite nie su az take neskodne ako sa ich snazia presadit, treba zvazit individualne pri kazdkom dietati, ci mu to nemoze ublizit (problemy s imunitou, predcasne narodene atd) a hlavne sa starat o zdravie celkovo, to potom maju i choroby mensiu sancu