Vyssi cukor,detoxikacia, nabeh na povodnu stravu.

Príspevok v téme: Vyssi cukor,detoxikacia, nabeh na povodnu stravu.
adulkka

Zdravim. Chcela by som sa opytat ze z akeho dovodu mam vyssi cukor. Pred 2 tyzdnami som podstupila detoxikacny tyzdenny jedalnicek pri ktorom som mala cukor v norme (pichala som si aj menej inzulinu kvoli jedlam ktore som jedla) a pred par dnami som nabehla na normalnu stravu cize si picham znova to iste mnozstvo inzilinu ako som si pichat mala povodne no cukor mam vyssi aj pri mensich davkach jedla.
Zacala som ale brat aj antikoncepciu ktoru mi predpisala diabetologicka.
Pri detoxikacii som mala cukor od 5,5 do 6,5 no teraz ked idem vecer spat mam 8 a rano ked vstanem mam 13 ...

Cim to moze byt ? dakujem.

- mira

Adulkka, stálu hladinu cukru v krvi udržiavajú len celozrnné polysacharidy, t.j. POMALÉ CUKRY. Ty si ich vysadila a zostala jednostranne len na zelenine.

Zeleninka je výborná, ale sama o sebe nedostačujúca. Uvoľňuje, hlavne keď ju ješ surovú. I pankreas.
Uvoľňujú ho i ženské hormóny v nadmernom množstve z HAK. Tak, že zlenivie.
Var si kaše - z ryže natural, z pšena, ovsa, krúpov, občas pohanku, pšenicu, celozrnné cestoviny, placky a pod. Tie ti zastabilizujú cukor a dodajú minerály, regenerujú pankreas, hlavne pšeno.
Ľudia, ktoré si nekazia trávenie cukrom a živočíšnymi produktami, chémiou, sa nepotrebujú detoxikovať, nepotrebujú tak vysoké dávky inzulínu.

DiabetikIvo

adulkka,

prerátaj si koľko sacharidov si mala v jednotlivých jedlách počas svojej detoxikačnej diéty, pozri si aký glykemický index mali jednotlivé zložky toho ktorého jedla a skús obsah sacharidových jednotiek z čias keď si mala dobré výsledky aj s nižšími dávkami inzulínu, dodržať aj po prechode na iný typ stravy. Rovnako sa snaž jesť stravu s nižším glykemickým indexom, alebo kombinovať časť stravy s vyšším GI a s nižším GI.

A samozrejme nezabúdaj na časté meranie glykémií - minimálne pred aplikáciou inzulínu pred hlavnými jedlami a neuškodí keď si ju zmeriaš aj 2 hodiny po inzulíne a jedle, aby si videla ako pôsobí na daný počet sacharidov v jedle podaná dávka inzulínu. Nezabudni aj na meranie v noci cca o 3:00 hod. - kontrola či nie su v noci nepoznané hypoglykémie ktoré sa potom ráno prejavia hyperglykémiou, lebo organizmus zapojí do činnosti hrmóny potláčajúce účinok inzulínu, aby potlačili vzniknutú hypoglykémiu...

jajka001_

no ale na vegetarianskej strave sa da existovat, len treba chciet a tiez si zvykat postupne, nie naraz prechod od masitej stravy k cistej zelenine.

adulkka

zajtra zase skusim prejst na prvy tyzden tej diety uvidime ako to dopadne... kombinovat sa praveze to neda ani pretoze ako hovorim je to zalozene len na zelenine ako napr na obed brokolica so syrom .. na ranajky napr jablko a mrkva ... a normalne jedla ktore jem su tiez so zeleninou ... cize meso a zelenina a podobne... proste neverim tomu ze telo si za necele 3 tyzdne zvyklo na to "jedlo".

adulkka

Tu dietu som mala len necele 3 tyzdne, a nepokracovala som preto lebo uz som to nedokazala jest bolo to zalozene len na zelenine ktoru ked som uz len videla tak mi prislo zle cize pokracovat v tom by bolo dost tazke pre moj zaludok :D

jajka001_

neviem ale mam taky pocit ze ak si mala dobre vysledky pri tej detoxikacnej kure tak si telo zvyklo na ten lepsi rezim a pri navrate na tvoje bezne stravovanie mu to prislo este tazsie ako predtym ked bolo na ten system zvyknute tak preto pyta viac inzulinu
nemozes si ponechat to upravene stravovanie natrvalo?