Novy,stastny vztah zneprijemovany myslienkami na byvaleho

Príspevok v téme: Novy,stastny vztah zneprijemovany myslienkami na byvaleho
kolpi

Asi vam budem musiet v skratke vykreslit poslednych par rokov mojho zivota, aby ste sa dokazali vzit do mojho problemu...
Ked som mala 14, dala som sa dokopy s jednym chalanom. Boli sme spolu 3 roky. Pocas tychto rokov sme sa parkrat ocitli v situacii, ze chcel aj ine dievca a nebol si isty nasou buducnostou. Preto sme sa aj po tych troch rokoch rozisli- u stvrteho problemu tohto typu som toho mala proste dost. Od januara mam noveho partnera, ktory je uzasny. Dava mi vsetku nehu, ktora mi v prvom vztahu chybala. Aj ma viac pritahuje, viac si rozumieme a vsetko. Zvykla som parkrat mysliet na byvaleho, ale len tak zo zvedavosti,pretoze som si nevedela spomenut na ziadne pekne chvile s nim. V hlave som mala iba tie zle,tak som to sem-tam analyzovala. Uz vyse mesiaca ma aj on novu partnerku a odvtedy na neho myslim castejsie. Myslim, ze moj problem je v tom, ze ma ciastocne stve, ze je stastny, lebo som dufala, ze si trosku potrpi za to, co mi sposobil. Dalsi moj problem je v tom, ze by som chcela, aby ma povazoval za lepsiu nez je jeho terajsia.Ale to je blbost, samozrejme :) Posledne dni sa mi v hlave zrazu zacali objavovat aj nejake pekne spomienky na neho... a zacina ma to trosku iritovat. Nejde ani tak o tie pekne spomienky,ale o to, ze na neho myslim (aj ked v zlom).
Za ziadnu cenu by som ho nevymenila s terajsim priatelom, tak preco na neho myslim? Odpoved asi poznam. A je to asi prave tym, ze mi prekaza, ze ma novu partnerku.
No chcela by som to dostat z hlavy. Prvy krok, ktory som spravila, bol, ze som si jeho aj s frajerkou vymazala z facebooku, kde som kazdy den vidala ich statusy,komenty atd.

Chcem vas poprosit, aby ste tento problemik automaticky neodsudili len kvoli tomu,ze sa jedna o mladu kacenu. Aj my mlade mame problemy ;):D

dusanka

Veľmi dobré obidva prípevky,ja len toľko že všetko potrebuje svoj čas,aj keď je to otrepané,ale je to pravda.Ja si aj po 8 rokoch občas pomyslím na bývalého,mala som tiež všelijaké pocity ale teraz mám iný život a som vďačná za všetky chvíle,ktoré sme s bývalým prežili,a myslím tým fakt naozaj všetky.

jajka001_

mala by si mu odpustit a dopriat, nech je stastny. tym sa oslobodis. je hlupe niekomu priat aby bol nestastny - ty si stastna, tak naco riesis jeho. tiez mu dopraj. on ti tiez nieco pekne daval, asi nebude lotor, zloduch, proste obycajny chalan, nevyslo vam to, nehodili ste sa k sebe, zacinali ste ako deti, kamarati, vyvijali ste sa a nasli si lepsich, vhodnejsich partnerov. kde tam vidis priestor pre nejake trapenie sa? trapenie sa prinasa len trapenie, ty sa trapis a kazis si tym vztah, on ak by sa trapil tak by ublizoval inym ludom...nech su vsetci stastni. mozno mas pocit ze ta dostatocne neocenil ked hladal inu...nie, on len potreboval nieco ine, ako si ty, proste kazdy mame tie svoje vlastnosti a chyby a hladame niekoho kto nas doplni a opravi. nebola chyba v teba, ale ani v nom. chyba je v systeme :) alebo, naopak? :) kazdy vztah ta posunie inam, dalej. aj tento. zivot je proces.

wreck

:-))) velmi mily zaver prispevku.

daj tomu cas. procesy v hlave funguju niekedy nepochopitelnym sposobom. myslim ze to spravne opisujes. mas pocit ublizenia a je uplne normalna reakcia, ze chces aby aspon nieco z tej bolesti sa vratilo zdroju, ktory ju sposobil. mozno inokedy zase o tom pochybujes a mas vycitky, ze ani u teba nebolo vsetko vzdy dobre pocas tych troch rokov, to by mohlo byt pricinou myslienok na tie pekne veci.

cele si to pekne zanalyzovala. a podla mna s tym ani nic viac neurobis. sustred sa na novy vztah, snaz sa odstrihnut od stareho zivota (ten fb - spravny krok), a ono to postupne upadne.

prezivam to podobne. je to nasa vrodena tuzba po spravodlivosti. preco by mal on teraz byt stastny, ked bol predtym taky ?

uplne rozumiem.