dobry den.Mam problem s nervami resp by som to aj nazval panikou.ked mam niekam iast alebo ked v nejakej situlacii si spomeniem ze nieje na blizkosti wc a co ked mne bude treba tak ma to okamzite chyti aj ked 5minut vyjdem zo zachodu ked si na to spomeniem v praci naceste alebo hocikde kde sa taka moznost naskytne ze nevidim wc prepukne vo mne ako keby panika a musim utekat ale utekat to myslim do 1minuty na wc.nedokazem vtedy udrzat dlhsie ako minutu potrebu,uz mi to strasne lezie na nervy a prekaza v praci. nemam ziadne bolesti bol som u lekara na plno vysetreni a nezistili nic.ked som doma v klude nic sa nedeje bezna stolica atd alebo ked vypijem tak je to tiez v poriadku ale nemozem chodit naliaty vkuse)) doktor mi prepisal reasec ale tiez ho nechcem brat vkuse ved uz ho do seba mlatim asi 3rok to nieje roesenie.autobusom som necestoval kvoli tomu uz 8rokov,autom v meste ked treba parkovat parkujem len pri benzinpumpach aby som mohol spokojne cakat.hroza...nemate niekto podobne skusenosti ???? nejake rozumne riesenie??? dakujem vam za odpoved
zaludocne nervy
mne sa deje podobna vec: iba ked som na chate, alebo na nejakej uzbe pri ecstovani ktoru zdielam s viacerymi ludmi a wc nie je na nasej iybe, ale na konci chodby a spolocne, vtedy sa vzdy bojim ze mi bude treba v noci na WC a budem sa musiet obliekat (v zime do chladu) a vyjst sama v noci von/na koniec chodby iba kvoli wc - a just sa mi to casto stava ... pijem vela vody a normalne mi nevadi chodit na WC aj v noci lebo normalne sa mit o nestava casto, stava sa to vtedy ked sa bojim cize v pripadoch ktore som opisala vyssie. doma alebo na hotelovej izbe kde mam wc priamo na izbe som kludna a nestava sa mi to. Jasne ze idem na wc pred spanim ale just mi treba v noci tam kde su common restrooms! :( je to psychika a nie je to vazne je to len nejaka obsesia mozno nejaka nutkava myslienka: tak velmi veris ze ti bdue treba ze ti proste bude treba. Ostava jedine ist v noci na WC a pred spanim sa krotit v piti tekutin (co je niekedy tazke lebo caj pijem napr. pre samotnu chut, milujem ho, pijem ho aj ked nie som smädna). Asi som ti nepomohla kedze mam podobny problem, ale nerobim z toho vedu a myslim si ze aspon ti pomoze ze nie si sam na tomto svete s tymto :) drzim ti palce aked bdues vediet co pomaha nezabudni dat typ ! :)
Nuz moze to byt sposobene stresom, to treba adresovat odstranenim stresu, na co som uz mnohokrat pisal a mozes si to vyguglovat .Sress je pricinou aj stoviek inych zdravotnych problemov, preto je velmi dolezite ho potlacit co najviac.
Na posilneniem drziakov su Kegelove cvicenia , aj to casto pomoze.
Dakedy to moze byt sposobene aj roznymi mikrobami, co vytvaraju zapaly a to treba tiez patricne adresovat vhodnymi antimikrobialnymi latkami, najlepsie ucinnymi doplnkami bez akychkolvek skodlivych postrannych ucinkov.
Asi to bude psychickeho povodu, nieco si si musel vsugerovat, odporucam navstivit psychologa.