CO TO JE???

Príspevok v téme: CO TO JE???
Martinnn

Zdravim,
mam taky problem vlastne nie ja ale moja sestra ktora ma 19 rokov a len co pride odnekial napriklad zo skoly tak si zapne hudbu a pocuva si a zacne si tancovat.natom by nebolo asi nic zle nie, len keby sa mi nepriznala ze sa na nieco hra neni to nic konkretne len proste ze si predstavuje ludi v izbe predstavuje si ze je na inom mieste a pretvaruje sa.neuci sa nic pomaly nikde nechodi ani sa nicomu nevenuje.pre nu existuje iba hento.ani ja som tomu nechapal ze co tym myslela a potom sa mi priznala ze zapne si tu hudbu a predstavi si ze je napriklad v divadle prechadza sa po izbe a robi sa ze ide do toho divadla ptoom akoze niekoho stretla a vhlave jej idu myslienkove pochody napriklad rozhovoru s danou soobou co stretla.potom sa hra nato ze spieva v divadle na skolskej akcii a zas si pedstavi ze stretla naprikald spoluziakov a potom zas tie imaginarne rozhovory. pride mi to ako keby snivala a nevedela rozlisit ze sa hento nikdy nestane a nezije realitu ale nejaky jej sen alebo predstavy.je to normalne?????????????????????podla mna nie, ked ma uz 19 rokov a neviem to indetifikovat ze co to je......schizofrenia alebo?dakujem za pomoc. ¨

M.

Lulu2011

ved to je uplne normalne, nerob z toho vedu, v tom veku som robila presne to iste :))) mala som zrkadlo v izbe a tancovala som pred nim a predstavovala som si, ze tancujem perfektne na verejnosti na nejakej akcii pred spoluziakom do ktoreho som bola zamilovana :)))

Martinnn

Nie, ona to berie ako skutocnost, mysli si ze sa chodia na nu divat jej kamarati a tak..ja neviem ako by som to lepsie opisal, pretoze sam tomu nerozumiem...bojim sa o nu...k psychologicke ju nedotiahnem a aj keby hej tak si to neprizna pred nou

Tifani67

Ťažko povedať či je to normálne, alebo nie, podľa mňa má tvoja sestra buď prílišnú fantáziu alebo možno aj problémy, pred ktorými uteká do svojho imaginárneho sveta. Možno nemá priateľov, prežíva neopetovanú lásku, neúspechy v škole atď. Ĺudia, ktorí sú so svojim životom nespokojní príp. majú málo pozornosti, si radi vytvárajú vlastný svet, v ktorom sa cítia šťastne. Určite sa s ňou porozprávaj, vysvetli jej, že si jej správaním znepokojený a skús hľadať príčinu tohto správania. Ak má problémy, pomôž jej, aby sa rovnako dobre cítila aj v spoločnosti skutočných ľudí.

jeanny

tak ju to bavi no a???
nevidim na tom nic divne, ak ano tak sme potom vseci psychicky chori. Divnejsie mi pride riesit spravanie svojej sestry na fore

jajka001_

no v 19 tich to nie je normalne, keby bola male decko tak nepoviem. ano moze to byt zaciatok nejakej choroby. unika z reality. neviem ako ti pomoct, mala by ist k psychologicke, asi nebude chciet, ale skus ju presvedcit, nech si ide pokecat
alebo ju skus dostat naspat do reality, vezmi ju von medzi ludi, to by bolo lepsie riesenie, len ci sa ti to podari