Chodím s priatelom už rok aj nieco ,a mám problem s jeho mamou.Nieže by bola nejaká zlá ja mu mám síce rada a viem že to ona nemyslí v zlom ale mám niekedy hrozné nervy na nu lebo neustáále sa do nás stará.My s priatelom byvame spolu už pár mesiacov a ona nám neustále vraví čo máme urobit,kam máme ist,stale mu vola aby urobil to a hen to. Ja mám z toho strasne nervy už len koli tomu že moj priatel jej na to nevie nič povedat.Jednoducho on si vsetko necha od svojej mamy.Ja viem že je to síce jeho mama ale jednoducho zas od tial po tial.Jeho mama nám dokonca počíta aj výplaty kolko máme dostat... a radšej ani nejdem písať co všetko ešte ... pripadá mi to akoby moj chlap bol ako nejake male decko co mu musi maminka vzdy vsetko povedat ...Pred tým ked som mala ineho priatela s nim som bola 4 roky a so svokrou som vychadzala uplne super nikdy sa do nás nestarala lebo moj byvali si samozrejme aj vedel povedat...Lenže teraz ? ja neviem mám to nechať tak možno ju to časom prejde alebo čo si o tom myslíte Vy,ja len chcem aby ma niekto pochopil alebo ci je to ozaj normálne mat na to nervy alebo to prehánam že na to nerváčim??? Moj priatel ma vobec v tomto nechápe lebo on vravi na to že jeho mama predsa nic zle nerobi.... Seriozne prosim.
svokra
asi by bolo vhodne povedat priatelovi, nech nevesa vsetko mame na nos. no a odvija sa to od toho dialogu, ktory musi syn s mamickou absolvovat, ak je makky, necha sa nou ovplyvnit a nakoniec vsetko otocia proti tebe, nebudes mat klud nikdy.
on musi stanovit mame tie hranice. on musi pochopit, ze je uz dospely a nema sa starat do vasich zalezitosti. kym to nechape, je malym chlapcom a moze sa stat, ze z toho ani nevyrastie.
a hentak sa normalne fungovat neda.
pripadne si skus s mamou pokecat ty. slusne a otvorene. mozno sa urazi, ale ak s tym neprestane, vztah sa vam aj tak rozpadne.
Niektore svokry (ja dufam ze nebudem taka, zatial sa snazim a ide to) su uz take, treba to ale riesit hned na zaciatku, on to musi s mamou vybavit, nie Ty a ak je mamickar, stoji za uvahu o dalsom pokracovani vztahu pouvazovat, ignoracia by pomohla, keby priatel bol na Tvojej strane a mame dohovoril, casom by urcite povolila, ale ked priatel jej nemieni nic vysvetlovat lebo si mysli, ze ona nic zle nerobi, ignoranciou Tvoja vnutorna nervozita a nespokojnost bude rast a rast, az Vam to casom aj tak vztah rozlozi, to bol aj moj pripad v prvom manzelstve, spokojnost vo vztahu je najdolezitejsia vec, nedaj si ju narusat tym, ze svokra pcha do vsetkeho nos, razne sa postav proti tomu a priatelovi daj vybrat medzi Tebou a mamou a neboj sa, ze si vyberie mamu, pretoze vzdy je lepsie sa vratit z kratsej cesty kym este nie su deti, "starostliva" svokra je silnym jedom, ktory napokon rozozerie akykolvek zo zaciatku silny vztah, preto to netreba podcenovat
chyba je v priatelovy,asi mamickar.Aj ona robi chybu.Riesit to musi ale partner, daj mu podmienky, mama alebo ja.
Pre mna by to bolo na rozchod ak partner by uprednostnoval mamicku,
maximalne raz cez vikend navsteva nedelny obed ale to je vsetko.aj to chod s nim na ten obed tak raz za mesiac. Nechodievaj ty k nej, priatel sa musis rozhodnut ze bude chodit sam.
jemu nebran, k nej chodit ,ale k vam,,tak to teda nie
Nuž ano lebo priatel jej to povedal že kolko aj zarábame proste on svojej mamičke povie všetko. Vela krát sme sa už s priatelom pohádali koli tomu lebo som sa snažila dohovorit mu aby už jej povedal niečo ( samozrejme nie v zlom) že aby tolko sa nevypytovala a nestarala do nás, lenže priatel jej nič nechce povedat !!!pre neho to toťiž nieje doležité.Lenže ja už nám také vybuchy nervov ako nikdy predtým.nikdy som nebývala taka nervozna ako teraz v poslednom čase.ja už neviem.asi ozaj pomože len ignoracia jednych uchom dnu druhym von...
necakajte ziadnu radikalnu zmenu
to iste mam aj ja doma..teraz som sa s priatelom prestahovala a ta ako keby sa bez neho nevedela s prepacenim vysrat! stale mu vola do vsetkeho sa stara... ale radim ti len jedno ...jednym uchom dnu druhym von a pevne nervy.... a trochu priatelovi dohovorit ze ci by mamicka mohla trochu povolit z toho zaujmu okolo vas ze ti to vadi....
ahoj.cakat ci to prejde?neprejde.treba si stanovit jasne pravidla a dodrziavat ich.ako to ze vam pocita pasky?ona vie kolko mate stanovenu sumu v hrubom?kto jej to povedal?ved to kolko zarabam je cisto moja vec a nikoho do toho nic nie je!!!netreba hovorit take veci.nebud k nej drza ani zla,ale stanov si jasne pravidla,.a aj priatel by mal pochopit,ze su veci sukromne aj intimne,ktore si treba nechavat medzi sebou...
Ahoj Hanah, to co tu pises riesi podla toho co pocujem kazdý tretí pár.aj ja som cez toto vsetko presla a stale to trva ale uz sa to zlepsuje. a to v tom, ze uz moj muz na to prisiel ze jednoducho nic zle neurobi ak povie vlastnej mame ze k nam nemusi chodit kazdy den a pod. a postupne sa to vsetko zlepsuje.ale stale je to vlastne na priatelovi.on to musi pochopit ze nemoze jeho mama sa starat do vas vy tiez mate pravo mat vlastny zivot.pokial to nepochopi tak to dobre nebude..