Strach

Príspevok v téme: Strach
Darma111

Som matkou 7 ročného syna a predtým ako sa mi narodil som život brala tak normálne, veľmi som sa nezaťažovala vecami ani nejakými problémami a už vôbec nie rozmýšľam nad nejakými zdravotnými problémami.

Syn sa mi narodil a hneď po mesiaci mal zdravotné problémy a skončil v nemocnici. Bolo to pre mňa strašne pozerať na neho ako mu nemôžem pomôcť, strašne som plakala.
Odvtedy mám pocit, že všetko sa vo mne nejako zmenilo. Zdravotné problémy ma môj syn doteraz a ja mám zo všetkého strach. Mám veľký strach o neho že sa mu niečo stane a tiež o seba, že tu ostane syn bez mňa. Objaví sa nejaký problém a už myslím na najhoršie na rakoviny a podobne. Je to strašné, normálne si myslím, že som asi nenormálna.
Viem, že pozitívne myslenie je najlepšie ale ja neviem ako to zastaviť. Zo všadiaľ z TV a internetu sa valia samé tragédie, príbehy ľudí s chorobami a ja nad všetkým takto premýšľam.
Chcela by som zastaviť ten tok myšlienok a začať myslieť na príjemne veci ale stačí jeden impulz a ja zasa mám týždeň z toho depresie.

atm

taky je proste zivot. skoro vzdy sa vyskytnu nejake komplikacie, pretoze svet ako taky a nase predstavy, tuzby a fantazie sa mozu odlisovat. znova ti to teda napisem - to, na co sama nemas vplyv, ber ako osud, ako nieco co sa stat muselo. nemysli vopred na hrozby, nevytvaraj si zle scenare vo svojej hlave, tazkosti ries do detailu az ked su aktualne, az ked realne existuju. ked ich mas za sebou, nemysli na minulost a znova ani na buducnost, sustred sa na to pekne, co mas prave teraz

Darma111

len niekedy je ťažko navodiť si tie správne, napr. situácia dnešných dní, konečne po rokoch som sa rozhodla, že všetko je v pohode tak ako by malo byť, tak že by som chcela aj druhé diéta a vtedy mi našli polyp na prínos. dutine, tak som z toho hotová, že nič neide tak ako by som si želala a keď sa pre niečo rozhodnem a myslím si, že všetko je v pohode a super, tak príde zasa niečo a zasa mám z toho len depky....

atm

televizor s radiom vyhod z okna aj tak su tam same nepotrebne nezmysli:) skus veci a okolnosti, ktore nijak nemozes ovplyvnit, vnimat viac ako nejaky osud. ze sa to jednoducho stat muselo, ze je to nejaka vyssia sila. a nerozmyslaj prilis o hrozbach vopred. ries do detailu veci az vtedy, ked su aktualne a kym ti je dobre, tak sa tes z kazdeho pekneho okamihu

*inko

čo sa má stať, stane sa
neukracuj sa o pekné chvíle takýmito úvahami..nekaz si ich..niekedy je lepšie nemyslieť:) ja viem, že myšlienky sa nedajú hybernovať ale keď sa to na teba lepí z internetu a TV, tak ich obmedz...a hlavne nepozeraj Reflex :)))

:(

Nie si sama, tieto pocity mám aj ja a to mám už dospelé deti. Ten kto miluje svoje deti, bude sa o ne báť po celý život.