dobry den moj problem je taky, ze moja byvala kamaratka s ktorou sa vobec nerozpravam, pretoze sme mali medzi sebou konflikt ide robit oslavu narodenin a pozvala na nu mojho priatela a mna nie. Moj priatel je jej spoluziak zo strednej skoly a poznaju sa od 10 rokov. Velmi ma to nastvalo a tlacila som na priatela aby tam nesiel, no on povedal ze nas konflikt nie je jeho vec a on tam chce postretavat spoluziakov a tak. Ja mu nechcem branit v stretavani sa s kamosmi a so spoluziakmi. Len ma neskutocne hneva ze on ide na jej oslavu pritom ona o mne sirila polopravdy a vobec spolu nekomunikujeme. Nakoniec moj priatel nediplomaticky vyhlasil ze som mu zakazala ist na oslavu, co tak celkom nebola pravda lebo on nie je ten typ s ktorym by sa takto dalo manipulovat. Vsetci jeho spoluziaci a kamosi si teraz myslia ze mu rozkazujem a neviem co. Momentalne je to len moj problem pretoze naozaj nebudem vediet prekusnut to ze on bude na tej oslave a ja budem sediet doma a pri pomysleni na to ze ma este budu riadne ohovarat a rozoberat tak mi tak stupaju nervy ze nie som schopna rozmyslat normalne logicky na urovni ale necham sa uniest emociami a potom sa s nim hnevam, pretoze to riesime uz asi tri tyzdne. Viem ze to nie je jeho konflikt.Moj priatel je taky ze za kazdu cenu chce byt neutralny a s nikym nechce ist do sporov a nechce sa hadat ( dokonca ani so mnou , radsej odide alebo si vypne mobil) Poradte ako sa mam s tymto vyrovnat? BTw. mam 23 ak by tu padla otazka veku
nechcem aby priatel isiel na akciu bezomna
Naozaj to nie je priatelov konflikt, tak sa budes citit este horsie ako citovym vydieranim budes nutit tam neist. Skus radsej potlacit ego a porozpravat sa s tou kamoskou, ze toto co urobila, ta zamrzelo a ze si nad tym vasimm konfliktom premyslala a rada by si ho urovnala.
Ja sama viem ake je to byt dlhsi cas s niekym v konflikte a naozaj to vytvara zlu karmu okolo teba. Konflikty by nemali trvat dlho, aj ked kamosku uz rada mat bohvieako nemusis, treba mat v zivote cisty stit. Uvidis, ze sa ti bude lepsie zit :)
preco by si sa nemohla pripojit? aspon by mala byvala kamoska prekvapko, ked uz na tie narodky. nehnevaj sa, ale ak si niekoho priatelka, kamkolvek kde je pozvany, by si automaticky mala byt pozvana aj ty, ved ste dvojica, to by mal tvoj priatelr vediet, a hlavne ak ide o oslavu omg