Zdravím, je tu niekto, kto ma skusenosti s touto chorobou? Akekolvek, pripadne vie odporucit literaturu atd... Je mozne sa z nej uplne vyliecit?
Sarkoidóza
wobenzyme je uz velmi zastaraly a slaby. Ako vidno, k lekarom sa dostanu postupne len zastarale spravy, ked tvrdia, ze su informovani, tak ich informacie su casto vyse 50 rokov stare.
Ja som tu spomenul ovela silnejsie a ucinn ejsie a novsie enzymaticke zmesy, ktore sa daju kupit cez internet.
Kto ale trva na tom, aby pouzival 20-30 piluliek draheho Wobenzymi miesto ovela ucinnejsich 2x2 kapsule davok, nech sa paci.
Ahojte,
dakujem RNG aj bohuzial-ovi za komenty.
V prvom rade v Hagoch som bol preto, ze plucna nevedela co mi moze byt, kedze po broncholavazi vysledky CD4/CD8 nepotvrdili Sarkoidozu opytala sa ma plucna ci som ochotny ist tam, ze tam je to OK a su jedny z najlepsich aj na diagnostiku. Az druhy test v Hagoch, mozno z ineho miesta pluc (robili asi tri odbery) to uz potvrdil. Jedinym mojim problemom bol kasel. Bolo to dost rusive pre okolie. Kedze som mal ist do JAR, a po ATB to nejak neustupilo, obvodny ma poslal na plucne a tam sa cely cirkus zacal. Nie som az taky odvazny aby som prestal brat svojvolne lieky od plucnej, ale ak je nieco co mi moze pomoct, tak to rad podstupim/kupim. Plucnej som sa pytal aj na ten jod aj enzymy(Wobenzym) a povedala mi ze Wobenzym je dobry a o jode nepocula. Takze som si enzymy kupil a este musim zohnat ten jod. Len neviem kde inde sa to da este kupit. Na to som nenasiel vo vasich prispevkoch odpoved.
A popravde z toho co som cital, tak je vela chorob, ktore dostali pekne meno, a doteraz lekari netusia preco a z coho vznikaju, sarkoidoza je pekny priklad - choroba neznamej etiologie (podla slovnika - neznama pricina a povod). A ten prednizon je v podstate tiez len steroidna nahrada vlastneho hormonu (tusim z nadobliciek), akurat ma dost vela much, a ako mnohi pisu ze im viac skodi ako pomaha. Nastastie pre mna, kasel celkom ustupil a vedlajsie ucinky su nebadatelne.
bohuzial, zda sa mi, ze nerozumies tomu, ze sarkoidoza je vyvolana hromadenim materialov v tele, tak ako cysty, myomy, hrcky, tumory atd. A ze na odburanie cohokolvek v tele su potrebne enzymi. Na to nepotrebujem mat ani vzdelanie, ani vedomosti v pneumologii.
Skor lekari by si to mali uvedomit miesto roznych komplikovanych metod, ktore povacsine problemy neliecia.
Ja som mal osobne uz hromadu ludi, ktorym tento pristup, tj branie jodu a enzymov pomohlo sa zbavit cyst, tumorov a dokonca aj rakovinnych nadorov. Nakoniec to vobec nie su moje osobne napady, ale je to priamo z hromady literatur od lekarov, co tieto prostriedky pouzivaju.
Skoda, ze ich je len tak malo a ostatni sa tvaria, ako keby to neexistovalo, hoci su statisice pacientov na svete z tychto roznych zamoreni,neziaducich utvarov v tele, dokonca aj rakovin takto vylieceni.
Enzymaticke cistenie je dnes uz masove pouzivane na cistenie tela od neziaducich materialov a utvarov.
bohuzial, zda sa mi, ze nerozumies tomu, ze sarkoidoza je vyvolana hromadenim materialov v tele, tak ako cysty, myomy, hrcky, tumory atd. A ze na odburanie cohokolvek v tele su potrebne enzymi. Na to nepotrebujem mat ani vzdelanie, ani vedomosti v pneumologii.
Skor lekari by si to mali uvedomit miesto roznych komplikovanych metod, ktore povacsine problemy neliecia.
Ja som mal osobne uz hromadu ludi, ktorym tento pristup, tj branie jodu a enzymov pomohlo sa zbavit cyst, tumorov a dokonca aj rakovinnych nadorov. Nakoniec to vobec nie su moje osobne napady, ale je to priamo z hromady literatur od lekarov, co tieto prostriedky pouzivaju.
Skoda, ze ich je len tak malo a ostatni sa tvaria, ako keby to neexistovalo, hoci su statisice pacientov na svete z tychto roznych zamoreni,neziaducich utvarov v tele, dokonca aj rakovin takto vylieceni.
Enzymaticke cistenie je dnes uz masove pouzivane na cistenie tela od neziaducich materialov a utvarov.
pit911, mozem ti garantovat, ze ak by na sarkoidozu zaberala jodova tinktura, tak sa davno pouziva. Bohuzial to take jednoduche nie je a ak sa nechces opat ocitnut v Hagoch, tak pekne dodrziavaj liecebny rezim naordinovany plucnou lekarkou. RNG lieci jodovou tinkturou vsetko od cyst na vajecnikoch az po sarkoidozu, ale zatial nikto nenapisal, ze by sa takym sposobom vyliecil. Urcite to nemysli zle, ale nema odborne vzdelanie v pneumologii, takze sorry, ale nefunguje to. I ked predstava, ze sa vyliecis natieranim jodom je lakava, nie je realna...
RNG dakujem za odpoved.
Kde teda mam tu jodovu tinkturu hladat, lebo uz v 2 lekarnach to nemali.
A k tym enzymom co som nasiel v linke. Dokedy by sa to malo brat, lebo ako som pozeral, vsetky by malo ludske telo vyrabat same. Ked sa teda clovek da dokopy, potom by to uz nemalo byt potrebne?
A toho prednizonu sa snazit zabit co najskor? S tym plucna suhlasit nebude.
pit911, povidonum jodatum sa pouziva v Betadine 10%, takze vysledne mnozstvo jodu v Betadine je len 1 %.(menej jodu, ciacej penazi=dobry bussiness pre lekarne
Okrem toho povidon je plasticka latka, polymer a osobne nemam rad pouzivat na kozu nic, co nie je jedle)
Stara osvecena a lacna jodova tinktura ma 2% jodu a 2.5% jodidu draselneho(KJ) v 50% alkohole a vode, takze je 4.5 krat taka silna, co sa tyka jodu.
Ako som povedal, potlacat zapaly sa da velmi ucinne protizapalovymi potravinovymi doplnkami a kadejake utvary v tele, noduly, granulomy, cysty, hrcky, tumory atd, su zamorenie roznymi materialmi, okolo ktorych telo buduje rozne utvary,dokonca cele nefunkcne tkaniva, ktore sa daju vycistit-odburat z tela silnymi enzymami.
Pozrite na silne enzymi napr v porovnani niektorych na
-odkaz odstránený-.
Aj ked nepozname dovod, preco sa to vytvara, zapaly sa daju potlacit a utvary a zamorenie vycistit a to aj bez pouzitia syntetickych patentovanych liekov, ciste prirodnymi potravinovymi doplnkami, ktore nesmu mat podla definicie ziadne skodlive postranne ucinky, inac nemozu byt schvalene na volny predaj.
Tj kriterria na ne nie su ako na lieky, ale ako na potraviny.
Takze hladat ich v lekarnach(lekaren=lieky) je casto zbytocne, lekarne sice niektore drzia, ale to nie je ich napln cinnosti.
maruska, aloe vera neobsahuje nejake vacsie mnozstvo antioxidantov, ale hlavne saponiny(cistenie criev) a komplexne sacharidy. Prave tie, hlavne z nich galaktoza, pri dlhsom pouzivani sa vbuduje do stien vsetkych buniek v tele a urobi ich odolnejsimi proti prieniku roznych mikrobov, ci uz bakterii alebo virusov a inych.
Tiez sa podiela na hojeni a regeneracii, takze sa pouziva dlhodobo pri zaludocnych problemoch, crevnych problemoch, dokonca aj pri srdecnych problemoch.
Ahojte,
chcem sa spytat RNG ci mozem na doplnenie jodu pouzivat Betadine (povidonum iodinatum). V lekarni mi to dali ako nahradu jodovej tinktury. ?
Moja diagnoza je sarkoidoza na plucach. Tiez som si kupil ten Wobenzym.
Geneza:
po roznych testoch v ZA vratane bronchoskopie stale nevedeli co mi je (testy z broncha nepotvrdili sarkoidozu) tak ma poslali do Hagov. Tam mi sarkoidozu potvrdili. Predpisali mi Prednizon, quamatel na ochranu zaludka, flavubion, na podporu pecene, lebo som mal zvysene pecenove testy, a milurit 100, lebo zvysena kyselina mocova. Teraz po mesiaci mi znizili davku na 25 mg denne. Pozeral som si snimky a tie sa mi nezdali o moc ine ako spred mesiaca, ale asi som moc narocny. Preto som si kupil ten Wobenzym, na tie ucinejsie varianty Pancreatine a Super multienzyme som si v lekarni nemohol spomenut. Okrem toho co som cital o tom prednizone na mna plati ten hlad, ale vahu si drzim, akurat som vraj gulatejsi do tvare podla sestricky. No kasel po nom ustupil po par dnoch (to bolo jedine co ma trapilo) a okrem toho uz sportujem (trosku beham, korcule) a dokonca som vyliezol aj na Velky Choc. Mam pocit, ze sa potim viac ako obvykle. Teda ja sa potim strasne vela, takze o par kvapiek potu navyse nejde. Tiez som predtym mal dost bohemsky zivotny styl a doktori mi zakazali pit, takze mesiac susim. Povedali mi ze 2x2 deci vina obcas mozem, ale mam obavy, ze si pokazim pecen, lebo tie lieky su asi dost divoke.
Dakujem za vsetky komenty.
Pit
A Aloe vera je antioxidant? Máš aj ty RNG také problémy s opuchom nôh? Troška som si prešla diskusné fórum a zistila som že pomáhaš aj iným vo svojich cenných radách.Si lekárnik,alebo lekár?Je mi to síce jedno,ale si v tomto obore skvelý.