Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

kupa zabehnutej firmy

Príspevok v téme: kupa zabehnutej firmy
bebe22

Ahojte, mam taky podnikatelsky plan. Chcela by som kupit uz zabehnutu firmu a chcem sa opytat ci ma s tym niekto skusenosti. Objavila som jednu stranku ale najvacsie obavy mam z toho ze by som kupila krachujucu alebo zadlzenu firmu. Ako sa da postupovat pri takejto veci? Kamarat ma uz takto dve firmy ktore kupil a nestazuje sa.

atm

to je nieco uuuuuplne od veci a suvisi to s organizacnou strukturov podnikania.. tu si mozes zvolit model aky len chces zakonu a kazdemu, vratane mna a zakladatelky tejto temy je to z vysoka ukradnute:D
ty kks ale fakt ti musim uznat jednu vec - neuveritelna a nekonecna schopnost nepriznat si svoju hlupost ani keby traktory padali. som vazne zvedavy co tu zacnes vypisovat teraz:)

atm

vies co ja mam dost:).. neviem ci mas bud 14 rokov, alebo nejaky vazny mentalny deficit, ale je mi to vcelku jednu a trep si co chces:) ty sa vo svete nestratis..;D

atm

a co je to blog sa nauc napriklad tu en.wikipedia.org
blog sa predat neda, nema to ani vyznam. da sa predat domena a ten nejaky zabehnuty 'projekt', resp. autorsku pracu a predas ju takym istym sposobom ako ked predavas ja neviem vysavac. webtrznici sa v cz-sk vodach pohybuju hlavne v tychto vodach na webtrh.cz :). v pripade ze je to spojene s podnikanim tak je to ine a vola sa to odstupenie firmy, teda to, co hlada zadavatelka tejto temy

lost

tym chces povedat, ze "virtualne podnikanie" resp "virtualna firma" neexistuje ?

nikde som nepisal, ze pozadie nemusi byt kryte sro, resp zakonom stanovenym sposobom / krytim podnikania ci cokolvke , proste firmou..

Ale to neznamena ze ta firma je striktne FYZICKA - ona je, ale jej podnikanie nie, kedze sa deje striktne len na internete .. (to ze musim platit uctovnika, mam pravnika, a cojaviem co este) to som NEMYSLEL ze sa toho tyka.

pretoze v tom pripade neexistuje nic ine ako kamenna firma..

napr, preco sa zuno vola internetova banka? (aj ked maju pobocky, ale to je ine trochu)

skusim to este raz vysvetlit, ako som si to vykladal ja:

pekaren - je to , pouzijem slovo BIZNIS, lebo firma je zle slovo, to som potom pokazil, cize to je fyzicky, KAMENNY biznis, nie? na tom sa snad zhodneme..

online forum - toto nema ziadnu fyzicku, kamennu pobocku, cize , aspon ja osobne, to volam virtualna firma (biznis)

atm

no lostik, kolko mas vlastne rokov?:) pretoze problem bude zrejme tu a ja som predpokladal, ze si dospely.
tak ti dam priklad priamo k tej "stranke" pretoze to ti robi problem pochopit a pojdem tak zosiroka a polopate - aj ty si mozes sam napisat "stranku". kupis si domenu (zaregistrujes si ju za poplatok) a niekde tu "stranku" budes hostovat. to ale nie je podstatne. a budes ju sam "spravovat". na tej stranke bude napriklad nejaka primitivna hra - tetris. nemas ziadnu "firmu", ani ju nepotrebujes, pretoze zakon nic podobne v tomto pripade neprikazuje. zacnu ti tam chodit ludia, mas vysoku navstevnost, chces to vyuzit. prilakas inzerentov ktory ti budu platit za reklamny priestor. to uz by sa dalo povazovat za podnikanie, tak ako to definuje zakon, pretoze sa vyznacuje dlhodobostou a nejakym prijmom, ktory presahuje urcitu hranicu za urcite obdobie. si nuteny si zalozit firmu, pretoze stat chce tvoje dane. bud budes podnikat ako fyzicka osoba, teda sam a budes rucit za svoje podnikanie celym majetkom, viest jednoduche uctovnictvo a dalsie veci ktore definuje zakon. ak sa ti to nepaci, mozes si vybrat ine pravne formy podnikania, napriklad zalozis spominanu s.r.o pretoze chces spolocnikov a nechces rucit celym majetkom atd, alebo si zalozis akciovku a budes predavat akcie a ziskavat kapital. proste vyberes si co chces.. uz tomu rozumies trochu?

lost

ale zdravie nic nevyraba a moze ho prevadzovakt 1 clovek , moze to robit z domu, nemusi na to mat s.r.o, kedze to moze robit len tak, pre zabavu, no stranka moze mat hodnotu vysoku.

aj to je realna hmotna firma, resp fyzicka a nevirtualna? :)