aHOJTE, trapia ma spotene ruky, teda dlane, som v skole, a ked piseme, alebo hockedy sa mi spotia tak ruky, ze az.. a je to velmi neprijemne.. co mam robit? ruky casto umyvam, kremujem, no ale aj tak, pomozte mi prosim Vas, dakujem,
Spotene ruky
ja to mam tiež a moj brat i sestra to maju :D Minule sme sa o tom rozpravali a sťažovali sme sa jeden druhemu a vraveli si "zažitky" a problemy so spotenymi rukami a strašne sme sa pri tom nasmiali :)
a ja mam tie ruky dosť často ešte aj fialove...
ževraj sa to da odstraniť operaciou ale neviem, asi by som do toho išla len keby to bolo už extremne ako v jednom videu bola taka žena a ona nastavila ruky a jej z nich kvapkal pot!
aj ja mam taki isti problem ako ewka aj mne sa potia ruki v skole ale aj doma a pochybujem ze to mam zo stresu pomocccc...hambim sa za to a raz som sa bola pitat v lekarni a povedali mi ze su na to lieki ale az asi od15 alebo18 rokov co mam zatial robit som zufala
ewka: ja mam ten isty problem...presne co si tu napisala sa stava aj mne..hlavne v skole tak to mam skoro stale, alebo ekd som medzi ludmi..no podla toho medzi akymi :) ale tiez som mala z toho enwm aku traumu ale teraz to uz moc neriesim i ked vie to byt poriadna otrava stale ..a pocula som ze je to i o psychyke a mozno hej..lebo sa mi zda ze cim viac to mam na haku tym je to lepsie :D
moja kamoska to mala,aj jej to operovali,ze mala upchate nejake kanaliky
aj mne sa potia ruky.. ale len niekedy.. ked som v strese alebo taaak.. a este som si vsimla, ze aj ked si ich nakremujem... moze to byt aj z kremu.
ja suhlasim s brunuskou - ludia, ruky sa vam potia zo strachu -ja mam problem ten isty- ruky sa mi nikdy nepotili,a aj ked sa potili, tak som si to ani neuvedomovala az som jedneho horuceho letneho dna chytila sestru za ruku a sestra mi povedala - jééjha, daj tu spotenu ruku odo mna prec - a od vtedy mam v hlave blok ktoreho sa nemozem zbavit - vzdy ked hrozi situacia ked si mam s niekym podat ruku zacnem panikarit (lebo si vzdy predstavim ze moja ruka je spotena a co si ten dotycny o mne predstavi) a moje ruky-hoi boli predchvilou suche- sa zacne potit - je to fakt trapne a chce sa mi z toho plakat ze sa este pred chvilou z teplych normalych ruku stavaju ruky studene a spotene. A potom, ked uz skonci ta situacia - ked uz som si " podala ruku" tak moje ruky su opat v pohode - teple a suche ---asi som blazon.--ale co uz ---skusala som dricolor - velmi mi pomohol- i v tom najvacsom strese moje dlane boli suche - ale dricolor mi pomohol len docasne ----potom ani dricolor uz nepomohol - tak som isla k psychologovi a on mi povedal - ze teno problem musim zvladnut sama - ze to je vsetko v psychike --an pomoc som sa naucila autogenny trening- ale ten nepomohol takze som v rici---teraz situaciu sa snazim riesit tym sposobom, ze na nu vobec nemyslim - a dufam ze jedneho dna tento moj " blok z hlavy" tak rychlo zmizne ako aj prisiel:D
tuto hyperaktivitu potnych zliaz by mal vediet vyriesit endokrinolog,kozny a neurolog
baby kaslite nato ... ja mam tiez stale spotene ruky a to fakt stale a uz sa tym nezatazujem ... kaslem na to platit vela penazi a znicit si zdravie nejakymi liekami je blbost .. fakt kaslite nato.Ja ked mam spotene ruky si ich umyjem ladovou vodou a chvilu mam pokoj :)
ja mam ten isty problem ako ewka... co mam robit ?? je to velmy neprijemne...hlavne ked pisem mam cely papier mokry .... uz neviem co stym.. prosim pomozte
Ahojte mna trapi to iste co evku prosim kto vete tak pomozte