Áno, už od leta :-( Chytil som to s najväčšou pravdepodobnosťou na kúpalisku, potom som šiel na dovolenku a samozrejme, že práve tam (už počas cesty) sa objavili príznaky - neuveriteľné štípanie a kde? No kde inde, v rozkroku... Niekedy som ani spať nevedel, kúpil som si Sudocrem za strašné peniaze, ktorý mi fakt pomáhal zmierniť bolestivé štípanie, aj keď primárne vôbec nie je na proti mykóze určený, aká zvláštnosť :-)
Potom, čo som si aj tu nechal poradiť, som zahodil zábrany a išiel k lekárke (medzitým som vyskúšal nespočet iných liekov bez lekárskeho predpisu, ako napr. zinkovú masť, ktorá je VRAJ aj proti mykóze a veľa ľuďom pomohla - mne "pomohla" tak, že ZTROJNÁSOBILA štípanie a myslel som si, že si tie časti radšej odseknema budem mať konečne pokoj) a tá mi predpísala Antimykotikum Micetal sprej, ktorý som aplikoval podľa návodu vždy po sprche a dôkladnom vysušení partií a 3-4 minúty na to aj Micetal gél. Štípalo to ako besné, hlavne ten sprej, ale po čase som si zvykol. Mal som po mesiaci prísť na kontrolu, ale už po 3 týždňoch sa nič neštípalo, prvý krát po mnohých mesiacoch, samozrejme, sprej aj gél som užíval ďalej, dokopy 1 a pol mesiaca, čiže ešte cca 18 dní po tom, ako som už žiadne príznaky nepociťoval. Ešte som si musel aj dokúpiť ďaľší gél (30g pôvodný bol fuč a nový bez predpisu stál 7eur, s predpisom 4) a aj ten celý minul. Sprej som tých posledných 18 dni nepoužil.
Odvtedy prešli asi 3 mesiace, teda 1 mesiac a cca 10 dní od doby, kedy mi vymyzli tieto problémy.
A TERAZ? VRÁTILO SA TO !
Ale neviem iste, kvôli čomu. Používam výhradne mydlá Dove, alebo Nivea, no pred cca 5 dňami som si kúpil Niveu s olivovým olejom a má to nejakú agresívnu citrónovú vôňu a myslím si, že po sprchovaní sa s tým mydlom sa znova to štípanie začalo. Tak teraz neviem, či mykóza, alebo mydlo, alebo oboje...
Poraďte :-(