Neviete niekto recept na domácu výrobu chleba z bezlepkovej múky.Čím by sa dal nahradiť chýbajúci lepok v múke?
Bezlepkový chlieb.
Ďakujem.Vyskúšam,je to pre mňa nové a nepoznám niektoré suroviny,takže mi tie rady sú užitočné.Môj malý vnuk nechce jesť kúpený chlieb,takže sa všetci snažíme niečo vymyslieť čo by mu chutilo ako chlieb.
To je problem, ze tie bezlepkove chleby sa daju jest len cerstve...potom chutia priserne.
Ja pečiem v pekárničke. Dočítala som sa, že lepok trošku nahradí, ak zalejeme pomletý ľan horúcou vodou a necháme odstáť asi pol hodiny. Urobí sa taká mazľavá voda. toto pridávam do chlebíka. Dávam aj amarantové perličky, guarovú múku,chlebové korenie, trošku octu, trošku oleja. Chlieb dávam zamraziť a potom po troche vyberám a rozmrazujem, lebo, keď postojí, tak už nie je dobrý. Cesto nesmie byť ani husté ani riedke, musíš presne odhadnúť, najlepšia je Mix B. Časom sa iste naučíš. Ak nemáš pekárničku, tak odporúčam, je to určite lepšie ako v rúre.
Najlepsia je MIX-B. Lepok sa nahradit neda, ale z tejto muky chlieb chuti podobne ako normalny.
Mix B,Farina alebo Promix uni.
A aku mas muku?