Dobrý deň,
potreboval by som poradiť. Každé ráno už pomaly aj rok mávam hnačky, a po jedle plynatosť. Neviem už ako sa toho mám zbaviť. Ďakujem za rady.
Ranné hnačky
Inac na Nutrolin B, ten obsahuje podla vyrobcu len 40 milion laktickych bakterii, tj mliecneho kvasenia, bez urcenia akych a trosticku B vitaminov. Samozrejme ziadna zmienka o teplovzdornosti a kyselinovzdornosti tam nie je.Typicky produkt farmacie, na oko akoze ucinny, v skutku sa radsej ani nevyjadrim.
Takze to mozes dostat uz mrtve z obchodu, alebo to tie probiotika nepreziju cez zaludok.
A to co odporucam ma aj tak nie miliony, ale miliardy priobiotik a este aj to sa musi najmenej 1000 krat v crevach rozmnozit, aby to tie creva osidlilo a robilo nam uzitok.
Kvalitne probiotika musia byt tepelne stabilne a kyselinoodolne. Inac ich uz mozes kupit mrtve alebo ich znicia zaludocne kyseliny a do criev sa vobec nedostanu zive.
A aj najsilnejsie na trhu, s obsahmi desiatky miliard roznych kultur sa musia v crevach rozmnozit aspon 1000 nasobne, lebo osadenie criev ma az 1 kg mikrobov, najlepsie ked tam je vyse 90% probiotik.
A to mozes dosiahnut jedine tym, ze ich budes krmit mikrovlakninami(psylium, pektiny, arabinogalaktany, inulin, konjac manan)
a nie v miligramoch ale mnoho gramov denne, ked ich chces rozmnozit z malej kapsulky na kilogram.
Osobne pouzivam momentalne obcas probiotikum firmy Healthy origins, ktore tym kriteriam na kvalitne probiotika vyhovuje. Ma 30 miliard kultur, z 8 roznych druhov, ktore su tepelne stabilne a odolne proti kyselinam az do PH 3,5 tj ked ich zoberies s jedlom a napojom tak to v zaludku znacna cast prezije a dostane sa do criev.
tak Ďakujem veľmi pekne :)) len som čítal, že silné probiotiká.. može byť Nutrolin-B ? či sú aj lepšie ?
Povedzme 2 hodiny po vypiti tej zmesy collostra a psylia zober probiotika. A opakuj to kazdych 8 hodin az tie hnacky prejdu. neskor ber obcas psylium a probiotika, pre istotu, aby sa ti zase nezvrhla crevna flora.
Ďakujem Vám. RNG čítal som od teba príspevok.. takže ,,psylium(1 lyzica) collostrum 15 kapsul vysypanych a zmiesanych z psyliom. a opakovat to kazdych osem hodin. Potom zobrat probiotika" ??
Aby som nezabudol, naduvanie zo zaludka po zjedeni jedla je dosledok nedostatku kyselin, ked v zaludku kvasi a hnije, a rozmnozuju sa vsetky mikroby, vcitane skodlivych a to sa potom dostane do criev, kde to rozmnozovanie a nicenie mikroflory pokracuje. Samozrejme telo sa tu zmes skodlivych mikrobov snazi vyhodit ako len vie, tj hnackami.
Naprava je doplnok kyselin, ktory vytvori pre jedlom prinesene mikroby barieru=znici ich, aby sa nemohli dostat do criev.Samozrejme to zaroven potlaci kvasne a hnilobne procesy v zaludku.
Pripadne tu pomoze aj doplnok enzymov.
Travenie totiz zavisi od dostatku kyselin enzymov, mikrovlaknin a probiotik
Reasec=lomotil je skodliva chemikalia zo syntetickych opiatov, ktora spomaluje cinnost criev
ibdcrohns.about.com
Hnacky ale mozu byt sposobene nervozitou, zlou mikroflorou, zlou stravou a podobne.
Stres treba odstranit v prvom rade,
zlu mikrofloru potlacit a nahradit probiotiksmi, ktore treba zivit a podporovast mikrovlakninami, inac nemaju sancu sa rozmnozit vyse 1000 krat a tak kolonizovat creva.
Na zlu mikrofloru som pisal najma pod temou hnacky a candida, mozete si to vygooglit. Tiez na temu stres a sposoby ako ho odstranit.
Skus piť bylinkové čaje,hlavne rumanček alebo repík..
No ja málo jem biele pečivo a aj sladkosti výnimočne. Bol som aj u doktora, predpísal mi Reasec + probiotiká, ale vôbec nepomohli.
premnozene kvasinky zrejme, vynechat sladkosti a biele pecivo