Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Odchod z práce

Príspevok v téme: Odchod z práce
Prskalka

Pred cca dvoma týždňami som nastúpila do svojho prvého zamestnania. Nevedela som ani presne ako to v tom zamestnaní funguje, ale keďže na mňa dosť tlačili našla som si ho v priebehu pár dní.

Hneď na pohovore mi bolo zvláštne prečo sú tam všetci zamestnanci taký zamračený. Práca sa zdala byť jednoduchá, ale len na začiatku.

Hneď v prvý deň som po školení skúsila ako mi to pôjde. Už vtedy som pochopila že je to psychicky náročnejšia práca. Len pre informáciu, jedná sa o prácu v Call centru, aktívny telemarketing.

Prvý deň som ako tak vydržala ale potom to šlo dolu vodou. Bez prestania som v kuse volala novým a novým ľudom a dokookola opakovala to isté, dokonca v inom jazyku, takže to pre mňa je dosť náročné. Mám len 3 prestávky, 10 minútové, neplatené. Cez ne sa ani nestihnem najesť. Počas pracovnej doby musím v kuse volať. Okolo chodí vedúca a kontroluje či voláme, keď sa jej ukáže na monitore že dlhšie ako nejaký čas sme nevolali už na nás kričí že máme volať. Som tam stále pod dohľadom, na záchod môžem ísť len s dovolením a cítim sa tak ako v škole na zlej hodine. Nie ako v prvej práci. Na ktorú som sa inak tešila.

Keď prídem domov nič nespravím pretože hodinu ležím psychicky vyčerpaná a rozmýšlam čo všetko mi ľudia dnes povedali, koľký na mňa nakričali nech neotravujem a koľký mi v telefóne nadali, v lepšom prípade hneď zložili. Dnes som prišla domov s plačom, pretože som musela v práci hodinu stáť na nohách, dokým som neurobila zmluvu a jeden chlap na mňa naozaj hnusne nakričal. Vždy po práci ma celý deň bolí hlava, v práci je strašný hluk, zvučia tam dohromady 3 rádia ktoré hrajú odlišné pesničky a stále počujem dookola to isté čo musím hovoriť aj ja od mojich kolegov.

Dnes som si povedala že ak to takto pôjde ďalej tak to nevydržím a zbláznim sa. Myslela som že po týždni to bude lepšie, že je to len začiatkom lenže bolo to horšie a horší sa to každým dňom. Tlačia na mňa aby som uzavrela viac zmlúv. (Po telefóne naozaj tažko človeka presvedčiť alebo mu niečo vnútiť :-( čo neznášam).

Takže som sa rozhodla že s práce odídem. Lenže neviem či mi vyplatia mzdu keď normálne by som ju mala dostať až o mesiac a pol, lenže toľko tam nevydržím. Osobné ohodnotenie asi nedostanem, pretože mám málo uzavretých zmlúv.

Momentálne robím na dohodu o pracovnej činnosti, to sa má ale po mesiaci zmeniť na normálnu zmluvu. Prosím môžem odísť s práce len s tým keď donesiem zamestnávateľovi osobne list kde bude napísané že dohodu o pracovnej činnosti ruším? Vyplatí mi zamestnávateľ mzdu aj keď som tam vydržala len dva týždne? Prosím poraďťe :-(

Prskalka

Lenže tam je ten problém že prácu potrebujem. Bývam s priateľom (nieje to dlho čo sme sa odsťahovali). Prácu si preto začnem hľadať hneď zajtra keď prídem domov.

Priateľ síce zarobí dosť ale nie natoľko aby sme zvládali úplne všetko. Zvládneme z toho vyžiť, zaplatiť splátku za auto. Lenže nič viac a treba nám veci do bytu kúpiť. Hlavne teraz keď idú vianoce.

Preto mi aj tak záleží na tom aby mi za tú prácu zaplatili. Nemáte niekto s tým skúsenosti že ste odišli s práce skôr, či to zaplatili? Ako spoločnosť má peniaze na vyplácanie miezd. Finančne na tom nieje zle

[zruseny20]

viem, ze praca je dnes potrebna, ale ziadna praca nestoji za to, aby si si znicila zdravie.. hovorim z vlastnej skusenosti.. ja byt tebou, odidem hned - par dni si nechas na oddych, relax a kludny spanok a potom hor sa do hladania prace :)

..pokial byvas doma, ak az taka nutena nie si robit tu pracu, rodicia to urcite pochopia..

drzim palce a pevne nervy.. viem, co je to chodenie do prace s nechutou ;)

[zruseny20]

Prskalka, oni dobre vedia preco su na zaciatku mili :D pretoze vedia, co ta praca obnasa a ze 80% normalnych ludi po par dnoch odide.. ale ta "milost" prejde hned ako budes musiet volat a makat.. sak si to uz sama zistila :))

Prskalka

Najprv vyzerali veľmi milý, pekne sa zdravili a tak, lenže akonáhle som nastúpila chodia si po tom centre, dohromady akoby nič nerobili len nás kontrolovali. Teraz sa už ani nepozdravia.

Naozaj sa snažím ale je to čím ďalej tým horšie. Každým dňom ma prekvapia nejakým nezmyslom. Veď nie som stroj a keď mi človek vynadá že ho otravujem a zloží tak mám hneď volať ďalšiemu. Ani sa nestihnem z toho telefonátu otriasť.

A ľudia si neuvedomujú že je to moja práca, že musím povedať to čo je tam napísané a cenu neovplyvním, že čísla sú anonymné. Že to robím lebo musím.

Nepoznám nikoho takého kto tam robil, ale kolegyňa chce tiež odísť. Ak odídem tak vraj odíde tiež. Mne hlavne teraz ide o to aby som tie nervy a čas čo som tomu obetovala neobetovala zbytočne a zaplatia mi za to.

Prskalka

Najprv vyzerali veľmi milý, pekne sa zdravili a tak, lenže akonáhle som nastúpila chodia si po tom centre, dohromady akoby nič nerobili len nás kontrolovali. Teraz sa už ani nepozdravia.

Naozaj sa snažím ale je to čím ďalej tým horšie. Každým dňom ma prekvapia nejakým nezmyslom. Veď nie som stroj a keď mi človek vynadá že ho otravujem a zloží tak mám hneď volať ďalšiemu. Ani sa nestihnem z toho telefonátu otriasť.

A ľudia si neuvedomujú že je to moja práca, že musím povedať to čo je tam napísané a cenu neovplyvním, že čísla sú anonymné. Že to robím lebo musím.

Nepoznám nikoho takého kto tam robil, ale kolegyňa chce tiež odísť. Ak odídem tak vraj odíde tiež. Mne hlavne teraz ide o to aby som tie nervy a čas čo som tomu obetovala neobetovala zbytočne a zaplatia mi za to.

Prskalka

jajka001_

su to pijavice. je to uplne nezmyselna praca.
su povinni ti zaplatit ale nevies, ci ti zaplatia. to by bolo fajn zistit u niekoho kto tam uz pracoval lebo vacsina ludi tam asi dlho nevydrzi a odide po kratkom case.

Prskalka

soffa - musím sa pýtať a raz sa stalo dokonca že ma nepustila, pretože vraj za chvílu mám prestávku.

Mám 3 prestávky po 10 minútach..vždy po nejakej dobe, cca dvoch hodinách. Neplatené.

Prskalka

Ja viem :-( ale bohužiaľ na začiatku mi sľubovali ako to bude fajn, že si môžem občas dať pauzu a tak. Lenže v skutočnosti je to úplne inak.

myslienka máš pravdu, u nás to je skutočne tak - program počíta koľko som vytočila čísel, koľko som navolala, odpočúvajú moje hovory a potom mi ich púšťajú a vravia čo mám zlepšiť. Systém dokonca počíta ako dlho mi trvá kým číslo vytočím a ako dlho trvá človeku na druhej linke kým hovor vezme. Nedávno mi šéfova povedala že to mám nechať zvoniť iba 30 sekúnd a nie až kým to vypne lebo vraj mi to berie z pracovného času a vo väčšine to tí ľudia nezdvihnú po tej 30 sekunde takže sa nemám zdržovať ale volať ďalšiemu..nestrácať ani sekudnu času.(ľudovo povedané, proste nezdržovať sa a makať.)

V zmluve mám uvedené že s tú hodou môžem zrušiť buď dohodou so zamestnávateľom alebo odstúpením. Takže odstúpim.

Najprv si ale skúsim nájsť inú prácu :-( lebo ju potrebujem. Veď tam som naozaj len s donútenia.

Dostala som sa do takej fázy že ráno ma bolí žalúdok keď vstávam do práce a ponáhľam sa do nej, som nervózna a v noci neviem zaspať pri pomyslení čo ma čaká ďalší deň :-(.A navyše u mňa v práci nepovoľujú voľno, musím mať ozaj dobrý dôvod ak chcem ostať doma a potrebujem k tomu samozrejme aj omluvenku, takže do práce chodím poctivo.

Len dúfam že mi tu mzdu vyplatia, každý deň ma bolí hlava, som nervózna, hodinu po tom čo prídem domov niesom schopná niečo urobiť a len ležím a rozmýšlam nad tými telefonátmi.

Mám zamestnávateľovi potom doniesť nejaký papier o zrušení zmluvy? Že odstupujem a žiadam o vyplatenie mzdy za odpracované dni. Vyplatia mi to? Mali by to vyplatiť?

jajka001_

to nie je praca pre ludi ale pre telefonny automat
nerob otroka, odid, mozno ti zaplatia a mozno nie, narok na to mas ale ludia su svine a vedia ze nepojdes na sud.