Dobry vecer, prosim, pomozte mi niekto, som uz zufala. Moja dvojrocna dcerka sa v noci strhava, neuveritelne pri tom place, krici, je krcovita, ked sa pytam, ci ju nieco boli, povie ze nie, ked chcem vediet preco place, neodpoveda. Vie povedat, ze ju nieco boli, vsetko pomenuje, vie povedat ze sa boji, ale nehovori mi nic. Do roka sme nespali vobec, potom nam pomohla jedna pani a rok sme mali pokoj a teraz opat. Jej plac prichadza tak po troch az piatich hodinach spanku, niekedy opakovane, niekedy raz za noc. Trva tiez rozne, niekedy je to 5 minut, stalo sa ze kricala aj hodinu. Komunikuje, takze nocne desy to zrejme nebudu. Dakujem za kazdu jednu radu alebo napad ako tento pretrvavajuci stav odvratit.
Nocny plac dietata
kamaratkyn syn robieval presne to iste....v noci zacal z nicoho nic plakat,az histericit.....casom to preslo
Dakujem za rady. S muzom sa nehadame, mame pomerne bezproblemovu domacnost, vsetko riesime s kludom.
vsetko sme premiestnili, nepomohlo. skor rozmyslam nad zubkami, ci predsa len to nie je z nich. My sa este aj teraz uspavame v perinke na rukach, ked nemoze zaspat. Tak mi povie aby som ju hupala. Vtedy sa ukludni a o chvilu pokojne zaspi.
Watermelon, neviem. Nie som typ mamy, co by dietatu ked place pchala cumlik, vsetky jej poziadavky si vypocujem, a potom ich spolu riesime. A ked chce plakat, tak si ju tiez zoberiem na kolena a hladkam ju. Moja dcera vlastne place odkedy prisla na svet, ked si spomeniem na prvy rok, neviem ani ako som ho prezila. mavala taketo stavy ako polrocna. Ako prisli tak aj odisli, lenze to trvalo do roka. takze teraz by som to rada nejako vyriesit, lebo to moze byt dlhsi cas a je mi jasne, ze to nie je dobre.
Možno reaguje na to, čo prežíva cez deň. Deti sú spongie na emócie, tak sa zamysli nad tým či cez deň nie je svedkom nejakých hádok, napätých situácii, nemusia to byť očividne akcie, stačí ze sa cítiš z niečoho zle. Pravdepodobne to v noci spracováva, čítala som takú teóriu od jednej pani Aletha Solter, že deti sa potrebujú vyplakat z toho čo zažívajú cez deň. Ak je od malička ich plač potlacany cumlikom a ššt tak sa to naakumuluje a deti začnú v noci plakať. Spýtaj sa jej či nemá potrebu vyplakať sa tí cez deň ze si ju rada vypočuješ. Ak chce plakať chyť si ju a počúvaj. Nám to pomohlo, vždy ked sa vyplakal večer, prespal celú noc. Deti plačom odburavaju stres. Nikdy sa nemá ich plač potláčať a odputavat ich od tejto potreby.
A cez den je vsetko v pohode? Nie je svedkom napr. nejakych hadok medzi vami ako rodicmi, alebo podobnych neprijemnych a stresujucich situacii?
Moja neterka tiez mavala tieto nocne desy, bolo to z toho, ze jej rodicia nezili spolu dobre a takmer denne sa hadali a mala bola toho svedkom :((
mozno blba rada,ale skus jej premiestnit postielku na ine miesto :D moj maly sa tiez budieval a plakal a prve 3 mesiace spinkaval vylucne len v kociku ! ako som ho dala do postielky,aj uspaneho,hned plakal !!! potom som premiestnovala izbu a postielka bola uplne na inom mieste a jedneho dna som ho tam dala,este nespinkal,pustila som mu hraci kolotoc a normalne zaspal :DDD a odvtedy je len v postielke,sak mal rocik a ani sa uz nezmesti :DDD