Nedavno mi bola diagnostikovana varikokela...jeden doktor mi povedal, ze by som mal prestat s cvicenim ...druhy zase ze nevidi dovod preco prestat. Kedze mam len 17 bolo mi povedane ze operacia by bola zbytocna ...prosim vas ...ma tu s tym niekto skusenosti? Mozem cvicit aj s varikokelou?
Varicocela a fitko
inak neviete niekto ci sa na slovensku niekde robi operaciu varikokely miktochirurgicky?
laparoskopicka operacia alebo klasicka operacia maju daleko horsie vysledky. Mam na mysli vznik hydrokel, opetovne vzniknutie varikokely po operaci a podobne.
určite nie silový trening s varikokelou ... sam silovy trening mym na mysli napr tazke drepy a podobne mozu varikokelu sposobit ... ludia po operacii varikokely maju daleko vacsiu sancu ze sa im vrati ked budu robit silovy trening
Zdravim vas tak som po operaci robili mi ju v ba na kramaroch som spokojny ,nic ma neboli prebehlo to v poriadku nic nebolelo 1 den prijem male visetrenie 2 den operacia bol som prvi o 8:35 zacali pod narkozov ,laparostopicky 3 male rezi nebolelo ma nic obudil som sao 11:35 a o 13 som uz chodil posale a 3 den v stredu rano vyzita a isiel som domov uplne v pohode netreba sa bat chalani a treba ist hned nebolelo ma nic a chcem sa podkovat lekarskemu timu coma osetroval a pametam si na jedneho volalsa dzony dakujem
Zdravim chalani , aj ja mam varikokelu a idem na operaciu jeto dlha operacia budumi to robit ufam laparostopicky bolito??:) zakolkosa da pracovat.mam tam take zilia niekedi to poboliva tak tahavo a este tam mam ako nejaky tuk alebo co dakujem za nazor
A ešte jedna vec. V tvojom veku je to zbytočné operovať pokiaľ ide len o kozmetickú vadu. Môže sa vyskytnúť problém s plodnosťou - viac žíl - viac krvi - viac tepla = nekvalitné spermie. Ale nemusí to tak byť. Keď budeš chcieť deti uvidíš:)
Nemal by si robiť ťažké vzpieračské cviky. Ide o to, že pri nich dochádza k veľkému vnútrobrušnému tlaku, pričom žila zásobujúca krvou semenníky pod týmto tlakom zostupuje do mieška. Nevhodné sú mŕtve ťahy, benchpress, tlaky v stoji. Povolená je ľahká atletika, beh, plávanie, švihadlo. Silový tréning tlakových cvikov možno nahradiť ťahovými, príp. tlakovými cvikmi v polohe dolu hlavou, napr. zhyby, šplh na lane bez prírazu, kliky v stoji s oporou o stenu. Náročnosť ich prevedenia sa pri poctivom cvičení plnohodnotne vyrovná cvičeniu so železom vo fitku.
ja som s ju mal tiež a v pohode som s ňou cvičil nejaký rok aj pól. Nerobil som ale náročné cviky, iba také že som hral futbal a podobne. Potom som išiel na operáciu, som tri mesiace po nej a mám sa dobre. Zmenšilo sa mi to a nemám žiadne problémy, čiže aj ja odporúčam tú operáciu.
Mne bola diagnostikovana varikokela v 15 a rovno ma poslal urolog sa objednat na operaciu. Pri cviceni alebo inej fyzickej aktivite sa varikokela zvacsila a zacala zavadzat cize som bol aj rad. Cize ja doporucujem. Ta zila navyse sposobuje aj vysiu teplotu semennikov z coho moze neskor vyplinut to, ze budes mat nesi pocet spermii... Cize ja tu operaciu doporucujem
Na varikokelu vacsinou je naviazana aj hydrokela (vrchny obal semennika zadrziava vodu). Deje sa tak v jednom z 10 pripadov po operacii varikokely a ja som bol jeden z nich :D Takze po pol roku od operacie varikokely som bol na hydrokele. A teraz uz je to OK