Cim krmit novorodenca ak matka nema mlieko?
cim krmit novorodenca
Stano
tzv. umele mlieka nie su v skutocnosti umele, su to len inak pomiesane zlozky z kravskeho mlieka ziskavane setrnymi filtracnymi metodami.
a urcite su lepsie nez bezne kravske mlieko.
napr. maju iny pomer srvatkovych a kazeinovych bielkovin, su mierne demineralizovane, maju pridane frukto ci galaktooligosacharidy na prebioticky efekt a pod.
proste su navrhnute tak, aby sa podobali materskemu mlieku.
Že zbrnda!?!!!! Kolostrum je to najdôležitejšie na celom kojeni!!!! Najvyzivnejsie!!!!! Preto v zahraničí v nemocniciack ked žena nechce kojit pokúšajú sa ju nahovoriť aby aspoň to prvé mliecko dala. Je veľmi dôležité pre budúce zdravie dieťaťa a správne nabehnutie kojenia priložiť dieťa čo najskôr po pôrode, najneskôr do hodiny
ze žbrnda!! Collostrum- prve mlieko, je ta najvyzivnejsia a najzdravsia vec na svete. V lekarni ho kupujem 1dcl za 35€, davam ho malemu ked je chory, resp. aby nebyval chory..
Dietatko urcite papalo , sestričky sa o to postarali. Treba sa poradit v lekarni ako dalej.
bože kriste na neby ....toto svet nevidel. jak môžeš robiť takéto závery 12 hodín po pôrode? mne malí vôbec nejedol celý týždeň čo som ležala v nemocnici. vždy mi ho priniesli a on prespal. a potom ho dokŕmili oni...sestričky. no aby som nekalamal tak možno 1 za deň že bol hore a som si ho priložila. to je úplne normálne. aj tak poriadne mlieko bude mať až po 2-3 mesiacoch kojenia. dovtedy ej to len žbrnda keď to tak môžem nazvať....hoci dieťatku to úplne stačí. nerob paniku hlavne uvidíte po týždni a navyše laktačná ststra či ako ich volajú jej všetko vysvetlí a doktorka tiež. ....keby bol problém už o tom budete informovaný skôr ako pôjdete domov. apropo mala som na izbe jednu ktorá stráááášne hcela kojiť aj si huďatko poplakala, ale dieťa nemalo (vraj zdedilo) sací reflex...vôbec nemalo záujem o didušku....to si myslím že je väčší problém.
a potom ešte povedzte mi ženy čím sa volakedy kŕmili deti? keď matka nemala mlieko???????? myslím tak 100 rokov najmenej dozadu???????
Stano, v akej porodnici lezi?
Stano, v akej porodnici lezi?
Stano samozrejme ze mam riesenie, daj dietatu nutrilon, al. bebu, zajtra chod k detskej lekarke a povedz jej o svojich umysloch s kravskym mliekom, nepoznam pripady kedy ublizilo, pretoze nikto by asi neskusal nejake pokusy na svojom dietati
Stano - vsetko je v poriadku, zial system je vo vela porodniciach este zastaraly, aj ja som sa bala ci dieta nie je hladne, ale ono ma este vyzivu z bruska, vacsinou tesne po porode len spi, ked sa zobudi, donesu ho na kojenie urcite, na navstevu ta pustia, ked prides v navstevnych hodinach, muz bol aj vecer a problem nebol, len nestresuj zbytocne :)
Stano, myslim si ze o babatko bude dobre postarane, netrap sa. Ked pochybujes, skus tam len zavolat a informovat sa, ci su v poriadku.