priatel a jeho rodina

Príspevok v téme: priatel a jeho rodina
sima888

ahojte...v poslednej dobe castejsie rozmyslam o priatelovej rodine..sme spolu skoro rok a jasne mi dal najavo, ze planuje so mnou spolocnu buducnost..ja mam 23 a on je o dva roky starsi..ja ho mam rada ale neviem si asi predstavit spolocnu buducnost na cely zivot aj kvoli jeho rodine..nechcem aby to vyznelo nejak hlupo ci povysenecky..to vobec nie...ale ked sa pozriem do nasej rodiny..jasne nie sme dokonali..ale nasi su podla mna super, ked prisiel k nam niekedy priatel pekne sme sa spolu najedli, pokecali, mame doma cisto, poriadok..a ked som ja prisla k priatelovi domov bola som troska v soku..milion nepotrebnych veci vsade, riad plny neumyteho riadu, pozdravila som sa jeho mame snazila som sa o nejaku slusnu konverzaciu...ju nic nezaujimalo..vacsinu casu sa hraje na pocitaci alebo socialnych sietach, oco je celkom v pohode aj ked sa snazi byt stale vtipny az nasilne..po veceroch si chodi do krcmy na pivo..ma jedneho brata s ktorym sa pomaly ani nebavia, su na seba odporni..dokonca mam pocit ze po mne pokukuje...myslim, ze najdolezitejsie je aky je priatel..on je iny od nich aj ked ma takisto plno chyb a ja tiez jasne...a tak sa pytam je rodina toho druheho tak dolezita? ja sa s nimi nemam ani o com bavit, oni neprejavuju ziadny zaujem a mna to pocase tiez preslo...vdaka za skusenosti :)

DobraRada

Neviem, moc sa mi to nepozdava :/ No neunahli to, daj tomu cas, skus si viac vsimat priatelove spravanie, hlavne k tebe.

Uprimne drzim palce, pa

sima888

dakujem vam velmi pekne za prispevky:)
Dobrarada: tak ja studujem este, priatel pracuje na nizsej pozicii, ale tesi ma, ze ma vyssie ambicie a pracuje na tom..jeho otec pracuje, mama pracovala ale prepustili ju..ked sme u nho dokonca aj neskoro vecer je na pc a vypisuje si...jeho vztah k matke no neviem...hovoril jej tiez nech nesedi tolko za pocitacom, financne jej aj prispieva na domacnost ale nemam dojem aby mali k sebe nejaky blizky vztah. ten neporiadok aj mna zarazal..nie som nejaka puntickarka..ale ked jeho mama je cele dni doma tak aspon upratat predsa moze...z tohto dovodu velmi ani nechcem chodit k nemu, ale kedze nie sme z rovnakeho mesta niekedy sa inak neda...priatelovi som nic z toho nehovorila, ale asi mu nieco dochadza ze tam velmi nechcem chodit

ta3

Moje skusenosti hovoria, ze je dolezite, z akej rodiny chlapec pochadza, pravdepodobne bude na nom vela "nalepeneho" z rodiny, v ktorej vyrastal a presne ako hovori vebe, teraz este to nemusi byt evidentne, ved spolu este iba chodite, nie ste stale spolu, neriesite zatial nic vazne, ale casom sa to "nalepene" na nom urcite prejavi, mne rodina mojho prveho manzela kompletne vadila, nielen rodicia, ale aj sposoby jeho starsej sestry, tieto veci som prehliadala a vypomstilo sa mi to, manzelstvo bolo velmi zle a dlho nevydrzalo, neporiadok v jeho rodine nie je dobra znamka (v rodine ex-manzela to tiez bolo tak), svedci to o nizkom intelekte, mozno je Tvoj priatel vynimkou z pravidla, ale velmi by som tomu neverila, daj na svoju intuiciu, Ty pochadzas z rodiny jemnych sposobov, uz teraz Ti urcite veci prekazaju, ked budes nevestou, pojdu Ti na nervy, lebo budete v uzsom a castejsom kontakte a to narusi Vase vztahy, ja Ta nechcem strasit, ale ja by som si tento vztah velmi dobre rozmyslela, manzelstvo je velmi vazna vec a vplyv rodiny, z ktorej partner pochadza hra dolezitejsiu ulohu, nez sa na prvy pohlad zda

DobraRada

Kde pracuju jeho rodicia a kde priatel a kde ty? (ak to nie je nevhodna otazka)

Inak mi to kusok pripomina mojho prveho priatela, dufam a predpokladam, ze to nie je tvoj pripad :) Totiz oni boli totalny laznici a priatel robotnik :/ A veru dost mal od nich pochytene.. Vtedy som bola len na strednej, tak som nebrala prilis ohlad na vzdelanie, hoci ma to vnutri kusok trapilo.

Moja skusenost: Na vztah partnera k matke by som sa nepozerala ako velmi rozhodujuci, kedze ten moj jej obcas aj vynadal. Ona bola trosku mimo reality, ale nema, nastasie, zlu dusu, kedze je to moja realna svokra :)

Inak som mala dokopy 3 vztahy a u prvych 2 mi rodicia boli dost odporni a tak aj tie vztahy skoncili. Ale ozaj to nie je pravidlo. Obcas mam nervy aj na svokrovcov, ale asi som moc prisna, inak ma maju radi a dost vela so mnou kecaju.

Prajem vela stastia!

PS: inak keby sa chalani mali podla mojej matky rozhodovat, ci so mnou budu chodit, tak asi som odjakziva sama :D (Ocino presny opak)

vebe

Rodinu v ktorej sme sa narodili si nevyberame, dolezite je aky je priatel. Ty jeho rodicov nezmenis, cize to co tam je dnes, to tam bude aj v buducnosti. Co si ale trochu musis uvedomit je, ze nas model toho ako veci funguju, ako funguje rodina, to co povazujeme za normalne,ako sa vela krat podvedome spravame pochadza z rodiny, lebo tam sme od narodenia. To co sa deje v rodine zanecha velmi intenzivny vplyv, hlboku stopu - aj v dobrom aj v zlom. Niekedy sa tento vplyv prejavi az ovela neskor, pri sposobe ako riesime rozne problemy, ako sa spravame k detom a tak. Ale to neznamena, ze to medzi vami nebude fungovat.

jajka001_

no jeho mama je asi frustrovana z toho ze ma doma troch chlapov a totalny bordel tak sedi radsej pri pc
rodinu si nevyberas, na druhej strane, vsimaj si ako sa chova ku svojej mame lebo vztah ku matke je hodne hoci aj podvedome urcujuci pre jeho buduci vztah k zenam

slnečnicaa

Asi máme rovnakého frajera:-) Až na to, že jeho mama v živote nesedela pri PC
Jednoducho to ignoruj a obmedzuj návštevy. Nie každá rodina je normálna:-)