sme s muzom manzelia uz vyse roka, ja mam 26 rokov a on 34.vznikla medzi nami taka situacia, ze vzdy ked pride na temu deti, manzel spomina ze ich chce mat co najskor. lenze ja buduci rok koncim VS a vlastne mam v plane, aspon rok, dva pracovat po tej skole, pretoze okrem par brigad sa priznam ze som nikdy poriadne nepracovala, a pripadala by som akokeby nezodpovedne, mat hned po skole dieta,zit len z materskej a z muzovho platu. muz vsak stale spomina, ze uz by chcel mat dieta, ze on nas uzivi. on sa boji hlavne toho, ze uz nie je najmladsi, ze cim je muz starsi, tym moze byt problem aj pocat, alebo teda ze bude si pre nase deti pripadat ako dedko a nie ako otec ked pridu deti neskor. ja by som si rada uzila este par bezdetnych rokov, ked sme iba dvaja s muzom a pracovat, ved mam len 26.ak by som to dieta mala, tak by som sa mu urcite chcela venovat naplno, aj do tych 3rokov, ale teraz sa na to moc necitim. rozmyslam vsak ci fakt nie je lepsie mat hned, co si o tom myslite?
kedy mat dieta?
Presne tak, ak chces matersku, musis najprv pracovat a odvadzat si.
skonci najprv skolu. nie je vobec iste, ci si najdes pracu.
on ma sice dost rokov, ale muzi su plodni velmi dlho, aj do sedemdesiatky, tak tri roky by mohol v pohode pockat. ak sa ti podari zamestnat, bude to dobre po prve preto, ze clovek potrebuje mat pocit ze nieco vie, ze nieco dokazal, ze je uzitocny - ked budes doma s dietatom, uplne vypadnes z pracovneho rezimu a budes zacinat uplne od nuly, bolo by fajn mat aspon nejake pracovne skusenosti od predtym. okrem toho, neviem ci platis odvody, ale aby si dostala matersku, musis mat odvedene nejake minimum, tusim 270 dni.