Ahojte..chcela by som sa vas opytat aky mate nazor na ryžu,Je zdravšia ako zemianky?A vobec pribera sa z nej moc?
Dakujem :) (MAM na mysli klasicku bielu ryžu z tesca :) )
je ryža zdravá?
Celozrnní ryža /natural/ je veĺmi zdravá z mnohých dôvodov, vhodnejšia ako zemiaky. Variť sa má mininálne 50 minút v 2,5 násobku vody domäkka, prípadne ak dáme vody viac a varíme dlhšie, pripravíme liečivú a veľmi chutnú kašu, vhodnú i pre veľmi chorých. Dopĺňať môžeme zeleninou, semienkami, strukovinami, hodí sa takmer ku všetkému.
upokojuje nervový systém a nevyvoláva chute, takže s ňou môžeš veľmi zdravo chudnúť.
ryza zabranuje ukladaniu tuku v problemovych partiach urcite je zdrava
atm, mozno bola aj zle uvarena, ak ju varili tak isto ako bielu
alebo je to o zvyku
inac pamatam si ze som mal kdesi aj tu "zdravsiu" ryzu ale akosi mi nechutila.. akoby to nebolo uvarene
no podla mna ryza zdrava je, ale urcite je zdravsia celozrnna
zemiaky varene maju nizsiu energeticku hodnotu ako varena ryza
co sa tyka glykemickeho indexu, tak budu na tom asi podobne
vsetko zavisi od sposobu upravy
no sak to bol oneee.. akoze vtip;D
biela tesca z ryze :DDDD skapem :D
hranolky su hrozne zdrave :D
biela tesca z ryze asi ma dost pochybnu uroven, radsej si kup kvalitnejsiu ak chces investovat do stravy, inak tazko povedat ci je zdravsia ryza alebo zemiaky, obe su fajn a zdrave. ale zemiaky vo varenej forme nie smazenej :D
rybicka:)
ja som niekde cital, ze ked do sr hufne prichadzali korejci kvoli automobilke, tak si udajne nechavali ryzu dovazat priamo z koreje, pretoze zevraj to co sa predava u nas s oznacenim ryza, nie je v skutocnosti ryza:). tak neviem:). ale ja si davam vacsinou ako prilohu hranolky+ryza pol na pol, takze som zdravy ako rybycka;D