Informácie o štúdiách medicíny

Príspevok v téme: Informácie o štúdiách medicíny
w3q

Pekný deň prajem, mal by som otázku ohľadom štúdia zdravotníctva. Resp. by som sa chcel opýtať, ako to prebieha po skončení niektorej z lekárskych fakúlt. V zahraničí existuje tzv. rezidentúra, existuje niečo také aj na slovensku? Je potrebná na internú medicínu atestácia? Ako dlho trvá rezidentúra (ak niejaká je) na Slovensku? A celkovo niejaké vysvetlenie ako to prebieha po ukončení doktorského vzdelania.

Viem že tieto otázky sú dosť primitívne, ale mám v tom docela dobrý bordel, takže ak by mi niekto mohol odpovedať, bol by som veľmi vďačný.

vikkkis

netusim co je to rezidentura, ale v cechach a myslim ze aj na sr je to tak ze po skonceni 6 rocneho Vseob lekarstva dostanes titul MUDr. potom si ides robit atestaciu na obor na ktory sa chces zamerat, alebo ako to zvacsa byva v praxi, na ten kde ta vezmu, kde je miesto ;) na uplne vsetky zamerania je nutna atestacia :) cize po tych 6 rokoch si nic.. ale to uz je udel nas lekarov (ktorych si potom tak vazia ako teraz vidime na SR ale to tu nebudem rozpitvavat :)) a tam studujes tak 4-6 rokov podla smeru, kym si nejaky specializovany lekar napr. internista. potom pracujes zopar rokov pod dohladom starsich lekarov (ak niekto vystuduje za nejakeho obvodaka myslim ze by mohol ist pomerne skoro do praxe samostatne, ale aj tak nie hned) a po par rokoch ako sa trochu rozhladis tak si mozes zacat budovat karieru :)
staci tak?
studujem este a to je moj asi aj trochu skresleny pohlad ale z toho co som pocula myslim ze daleko od pravdy to nebdue :)