Štítna žlaza - problém s otehotnením ?

Príspevok v téme: Štítna žlaza - problém s otehotnením ?
sap sap

Čaute. Chcela by som sa spýtať, ako vplíva porucha štítnej žlazy na tehotenstvo. Mám ju dosť zväčšenú, ale lekárke nechodím, lebo stojí za dve veci.. Nemám s ňou žiadne väčšie problémy, tak to zatial neriešim. Antikoncepciu už neberiem. Baby, ktoré ste mali problém so ŠŽ, mali ste problém s otehotnením ?

tepeceha

sap sap, uz som to sem raz pisala, ale Macca to iniciativne vymazala v ramci kampane proti mne-pred otehotnenim a urcite pocas celej doby tehotenstva je velmi dolezite sledovat hladinu hormonov stitnej zlazy najma vtedy, ak uz v anamneze poruchu SZ mas. Nejde ani tak o teba, ale o vyvoj tvojho dietata. Ale ak ti je jedno, ze mozes porodit mentalne retardovane dieta postihnute tzv.kretenizmom (mozes vyhladat v googli, co je kretenizmus), tak sa na to mozes pokojne vybodnut.

sap sap

Tá doktorka je úplne nemožná, preto som k nej po rokoch prestala chodiť. Endokrinológov je strašne málo, všade majú plno. Ale gynekológ mi nikdy nespomenul, že by kvôli tomu mal byť problém. Asi sa nabudúce opýtam a uvidím, čo mi povie on. Ďakujem.

Emusiak55

Mala by si zajsť za endokrinologičkou , aby ta vyšetrila a potom by si s nou mohla riešiť to či je vhodne aby si otehotnela...určit navstiv lekarku,.Ja mám tiez problemy so stitnou zlazou a ked budem chciet otehotniet tiez sa najprv uistim ci to nebude robit problem

sap sap

acidkooo - ja som aj vedela, akú presnú diagnózu mám, len som to už zabudla, nakoľko som tam 100 rokov nebola. Akurát čo viem je, že mám nadmerný počet nejakých protilátok a mužských hormńov... Segra berie lieky už dlhé roky, ja sa tomu podctivo vyhýbam.

acidkooo

ved ani nevies, aku mas hladinu hormonov, tak naco to riesis. chod na vysetrenie aby sa zistilo, ci mas zvysenu alebo znizenu cinnost stitnej zlazy. to ze je zvacsena este nemusi nic znamenat. riesis problem, ktory este nedokazes pomenovat.