ide o to ze na kazdej stranke je viacero nazorov a ziadny neie je rovnaky.. moja otazka na vas teda znie ze ci si musim zaplatit prev. prehliadku u zubara ked tento rok som si par krat nezaplatil zdrav. poistenie ? - minuly rok som na preventivke bol...
Nemam zaplatenu zdravotnu poistku-platim si za prev. prehliadku?
dokonca som nedoplatila nedoplatok a platila som len ten mesiac co som musela ist k lekarovi.neviem,ci sa to da este aj teraz...
ja som tiez bola dlho mimo sk a mala som opletacky s poistovnou.platila som si asi 2 razy za rok.ked som sla k lekarovi,bolo vsetko v poriadku,ale ked som sla druhy raz,uz boli informovany o tom,ze si platim sama a som mimo slovenska.vzdy som si doplatila za dany mesiac a sla som normalne k lekarovi s tym,ze som ukazala uctenku o tom,ze mam tento mesiac zaplateny :D
@tpch : no ja som nezamestnany aaa ZP ? zdravotne postihnuty ?ci?
podavali ho aj napriklad zamestnanci, to viem. Ale zakon sa uz zmenil, uz si to budu robit ZP samotne.
@tpch : ale to rocne zuctovanie podavaju len zivnostnici alebo nie ? lebo ja som len nezamestnany a nedorozumenim na upsvr vznikol problem na kt som prisiel sam (problem = zdrav. poistenie)
janko, varujem pred nezrovnalostami v zdravotnom poisteni-poistovna to moze posunut Uradu pre dohlad nad zdrav. starostlivostou (ak si napriklad nepodal rocne zuctovanie zdrav. poistenia) a este aj pokutu dostanes...daj si to radsej do poriadku.
@eulalia dakujem :) presne takto konkretnu odpoved som potreboval pocut ! :)
ahoj ja som po navrate z anglicka tiez mala nedoplatok v zdravotnej poistovni,aj som to oznamila svojmu doktorovi,on si nechal prehliadku preplatit normalne poistovnou,a po case mi prislo vyuctovanie kolko mam doplatit za zdravotnu starostlivost,aj rozpis kolko kde za mna zaplatili.proste mu nic nehovor,on ta vysetri, poistovna preplati a po case to bude pytat od teba ked zistia ze ta mas dlh.
no a ked mi nic nepovie cize kedze o tom nic nebude vediet tak sa to aj tak dozvie ked mu jeho pracu nebude chciet poistovna preplatit- ALEBO NIE ? cize konecny dosledok by bol asi taky ze by si to pytal preplatit odomna nie ?
no poistovna to mozno vie, len ti to este nedala vediet..oni ti to potom spocitaju rovno aj s penalmi mozno
toto je diskutabilna tema, zavisi od toho, ci je uz zubar informovany o tvojich nedoplatkoch atd atd
uvidis ked tam pojdes, povedia ti to urcite na zaciatku, ked ti nic nepovedia, tak o nicom nevedia