Okuliare- musim si zvyknut???

Príspevok v téme: Okuliare- musim si zvyknut???
pomelo

Mam pocit, ze nevidim dobre do dialky co mi vadi najma pri soferovani, tak som sla na ocne. Dala mi 0,25 na jedno a 0,5 na druhe oko. Ked soferujem tak mam pocit, ze vidim lepsie, ale ked si okuliare zalozim bezne len tak, aby som si zvykla, oci sa po chvili prisposobia, ale ked ich zlozim, mam v nich taky tlak a cudny pocit neviem ci unavy(najme ked cudim do PC), alebo ako ked mate nizky tlak. Akoby boli zmetene. Je to len zvyk a mam ich nosit stale, alebo len na to soferovanie? Teraz mam aj obavu ci mi ich vobec treba, aby som si nepokazila zrak este viac...

Spajky

Ak mas mat okuliare do dialky, tak ich nos stale. Kratkozrakost je vada, ktoru sa neda akomodovat ako pri pohlade do blizka. Sval je uplne uvolneny a viac sa nedokaze uvolnit, no napriek tomu vidis neostre. Pokial pouzivas okuliare do blizka, zapojuje sa akomodacia a v podstate sa ti sval precvicuje. Pokial do blizka zlozis okuliare "vyuzivas" svoju kratkozrakost v neskorsi neprospech. Budes skor potrebovat aj okuliare na blizko. Boli viacere studia, normalny stav je ak je kratkozrake oko korigovane stale. Ci budes alebo nebudes ich nosit neovplyvni tvoju vadu, ovplyvni tvoje pohodlie a neskor budes mat vacsi problem s blizkom. Okrem ineho pri nizkom sktupni kratkozrakosti tvoj mozog sa viac unavuje vdaka dokreslovaniu neostreho obrazu.

lulu22

Ja mám tiež okuliare do diaľky, ale ako píše jahodka, tiež ich nosím len keď idem do kina či divadla a pod.. i keď dioptrie mám 1 a na druhom 0,75.. snažím sa precvičovať oči cvikmi, lebo je to taktiež sval a zakrpaťuje sa, ak napr. stále pozeráte na jedno miesto(ako ja teraz v práci na monitor)..

tekvicka_

urcite si musis iba zvyknut...a ku tomu, ci sa zrak kazi alebo nie, to je skor tak pripad od pripadu. niekomu sa skutocne moze zrak aj zlepsit, niekomu sa postupne zhorsuje, niekomu ostane, ale skor to nie je chyba okuliarov, ale toho aku mate vadu. ja osobne od kedy nosim okuliare mam zrak rovnaky a to uz je dobrych 10 rokov, aj doktorka mi povedala, ze mne by sa to zhorsovat nemalo, kedze mam taky typ vady, ze je to stále.takze zalezi viac na tom kde je problem.

jahodka123

george303 - kamarát bol v Brne cca dva roky dozadu a platil cca 60 tis. českých. Ale to isto záleží od zložitosti zákroku atď... Ľudia s ťažkými dioptriami a dôchodcovia to majú zadarmo. Aspoň moja babka mala.

jahodka123

Okuliarmi sa zrak upravuje a nie kazí ! Ak máš okuliare do dialky, tak ich nos do dialky a nie stále. Ako chceš pozerať na monitor, ktorý máš od seba pol metra a na nose mať okuliare do dialky ??? Tzn. šoférovanie, kino, telka atď... Dialka sa ráta vzdialenosť cca 4-5 metrov a viac. A myslím, že tvoj problém je len o zvyku. Ja som to tiež tak mala zo začiatku. Btw. mám skoro tie isté dioptrie ako ty

george303

mmmm... tak radsej kaslem nato nieje to az take hrozne ... skor budem premyslat o nejakej operacii laserom inak neviete kolko to zhruba stoji ??

mayusik

Ahojte,
tak neviem ci sa tymi okuliarmi zrak upravi, ja mam do dialky 0.5 a mam pocit ze sa mi zrak kazi cim dalej tym viac. Nie je mozne aby som sadla do auta bez nich. A to ich nenosim casto, len pri soferovani.

Neviem su dve tvrdenia a neviem ktore je pravdive.
Ked ich budes nosit oci si na to zvyknu a cim dalej tym viac sa dioptrie sa budu zvacsovat. Takze to uz nebudu brile len do dialky ale vkuse.
alebo
Ked ich nosit nebudes tak budes skulit (ako ja do dialky bez nich) a sa to posere tiez...

kto sa v tom vyzna?

Slobodna

ja som mala kedysi také slabé dioptrie predpísané na čítanie. Zrak sa mi upravil a dnes ich už nepotrebujem. Upravil sa mi však ich používaním a nosením tak ako mi bolo doporučené. Vidím to na mojej sestre, má okuliare do diaľky, nenosí ich a zrak sa jej zhoršuje. Pri šoférovaní už takmer nevidí a jazda s ňou je vždy adrenalín a ja jej robím náhradné oči. Treba si na ne len zvyknúť, mne sa z nich zo začiatku krútila hlava, to časom prestane.

Heatherka

no podla mna take slabe dioptrie by sa nemali nosit. ako tu bolo pisane, oko sa nenamaha a zrak sa ti zhorsi este viac...