Dobrý deň. Mám 17 rokov a stolicu len raz za týždeň. Stolica je pomerne veľká a tvrdá, častokrát nejde vôbec spláchnuť. Čo by som mal jesť alebo ako by som sa mal správať k svojmu telu aby som tú stolicu mal aspoň raz za 3 dni a zlepšilo sa mi trávenie a vyprázdňovanie? Za rady ďakujem
Stolica len raz za týždeň
Kazdemu odporucam denne najmenej 15 gramov extra zmesy mikrovlaknin, lebo v nasej potrave chybaju.
Medzi mikrovlakniny patri napr psylium, pektiny, inulin arabinogalaktany, glucomanan.
A samozrejme tieto potrebuju extra asi 3/4 litra vody, lebo do seba nasavaju az 50 krat tolko vody, ako sami vazia.
Ahoj, určite obmedz čokoládu a vyhýbaj sa banánom... Pi veľa vody a kúp sa vo veľmi teplej vode ... a ked tak, tak pi aj veľa mlieka .. á.. ked nič z toho nepomože tak napr.. zjedz paradajku a po nej sa napi vody .. ja viem je to hnusné ale mne to pomohlo .. :)
vela tekutin, vlaknina, jogurty. a dalej ovocie, zelenina.. a co vobec konzumujes, ked sa vytoto raz za tyzden?
a zozaciatku to mozes nastartovat laktulozovym sirupom z lekarne.
V lekárni ci kúp PYLIUM,to je vláknina a zapi ju veľkým pohárom vody.Kamoške to veľmi pomohlo.
Denne 2-3 litre tekutín, veľa ovocia, zeleniny a vlákniny. A pohyb. Si ešte mladý, mal by si si vypestovať pravidelnú stolicu. Raz za týždeň nie je o.k., poradil si sa s lekárom?
Vsak pise, ze to musi do potrubia zastrkavat...musi sa to najprv zlomit.
vela zeleniny, skus kapustu, a takisto si kup lanove semienka.
tvl raz za tyzden? to musi byt potom iny porod:D
mal by si prijimat vela vlakniny v strave
ked nie v strave, kup si vlakninu v lekarni, ale pozor, treba ju zapit velkym mnozstvom vody, inak moze mat opacny ucinok
mozno by sa ti zisli aj nejake kvalitne probiotika