Klasická otázka, ale predsa: Mám 19 a rada by som si dala predpísať anti. Vie mi niektorá poradiť, ktorá HAK nemá vedľajšie účinky,žiadne, t.j.:zarastanie, priberanie, náladovosť..atď. A čo je zač:nehormonálna anti. ? Je spoľahlivá?Ale asi mi druh HAK ajtak určí lekár, nie? diki
HAK, ale akú? Prosím poradte
jediná nehormonálna antikoncepcia ktorá je naozaj účinná je vnútromaternicové teliesko ale to až budeš mať aspoň 2 deti skôr by som ju neodporúčal
kazda zena je ina, kreto kazda antikoncepcia na kazdu ucinkuje inac... predtym ako ti doktorka predpise HAK, by si mala absolvovat u nej pecenove testy (z odobratej krvi)... na ich zaklade ti potom urci, ci vobec je pre teba tento druh ochrany dobry, a taktiez ktora znacka... nikdy nemozes vediet, ako to na teba zaucinkuje... poznam baby, ktore vyskusali x znaciek a ziadna im nesadla... poznam take, ktorym sadla hned ta prva a nedaju na nu dopustit... poznam baby, ktore mali kopec neziaducich ucinkov, aj take ktore nemali problem...
kazdopadne ja patrim do kategorie, ktroa HAK vyskusala, ktora mala neprijemne vedlajsie ucinky (najskor som ich nepripisovala HAK), ktora ich vysadila, ktorej nastastie problemy nepretrvaju, ktorej sa chvala bohu vratil pravidelny cyklus, ktora ani pocas brania ani po nom nejak zavaznejsie nepribrala, ktorej sa po vysadeni talbetiek vratila chut na sex...... pre mna malo vysadenie HAK viac pozitiv, ako malo jej branie... chranit sa da aj inac ako pojedanim hormovov... kazdopadne je to tvoja volba :) drzim palce nech nemas nijake vedlajsie ucinky....