Dobrý večer. Z operačnej rany mi 2týždne po operácii vytekal hnis, odobrali mi vzorku a diagnostikovali stafylokoka. Preliečiť podrebné atb. Máte niekto skúsenosti s touto bakteriou? Chcem ešte dodať,že mám oslabenú imunitu, takže sa u mňa prejavil.
Zlatý stafylokok
Môj otec zomrel po operácii na zlatého stafilokoka-je to hrozné svinstvo!!!!!!! V každej nemocnici pacient niečo dostane vďaka sestričkám,lekárom a návštevám,ktoré môžu chodiť na oddelenia ARO aj na JIS,čo je nepochopiteľné!
Najprv som tiež dostala framykoin s gáfrovou masťou, no keď prišli výsledky z výterov, nasadili aj atb a to unasyn.
mne pred mesiacom odstranovali na nohe na prste znamienko a uz od zaciatku sa to zle hojilo, po vybrati stichov sa mi rana v strede otvorila a jedina rada chirurga, ktory mi to robil bola, ze tam mam malo kože a na nohe su bakterie a nemam to cele otvorene...hlavne ze mi z toho tece hnis...cize ty si dobre dopadla, ze ti hned nasadili antibiotika..ja som musela ist k obvodnej lekarke, ktora mi zatial na to dala mast framykoin, ale zrejme mi v piatok na to nasadi antibiotika, kedze ako sama skonstatovala, ze tak by mi ta rana nemala vyzerat..
Stafylokok zlaty(staph aureus) je bezna bakteria, nebezpecny druh z nej je atb rezistentne MRSA.Zialbohu je dost casty ako infekcia po operaciach.
Z beznych doplnkov nan je ucinny citricidal a to aj na atb rezistentnu formu, MRSA.