Dobry den vsetkym....Prosim Vas skuste mi pomoct a poradit mi.....
Uz asi piaty rok sa mi vracaju depresivne stavy,ktore sa prejavuju nizkym sebavedomim,izolaciou sa od spolocnosti,stalym sebatriznenim,proste vtom obdobi nemam chut ani zit.Toto obdobie trva asi 3-4 mesiace,Ale potom to vystrieda obdobie ked som plna energie,mam nadmerne mnozstvo sebadovery,myslim si ze viem vsetko a robim take nezmyselne veci ako nakupujem zbytocnosti,pobrala som si uvery na nove auto,dovolenky,az som sa dostala do financnych problemov....Momentalne som v obdobi hroznych depresii.Bola som este minuly rok u psychiatra ale on mi predpisal len antidepresiva v obdobi depresie.Ja som ale nasla na nete definiciu maniodepresie,myslite si ze by som to mohla mat ? moze trvat u mna depresia 3-4 mesiace a potom to vystriedat mania na zvysny cas ? prosim poradte,som uz velmi zufala:(
Maniodepresia?
Inac nervove problemy mozu byt sposobene aj zlym travenim, nespravnou stravou, zamorenim tazkymi kovmi, roznymi chemikaliami a neurotoxinmi z mikrobialnej cinnosti. Velmi casto je to ortut alebo aflatoxin z potravinovych plesni. Taketo zamorenia neodchadzaju zo dna na den, ale mozu trvat mesiace, dokonca aj roky.
Inac aj sezony ovplyvnuju nervovy stav, prijem omega 3(EPA, DHA z rybacich a krill olejov, semien a podobne) je sezonny, tak isto tvorenie antidepresivneho vitaminu D-3
Oboje doporucujem pre istotu kazdemu doplnovat
Spotreba neurotransmiterov je velmi zavisla z dna na den a pri stresoch je ovela vyssia spotreba. Takze brat nieco velmi pravidelne nie je adresovanie tych vykyvov dostatocne. Preto som skor za doplnky, prirodne latky, ktorymi sa da PODLA POTREBY regulovat hladina neurotransmiterov. Naviac to nie su ziadne navykove a skodlive chemikalie, ale priamo neurotransmitery (bioidenticke) alebo polotovary na ne, pripadne latky sluziace ako agonisty (podpora) alebo antagonisty (potlacanie) na neurotransmitery a ich receptory, ale tak isto dost bezpecne a nenavykove. Viem, ze je to velmi rozdielny poh;lad na nervove problemy, ale pracuje casto vyborne, niekedy lepsie nez lieky, bez navykovosti a prakticky bez skodlivych postrannych ucinkov..
natusa, ty si iba naladova asi ;)
hm,také čosi nepoznám,,prepáč,neviem poradiť ..ja poznám také stavy,ked jeden den som ako tak na tom,som vysmiata a na druhý len revem,ale nestrieda sa to v takých dlhých intervaloch ako u teba ...ale v oveľa kratších ..alebo napr 2 -3 som celkom OK,a potom to príde ..a som v obrovskej depresii
su na to lieky, co je fajn, ale treba ich poctivo brat a stale. ale lepsie ako mat problemy a depky.
Pravdepodobne máš BAP, čo je bipolárna afektívna porucha. Je to úspešne liečitelné. Podávajú sa antidepresíva, antipsychotiká a stabilizátory nálad. Len to musíš užívať stále a liečbu neprerušovať. Tvoj psychiater už bude vedieť, aké konkrétne lieky ti má predpísať.
no :( je mi to luto. a vlastne liecis sa?
:((( ,proste som si narobila take problemy hlavne teda financne,ze teraz robim len na svoje dlhy,pritom zarabam slusne.Nechapem ako som mohla rozmyslat tak marnotratne,a lahkovazne,uz by som mohla mat dost slusny majetok...a teraz som v obdobi depresie ,ked ani nemam chut zit,ani nechodim von,som sa uplne uzavrela do seba.spravam sa neprirodzene smutne,kazdy to na mne vidi,a mne to je neprijemne,hanbim sa zato......
asi ano :(