Detska onkologia - ako to zvladaju zdravotni pracovnici?

Darmord

Ahoj,
Skús sa informovať tu:
-odkaz odstránený-
Mne tam odborný lekár pomohol z mojimi vážnymi ťažkosťami.
Podpora je tam 24 hod. denne takže keď som mál problém z dieťaťom a lekár nebol v ordinácií o pol noci tak jedine tam.
A môžeš komunikovať cez e-mail, volať, skype a iné.
je tam nejaký centový poplatok čo je nič fakt nič oproti tomu že ide o zdravie. VRELO ODPORÚČAM MÁM SKVELÚ SKUSENOSŤ
-odkaz odstránený-

jankaaaaaaaaa

no ludia pracujuci v zdravotnictve vo vseobecnosti najviac trpia depresiami zo vsetkych povolani.. lekari, zachranari a pod.
ked som bola na praxi prvy tyzden a videla som male deti so zdeformovanym telom .. bolo to strasne tazke, uz som tam nikdy ani nechcela ist, bolo mi z toho blbo. ked sa clovek o tom uci v skole, vidi to v telke, na videach v skole, tak mu je to luto, samozrejme vzdy som sa nato pozerala z toho odborneho hladiska a tak.. ale ked to raz clovek vidi na vlastne oci... nieje mu vsetko jedno. je to pre silne povahy a clovek sa musi casom "otupit" voci takymto veciam

muc

kto sa nasmeruje na tuto profesiu, je pro "clovecensky" nastaveny :D
a nakolko uz ako deti sa dostavaju do reality nemocnic pocas praxe, jednoducho sa s problematikou zziju. niektori viac, ini mnej, jedni skor, druhi neskor. ak sa pozeraju na pozit. stranku ich prace- t.j. pomoc v tazkych chvilach, pri zivotnom ohrozeni, pocas liecby, v ramci rekonvalescencie,... jednoducho vidia podstatu svojej prace a to je na tej profesii krasne!
ano, tato profesia je velmi psychicky narocna, ale je to len jedna cast zivota zdravotnika- ta pracovna sfera. druha- sukromna sfera- t.j. rodina, priatelia, sukrominy zivot a psychohygiena pomahaju dobit bateriu a venovat svoj pracovny cas tak vysoko humannej cinnosti.
je to jednoducho v cloveku- zdravotnikom sa clovek uz musi narodit. tuto pracu sa neda robit plnohodnotne z donutenia.

oslo1

Kamaratka tam pracovala roky, ja som pracovala na dospelej onkologii.
Celkovo praca v zdravotnictve je na prasky, je jedno, ci si na onkologii, neurochirurgii, alebo inde, pacienti su vsade chori a vsade sa aj umiera.