Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Endometrioza

Príspevok v téme: Endometrioza
slavena

Dnes som čítala v čakárni u lekára túto chorobu. Som 5 rokov po porode a mám velké problemy s bolenim v pravej strane podbruška. Veľa krát som už prispievala na fore zdravie. Zatial je to bez uspechu. Problemy pretrvávajú. Začli mi po porode. Sili ma z nutra 30 stehov a vonku 5 stehov cez konecnik. V minulosti som prekonala zrasty hrubeho creva. Čo myslíte, mohlo by ist o tuto chorobu? Čo myslíte? Rada by som sa pohla ďalej, lebo bolesti sú už neznesitelné. Zistená skutočnosť. Príde menstruácia, nafuknutie aj ked mam lieky od gastroenterológa od zaludka az uplne po konecnik. Strasne bolesti pri sedeni a neznesitelné pálenie od podbruška pravého, konečník a taha sa to az k ladvinám. S močením mám velké problemy. Velmi ale velmi casto močím a lieky od urologa uz vobec nezaberajú. prosím radu odborníka aj Vás ľudí, ktorí máte alebo ste mali takýto problém. ĎAKUJEM KRÁSNE VÁM VŠETKÝM ZA RADY.

Ľudia píšte a radte ak máte niekto podobné problémy.

Tu je odkaz na túto chorobu
endometrioza.net

petul

ja mam tiez cca od r. 2004 problemy s bolestami vpravo v podbrusku...v tom roku mi laparoskopicky vybrali slepak,lebo si mysleli ze on je navine..ale po par mesiacoch sa to vratilo.Tak na gynekologii mi predpisal HAK,lebo si mysleli ci to nie je maternicou, ci sa prilis nestahuje...pocas uzivania HAK relativne bez problemov...tie zacali az tak pred 3 rokmi ked som sa rozhodla prestat uzivat HAK..do dvoch mesiacov som sa dostala na gyndu so strasnymi bolestami v podbrusku a viac napravo...Zistili mi cystu cca 3cm.Sla som na laparoskopiu.Na prijme do nemocnice mi na sone cysty nasli a rano pri operacii vraj nic...a bolesti neustupili.Teraz uzivam znova HAK a bolesti su mensie a cysty sa neobjavuju a obavam sa toho ze budem chciet prerusit HAK kvoli babu a ze bolesti zacnu znova.Gynekolog navrhol ze ak sa cysty opät objavia a bolesti budu znova vyrazne..skusi laparoskopiu aby sa vycistili pripadne zrasty a endometrioza

slavena

No ahojte. Tak zatial som stale po starom. Cakam na výsledky ci nemam celiakiu, co uz by sa potvrdilo treti krat z krvi, len zo zaludka stale nic. Chodim na urologiu lezat kazdý týzden, kde mi cez mechur napustaju lieky, aby som casto nemocila. A caka ma opakovana magneticka rezonancia koli cyste co mi nasli pred rokom a pri oeracii sa nenasla. Nik nechape ako 9 cm cysta mohla zmiznut. Tak preto chcu zopakovat rezonanciu ci tam teda je alebo nie. Zrasty podla lekarov prichadyaju asi do uvahy az uplne posledne. a problemy sa stupnuju. :O((

slavena

Ahojte dakujem za rady. Budem bojovat až do konca.

Este ma napadlo niečo.

V minulosti som prekonala tieto tri diagnozy s tými istými problemami ako mam, až na to že už sa to čím ďalej tým rýchlejšie zhoršuje. Vo štvrtok ma čaka endoskop močoveho mechura, koli velmi častemu močeniu a neustálych zápalov.
Z gynekologie čakam na výsledok z kultivacie a vraj potom sa bude riesit co dalej.

Nepoznate, alebo nemáte niekto skúsenosť s týmito diagnozami náhodou?

a:) Appendix simplex ( to viem to je slepák )

b:) Lymphadenitis mesenterialis

c:) Pelveoperitonitis serosa

Mojim rodicom povedal chirurg po operacii, že to bolo v horšiom stave ako samotný apendix. Bolo to viacej zapalene asi. Nič bližšie o tom neviem.

Ďakujem za rady všetkým

macka26

suhlasim s tpch. bud zrasty alebo endometrioza, v kazdom pripade inak ako laparoskopiou na to nepridu, odporucam zmenu doktora...

slavena.. myslim ze lsk sa robi cez dutinu brusnu, nie cez posvu

slavena

Robia laparoskopiu aj cez pošvu?

Ja mám za sebou jednu, lebo mi našli na magnetickej rezonancii 9 cm cystu. No pri laparoskopii sa cysta nenašla. Môj lekár tomuto nechápe ako sa mohlo také niečo veľké stratiť. Ale na druhej strane cysty sa zvyknu nafuknúť a vyfuknúť vraj. A ja mám najvačší problém pri jedle. Najem sa a nafúkne ma od hora až dole. Magneticku mi maju este opakovat, len zatial sa snazia zistit pricinu inde a to v travení. Mám nasadenú liečbu na cronovu chorobu. Myslela som že zabrala, no bohužiaľ len nachvílu. Takže bez úspechu.

Vo štvrtok idem na gyndu, tak sa môjho gynekológa popýtam všetko o tom aj tejto chorobe, aj ked som sa už pýtala veľa krát. Vravil, že zistí príčinu, keďže sa mi neustále opakujú zápaly. Tak potom dám info, keď bude niečo nové.

tpch

Tvoje problemy mozu byt sposobene silnymi zrastami, ale aj endometriozou. Mala by si sa podla vsetkeho podrobit laparoskopii, ktora by mozno dokazala odhalit, v com je problem. Ak tvoj gynekolog nevyvija ziadnu aktivitu v tomto smere, mala by si ho zmenit za nejakeho, ktory sa pacientkam venuje.